view my entries with this:

Friday, April 15, 2011

menDung vs mrSunshine

oleh kerana beberapa isu yang tidak mahu difikirkan...
dan kerana tidak dapat tido dengan lena...
pagi tadi..
sharp 7.30 pagi aQ melangkahkan kaki ke padang..
buat aper?
macam biasa...
meluah persoalan dan pertanyaan yang ada dekat minda dan hati at my bolly...
tp, pagi tadi memang indah...
actually, tengah aQ syok2x shooting...
tiba2x kene tempias air..
pada mulanya ingatkan embun yang ada kat jaring netball tu..
tp, bila di amati dengan penuh prihatin...
muahaahaha...
rupenyew ujan renyai...
tp, sangat sikit la..
tp, ujan la jugak...
berbintik-bintik la jugak court netball tu...

then, bila aQ try shoot dari arah bertentangan..
aQ nampak matahari sedang cuba memancar..
and sakit jugak la mata if just see it without trough anything kan...

and then..
aQ harap tak der la hujan..
sebab di sebelah sini mendung dah tampak mengembangkan empayarnya..
manakala di sebelah sana, matahari masih cuba mencari ruang menyalurkan sinar...
dan sehingga pada satu tahap..
awan mendung berjaya menutup sebahagian sinar mentari tu...
tp, beberapa minit kemudian..
iaitu pada pukul 8 pagi...
aQ terlihat pelangi..
sangat cantik, sangat indah...
jadi, bibirku tersenyum lebar memuji ciptaan Allah...


ia seolah-olah bagitahu kepada diri:
nadia there is so much to gain...
there is so much to prove..
just put still and do not go to anywhere that can pull you down..
chaiyok!!
hehe..

so, mrSunshine telah menang pertempuran pada pagi nie...
aQ harap ia akan bertahan la sampai ke petang..
memang terik pada waktu tengah hari...
malangnya...
tidurku dikejut dengan dentuman..
ku lihat keluar tingkap..
mendung dah bermaharajalela di segenap angkasa...
tiada langsung pancaran cahaya sang mentari...
dan akhirnya...
mencurah-curah air hujan jatuh ke bumi...
diikuti kilat, guruh dan petir sekali...
tetiba hati raser sedey..
tak tau kenaper...
sebab mendung ker?
macam tak mungkin...
hmmm...

tak per..
orang kater, hujan itu adalah rahmat..
ku harap semoga diriku sentiasa tetap pada diri...
just a short time jer lagi...
i can't wait..
just want a happy ending...
(,")

0 comments: