view my entries with this:

Thursday, April 28, 2011

jaGa..jagA...

sejak 2_menjak nie..
asyik2x datang citer kat aQ pasal picture collector neyh..
nak klasifikasikan diorang nie sebagai aper pown aQ tak tau...
tp, memang dah banyak la dengar citer..
macam panas la jugak kan...
sebab aper?...

collecter...
actually, golongan2x nie dah termasuk dalam penjenayah dah...
sebab..
yer la..
diorang buat jenayah cyber...
gangguan seks ker?
uish...
x sampai ke situ...
tp, tetap tak bermoral i guess....

actually, picture collector nie kumpul gambar2x ladies...
then compile dalam album yg di upload dalam fb mahupown blog...
actually, x tau la...
memang salah dan agak kurang ajar la kan...
first, sesuka hati ambik gambar tanpa izin kan...
then, masuk fb pulak...
ada yang kata buat gitu atas dasar nasihat...
hmm..
nasihat berhemah la sikit bro...
sampai orang gi kater2x dalam comment fb tu...
entah isteri saper2x ker..
tambah dosa lagi ada kowt kalau gitu sebab membuka ruang kepada orang lain untuk bercakap benda yang tak elok dan tak senonoh...
makin lama...
gejala fb nie menyusahkan jugak...

tu dalam 360 tadi...
memperdaya pulak...
sama ada lelaki mahupun perempuan..
dua2x jadik mangsa...

a friend of my sister...
her x_bf open profile dia buat dia macam pelacur...
tak pasal2x kene marah dengan family semata-mata sebab fb jer...
kesian kat dia...
orang2x yang buat tu tak der perasaan ker ea...


so, time mula-mula citer nie dah kedengaran...
aQ pown mengambil langkah memprivatekan gambar2x yang perlu...
takot jugak kan...
kourank!!...
jom ramai2x..
jangan la extreme sangat nak upload gambar bagai...
bahaya zaman neyh..
macam2x boleh jadi..
plagiat dalam pelbagai bentuk...
sangat menakutkan...



0 comments: