Tuesday, March 4, 2014

kerana hawa, adam di campak ke dunia... kerana hawa, adam di heret ke neraka...



assalamualaikum korang....
based on tajuk entry... actually, aq terpk tajuk nie masa time menunggu kat klinik tadi....
kenape tetiba timbul statement nie?
first time aq perasan fesyen ibu2x muda zaman kini...
ish..ish... kalau my husband dok tunggu sekali td memang lenguh la tengkuk dok menjaga pandangan..
sebab apa? syeksi + seksa....

actually, mula-mula aq ternampak seorang india nie...
she had a big build body, tp pakai baju macam singlet...
dengan armpit berterabur di situ... x de rasa ape2x ke?
okay lah lagi kan sebab india...

then, terpandang pulak ibu-ibu muda melayu nie...
ada juga melayu islam yg pakai baju dress yg single tali tu...
although pakai dengan cardigan, tp still nampak tali bra nya...
and sang suami buat dek je...
selamba tanpa ada perasaan...

ada jugak yg rambut dah tentunya panjang..
di simpul, tambah lagi dengan sanggul buatan yg selalu pengantin pakai...
dah terjojol ke belakang...
tudungnya pendek, nampak la lehernya yg putih tu...
hmmm...
jugak bersama husbandnya...

ada jugak yg pakai tudung dah cantik...
baju pulak pendek, bila bangun nampak kulit kat pinggang...
ada jugak yang tutup semua bahagian, tp seluarnya pulak ketat...
sampai nampak urat spender...
bila jalan dok gegar2x.. husben kepada ibu muda di atas nie tengok pown dok telan air liur...
maluuu...

ish.. rupanya ramai antara muslimah yg tak faham konsep menutup aurat yang sebenar...
kadang-kadang bukan salah mereka...
kadang-kadang persekitaran seperti didikan ibubapa yg jadi faktor ibu muda nie memilih untuk berpakaian yang sedemikian...
dan sememangnya hasutan syaitan menjadi penyumbang terbesar dalam hal nie...
aq sendiri pernah khilaf dalam hal nie...
bajet ranggi la kononnya.. remaja kan...
aq harap, Allah berikanlah hidayah Qu dan kepada mereka..
munculkanlah seseorang yg mampu menasihatkan...

uisshhhh... terjauh pulak... hahahaha...
kerana Hawa, Adam di campak ke dunia...
so, meneliti kembali rentetan sirah nabi Adam...
imannya yg teguh tak termakan puji rayu iblis yg di laknat Allah...
namun iman yg teguh itu malangnya tersungkur dengan pujukan Hawa....
walau di sebalik pujukan itu terselit hasutan yg sangat halus dari musuh baginda....
lalu nabi Adam dan Hawa di tempatkan di dunia... speseifiknya lagi, bumi la kan....

dan kerana hawa, adam di heret ke neraka...
macam mana tidaknya...
isteri berpakaian tidak seperti seharusnya...
bukan hendak di tegah, mahu lagi ditayangkan kepada orang lain...
kelak, sekiranya kelemahan suami itu hanya pada isterinya...
maksudnya, amalan lain superb...
tp, pakaian isteri tidak ditegur dengan beranggapan itu adalah hak masing-masing..............

maka, kelak...
ketika mana sang suami ingin melangkah ke syurga, dia akan di tarik oleh isterinya...
apa yg dipersoalkan adalah kenapa tidak ditegur cara berpakaian?
kenapa dibiarkan dirinya membuka aurat?
lalu, akan terseretlah sang suami ke neraka bersama-sama si isteri...

so, kepada korang di luar sana, kalau korang sayangkan isteri korang, jagalah pakaiannya, jagalah adabnya...
kalau korang sayangkan suami korang, jagalah pakaian anda dan adab anda...
semoga kelak antum bersama-sama berbahagia melangkah ke syurgaNya...
insyallah...

till the next entry...
daaaaaaaaa...
wassalam...



jom wujudkan rasa suka menutup aurat (,")

gud gurl...

kredit to mu hubby...
bismillah...







0 comments: