view my entries with this:

Thursday, March 21, 2013

pop up virus




assalamualaikum korang...
pernah tak korang bukak internet explorer...
lepas tu dia pop up dekat new window...
tanpa henti...
aq baru je kene tadi...
rupanya virus..
ceyt...
daripada apayg aq riki-riki...
rupanya memang selalu tenet explorer nie jadik cenggini...
sabor je la..
tp, anti-virus biasa x dapat nak detect pun...
tp x pe...
kalau jadik kat korang, cuba korang ikut my step..

first, korang disconnect internet yang ada...
then, korang right click kat icon dia kat toolbar..
and then, korang pilih - close all windows..
beberapa kali jugak la kene buat macam tu...
adeyh, sabor je la...
fobio nak bukak tenet guna ie lagi dah...
huhu...



0 comments: