view my entries with this:

Friday, September 9, 2011

budak tak pandai.. bior je la...

salam kourank...
so, sudah hampir 3 minggu aq ngajar kat sekolah...
sk taman pantai sepang putra...
muahahahahaha...

so, till arie nie..
feeling yg aq raser kini adalah..
bila masok kelas yg majoriti pandai...
sangat teruja nak jadik cikgu...
bila masok kelas yg majoriti tak pandai...
memang tak teringin nak jadik cikgu...

boleh tak macam tu???
nampak sangat kan tak layak jadik cikgu...
huhuhu...
walau bagaimanapun..
niat untuk mengajar bagi setiap kelas adalah sama that's nak bagi budak2x dapat capai objektif yang kita nak...
except ada satu kelas tu...
memang tak tau la nak cakap maner kelas tu..
majoriti pelajar dia memang bermasalah sikit...

yang nakal tu satu hal la...
ada yang rajin tapi susah nak tangkap...
ada yang senang tangkap aper yg kiter ajar...
tp, masyallah..
malasnya dia nak buat kerja...

so, memang mood utk masuk kelas tu...
hampeh la terus terang aq cakap...
ada idea tak macam maner nak ngajar budak2x macam nie...
tolong la daku yg kekurangan ilmu bahagian pendidikan nie....
uhuhuhuhu...

0 comments: