view my entries with this:

Friday, March 7, 2014

hAneZ surayA.. it's not worth it to take others usben...


assalamualaikum korang...

oooo... dia ke hanez suraya...
owh, baru ku tau namanya... before nie tengok drama dia tak pernah pulak tau dia nie hanez suraya..
kiki...

kalau zaman nabi dulu, ada masalah rumah tangga.. org mesti jumpa baginda mintak nasihat...
sepatutnya sekarang, kalau ada masalah rumah tangga, bukan ke patut pegi jumpa ustaz @ ustazah...?
trend sekarang nie, media dah ambik alih peranan ustaz ngan ustazah neyh...
ada family prob, terus canang kat media...
lepas tu keluar la page sana, group sini...
jangan korang memaki hamun sudah, buat dapat dosa je...
kalau support x pe...
hey, dunia..dunia..

dalam kes nie, aq sendiri pun x tau siapa yg betol or siapa yg salah...
kadang-kadang tindakan yg kita ambik menyebabkan misscommunication with others kan...
so, aq nak salahkan pihak yg mana, aq tak berani...
cumanya, yg pasti...
Romie, u as a muslim..
tanpa ikatan x perlu kot nak berpeluk2x dengan hanez mcm tu...
sepatutnya u jaga kehormatan dia as perempuan...
bila timbul isu nie org dok hentam hanez lebih dr org dok hentam u kan.. 
kan u nak dia jadi isteri u...
cer kawal cara dia berpakaian...
tau la putih, tak yah la kot nak tunjuk2x betis tu kat orang...
u tak rasa ape2x ke tengok bakal isteri u mcm tu?
mcm pelik jew... yew x?
huhu...

untuk liyana manan, harap bersabar sangat2x...
x perlu rasanya nak mintak maaf...
your husband yg sepatutnya mintak maaf dekat u and dekat hanez sekali...
he is the one yg sepatutnya kene blame...
nor u or hanez i think...
because of him, this thing happened...
kalau nak cari kebahagiaan baru pun biarlah bertempat...
kene caranya...
x kisah la apa statement yg keluar daripada mulut liyana or hanez sendiri...
aq memang nampak salah tu dekat Romie...
much more and more on him...
sekian...
till d next entry...

buat Romie, jaga la aurat si hanez tu..
because of your wife, u akan di seret masuk neraka....
selamat beramal...




0 comments: