Tuesday, June 14, 2011

nikah day!!


28 Mei 2011
harie nie kire tarikh keramat la untuk my bro...
coz today dia akan melafazkan akad untuk menyunting bakal isterinya dari taman bunga keluarga pakCik Haji Taib..
tp, kalo tengok dr pagi memang steady my bro nie...
tak nampak gentar langsung...
rilekz jer...

before pegi, snap dulu aper yg patot..
termasuk la budak nie kan...
hehe...
eppynyer dia..
this is my nephew...



aper2x hal, bariskan kete dulu kat port atas..



kereta saja...!
bareeeeessssssss... bareeeeeeesssss sediap!!
haaa... tu dia...
ahahahaha..






this is kakak sulung i...
selalu pegi ngan husband..
kali nie kene drive sendiri...
nak cipta rekod nie drive paling jauh.. 
selalu gi balik sekolah jew..
amacam kakak? okay tak?
uishhhh... steady 
(,") hik2x..



i.. naek ngan pengantin lorh...
yeay!!


so, perjalanan di mulakan dengan 2 proton dan 1 honda and diketuai oleh sang kelisa...
yeay!!
hehehe...
by the way, at this time my parent and adeq bongsu i stay coz diorang kene lead rombongan bas yg akan bertolak pada pagi esoknya..
so, selamat tinggal... 
huhu..



haaa.. kalau kourank berjalan ke arah Ipoh by highway..
nie la pemandangan yang banyak memenuhi pemandangan kourank..
canteq...
suker tengok pokok2x yang melekat dekat batu2x gunung neyh...
subhanallah..
(,")

actually, mengikut bajet perjalanan, kitourank akan sampai kat rumah rehat pukul 4..
tp, oleh kerana jalan jam...
then, sempat menyinggah lagi kat bukit merah..
gara-gara memikirkan anak-anak buah dia..
dia pown turut sajer..
even hari nie hari penting dia...
cayalah bang..
nie yg sayang lebey nie..
tp, apakan daya...
hujan lebat membantutkan keinginan kitourank nak meneroka taman tema air tersebut...
makanya...
bershooting-shooting sajer lah kami di sana...
heh..heh..











aik!! sejak bila kome couple neyh?
ahahahaha...


tengok aper la deme neyh...


aik! dah berubah wajah dah...
heh..heh..


then, sambil menunggu ketibaan kakak ipar i yg baru nie, untuk tunjuk rumah rehat...
kitourank tambah lagi koleksi pitc yang sedia ada..
muahahahaha...




abg lepas gian main belon ker?
lepas nie tak ley main dah ea...
ngee...






lambat gak sampai umah tu..
dalam 5 lebey jugak la..
dah sampai, bantai rehat2x kan diri..
malam tu kelam kabut jua..
sebab bilik air ada sebijik jer..
kih2x..
layan jer la kan..
tp, yg syok nyew...
pengantin still cool jer..
pesanan utk kourank...
kalo nak kawen nanti jgn pk rushed2x jer...
rilekz selalu, key..
bukan fikir slow...
but, think calmly...
(,")




hah!! nak start dah...
abang!! chaiyok!!
hik2x...







dan akhirnya, bersatulah dua hati di antara mereka..
tahniah sebab dapat melepasi dugaan sepanjang perkenalan sehinggalah saat indah ini...
semoga ianya akan kekal hingga ke akhir hayat...
mabruk!!
barakallahulakuma....
(,")




jeng..jeng..jeng..
i yang tembam...
hmmm...


akhir kata... semoga berbahagia selalu...
till the next episode (,")

0 comments: