view my entries with this:

Monday, April 29, 2013

nak kawen jgn pinjam ALONG



assalamualaiku korang...
ehem... 
input utama yg aq nak share hari nie adalah...
kalau nak kawen, buatlah majlis semampu yg boleh...
kalau parent demand nak macam2x, kome mintak diorang yg prepare kan...
jangan kawen dengan berhutang, oke...

untuk peringatan diri sendiri jugak nie...
ade seorang sahabat..
majlis nak grand, sebab ape?
sebab malu kat jiran tetangga..
duit x der, tp nak gempak jugak...
sebab nak on d spot...
gi pinjam ALONG...
penjamin letak nama kakak, bg alamat kat ALONG..
mak ayah tak tau...
kenduri memang sedap je...
tp, lepas tu....


 merana...
jangan la begitu, oke....

tp, nak katenya masyarakat nie pun satu...
kalau buat kecik2x, buat cepat2x...  bising pulak mulut depe kate macam2x..
nak buat grand menyusahkan diri pulak kan...
dah tu????

x pe, actually...
kalau korang nak kawen tu...
korang dah matang la tu..
insyallah..
so, pk la yang terbaik buat diri oke...
berserah padaNya..
insyallah..
kalau niat korang baik..
akan dipermudahkan...
aq doakan kepada kome kat luar sana yang nak kawen...
semoga dipermudahkan segala urusan..
doakan untuk mike sekali yerp..
hihi...
semoga en fiance dapat menghulur tangannya membawaQu ke syurga..
membawaQu keluar dari segala kealpaan yang pernah aq lalui dulu...
amin ya  Rab..
alhamdulillah di atas inayahMu..
syukran lillah di atas nikmatMu ini...
meminjamkan dirinya buat diriQu...
(,")



div class='comments' id='comments'>

1 comment:

  1. salam kak nadia,saya najwa,pelajar degree ukm ingin minta tolong akak dalam menyiapkan tugasan saya mengenai palapes ukm batch29.tugasan ini diberi oleh mejar jasmy dan saya harap sangat akak dapat bantu dan balas komen ini.Ini email saya najwa_nur95@yahoo.com

    ReplyDelete