view my entries with this:

Wednesday, March 12, 2014

it's definitely not muslimahs'


salam alaik...



this is definitely not muslimah's stylish...
sekarang ramai yg salah guna term muslimah....
saying that their design was muslimah but it was not...
when u say muslimah in fashion, first thing yg u kene remember was about the aurat...
kalau u pakai tudung, nampak rambut u.. sama je as u tak pakai tudung...
if u pakai baju, tp nampak buah dada u.. sama je as u tak pakai baju...
if u pakai seluar, nampak urat spender... nampak bentuk betis u yg montok itu.. sama je as u tak pakai seluar...
hatta kalau u beli baju over your kemampuan pun it will hapepened to be not a muslimah's stylish....

it was an easy thing to understand tp, aq pelik kenapa orang susah sangat nak paham konsep nie...
kalau nak buat style jubah pun, but u drop ke tepi bab aurat...
guna nama lain la besides muslimah because it's not a muslimahs'.. 
jangan jual agama untuk lariskan business...
jangan jual agama untuk menghalalkan cara...
keadaan nie just akan rosakkan ideologi bangsa je...
be ware key...
till d next entry...
wassalam..

div class='comments' id='comments'>

4 comments:

  1. Oh yes I agree with you. Sedih tengok fesyen nowadays...

    ReplyDelete
  2. x tau sgt pasal fesyen ni . hehee. btw SM done follow sini, jmput singgah ke blog kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/03/blog-santan-manis-masuk-majalah-remaja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. tahniah masuk megazine.. glamour u... ngee...

      Delete