Thursday, January 19, 2012

complicated thursday



assalamualaikum semua sekali..
wah! ayat nie guna time kadet dulu..
rindu pulak tiba2x..

so, tadi aq gi LHDN..


lembaga hasil dalam negara utk dapatkan setem hasil...
oleh kerana before nie tak tau macam maner..
goOgle macam mana nak buat..
ada satu blog tu citer macam susah la sangat...

rupanya simple jew..
isi borang..
alamat, nama, no telefon..
tandatangan...
bayar rm10..
siap...

and, pekerja LHDN kat kajang nie okay la..
dia akan bg instruction dgn baik..
so, tak der termangu2x kan..
yg penting rajin bertanya...
kalau tak sesat jalan...

then gi amik penyata kwsp..



owh.. rupanya sekarang pakai kiosk je..
mudah...
yg penting, jangan lupa bawak ic dah pastikan cip ic tu boleh berfungsi la..
hihi..
(,")


lepas tu gi buat buku tabung haji sebab buku hilang...
kat tabung haji bangi...
pekerja tu mula2x macam sombong..
but guess what..
don't judge a book by it cover..
siap sembang gelak2x lagi..
aperpun, kene bayar rm5 utk buku yg hilang..
and...

kalau kourank nak tau..
tabung haji dah boleh link dengan atm bank islam and maybank...
apa yg kourank perlu lakukan adalah:
for example kourank nak link kan dengan bank islam kan..
bawak buku tabung haji and kad bank islam ke kaunter...
tp, aq tak buat lagi..
so, tak tau prosedur yg betol..

siap misi hari nie..
lalalalala...

just one thing jew..
balik dalam hujan..
lebat giler..
baju yg basuh banyak2x pown tersadai kat ampai tak sempat nak angkat...
hmmm....


div class='comments' id='comments'>

4 comments:

  1. deeya..setem hasil untuk j-qaf ker

    ReplyDelete
  2. hai.. hehe.. dapat jugak ea kpli.. tahniah (,").. setem hasil tu bukan utk j-qaf.. yg j-qaf tu x leyh buat lagi sebab dokumen tu dapat time daftar nanti kan?

    ReplyDelete
  3. hye salaam...saya nak tnya...
    time kita pegi buat buku tabung haji yang hilang 2..dia akan updated dari mula mcm tabung haji kita yg mula -mula ataupun...dia akan naik jumlah baki semasa kita je??
    tolong reply, nak taw sgt2..:D

    ReplyDelete
  4. hye salam deeya...
    saya nak tnya..
    time kita pegi buat buku tabung haji kita yang hilang 2...pihak tabung haji akan updated akaun buku kita mcm buku tabung haji kita yang lama ke? ataupun, dia hanya akan naik baki yg ada dalam buku kita 2 sahaja? mohon reply...nak taw sgt2..:(

    ReplyDelete