Skip to main content

Posts

PENDAFTARAN TAHUN 1 2020 DAN 2021

PENDAFTARAN TAHUN 1 2020 DAN 2021
assalamualaikum korang... pejam celik pejam celik.. anak sulung kak nad dah nak masuk tahun 1 tahun depan... kak ngah pulak x nak continue pasti sbb kakak dia dah x sekolah kat situ. so, umi dan abi ambik inisiatif masukkan dalam pra kat sekolah kakak dia.. tak tahulah macam mana nanti.
apapun, hari ni kak nad nak daftar kakak tahun 1 online... tpm sememangnya sebelum daftar anak sekolah ni mesti kena ada persediaan. jangan main terjah je.. dah buang masa macam kak nad ni.. ada masa terluang tp tak boleh nak buat.. adui yai..
so, korang perlu ada apa... 3 benda :
1. mykid/surat beranak anak 2. buku pink (perempuan) biru (lelaki) untuk cek up bulanan dan tahunan diorang
kak nad tak bawak pulak buku tu.. nak buat kat rumah.. alahai, x menang tangan dah anak 3 ni dik non.. memang balik rumah buat rutin rumah ja.. x de nak buat rutin sekolah. keje kat sekolah tak siap macam mana pun tinggai ja kat sekolah..
dan lagi satu korang.. untuk id daftar, korang …
Recent posts

Bleeding Pregnancy

Bleeding Pregnancy : 1st experience
assalamualaikum korang dan salam sejahtera. dah 3 bulan baru nak tulis blog balik. Choi... 


selama tidak bersiaran, sepanjang itu jugaklah kak nad dapat tau kak nad dah mengandung lagi... so, amrina akan jadi kak cik lah lepas ni.. lepas tu, serius nak stop.. nnt kak nad citer. 
Hari ni kak nad just nak share pengalaman pertama kak nad bleeding during pregnancy. cemas gila sebab kalau tengok kat drama ke filem ke.. bleeding je risiko sangat nak keguguran kan...
jadi, al-kisahnya.. kak nad teraktif di sekolah. salah sendiri jugak.. huhu... during work period memang rasa macam ada bendalir keluar.. tp, kak nad ingatkan kak nad terkencing dalam seluar... hahahaha.. malu nak bgtau.. tp, masa ni memang rasa rahim dah turun sebab sakit dekat abdomen.. then, 1.15 petang kak nad balik rumah rehat. masuk jam 6.30 petang, keluar darah sikit campur bendalir. panty jadi pinky gitu.. masa ni risau jugak.. air ketuban ke, bleeding ke.. sbb tak pernah alami benda2…

Kakak nia and kakak farah masuk PASTI

nur farah ibtisam

nur dania imani
assalamualaikum korang. hari ni nak share anak-anak masuk sekolah. actually, aq tak fikir panjang nak masukkan budak2x ni kat sekolah mana. aq try mintak kakak nia untuk pra tapi x dapat sebab pra sekolah selalunya ambik budak umur 6 tahun. di beri keutamaan. jadinya, oleh kerana ummienya nak sangat diorang ni belajar bersosial. masukkan la pasti. kenapa tak pilih kemas ke, little caliph ke apa ke? yang pertamanya sebab abienya org kuat pas. kiki.. yang keduanya sebab yang ni la nampak modul nya okay and x mahal sangat.. so, lambat pun masih boleh daftar. aq daftar hari tu 2 minggu sebelum masuk sekolah rasanya. tp, 1 je la.. baju uniform yg sukan tu dapat lambat sebab stok x cukup. jenuh ummienya menyental baju hari2x... uuuwaaaaa...

okay, firstly pasti yang hampir2x dengan aq ada 3. mula2x masukkan pasti isbat depan masjid putra. seorang rm200++.. jenuh jugak kan kalau 2 org. si adik memang x boleh nak berenggang dengan kakak. so, sekolahkan la jug…

Perfume wangi baru 2019

assalamualaikum korang.. siapa tengah cari perfume? aq ada jual perfume yukha. sangat wangi. selalunya yang muslim muslimah ni suka sebab bau dia tak kuat sangat. lembut je.. sebab selalunya kitorang akan pk, perempuan x boleh wangi sampai boleh pikat or goda lelaki yang lalu sebelah. boleh bawa fitnah. tp dengan yukha perfume ni, insyallah korang mesti suka...
yukha perfume ni ada 3 bau utnuk lelaki and 7 bau untuk perempuan...
untuk lelaki, bau aq paling suka adalah yukha blue.. bau ni paling lembut sekali.
kalau perempuan pulak, kalau rasa nak menawan korang boleh cuba all fantasy. memang wangi.. hot sale yukha memang all fantasy ni. tp, aq suka lagi avril rose. bau dia lembut. rapat2x dengan suami pakai la avril rose ni... romantik gitu...
bau paling lembut yukha moon. yukha moon ni pun wangi... and sangat lembut. tp aq tak sempat pakai lagi.. aq pakai yang 15ml rm20 dah 2 bulan lebih. x abis lagi... kiki... lama nak habis sbb bau dia tahan lama... boleh bawak solat pulak tu... 

Loan paling mudah.. Bank rakyat

assalamualaikum korang...  so, tngah cari lubuk nak buat loan... sis prefer bank di atas.. hahaha.. sorry, sis ni jenis tak suka citer panjang2x.. terus to d point je..
al-kisahnya.. sis kerja gomen. nak bantu hubby dalam menjana ekonomi keluarga dia.. so, sis pun buat berhasrat buat personal loan.. mula2x sis try mintak koperasi.. punya banyak masalah sampai hubby kena tengking dengan agen koperasi tu.. bertempat di kajang... nama pun agen, ambik la tau sikit pasal dokumen.. kerja korang bukannya ambik dokumen then anto je.. cek la dulu dokumen tu dulu betul ke idak... ni dah la x cek.. cakap x jelas.. lepas tu dah salah nak tengking2x pulak.. banyak cantik muka korang.. 
tp, bila pk balik.. Allah nak bantu suami dengan sis sebenarnya.. alhamdulillah.. tak jadi buat loan dengan koperasi tu... alhamdulillah..
so, sis keje gomen, pernah buat loan dengan bank rakyat utk beli kete.. tp, tu bapak sis yang buatkan and uruskan... pengalaman buat loan dengan bank rakyat hari tu...
dokumen y…

part time job nilai, salak, sepang, mantin, batang benar

Assalamualaikum korang.. sis x nak cerita panjang2x.. just nak invite korang join our big family..  sila klik link di bawah ye..
https://www.yukhaglobal.com/negeri-sembilan/stokis-nilai/
1. produk laku keras. 2. Tips provided 3. Kita buat sama-sama
yang penting istiqamah dan jangan berputus asa.. insyallah..
kalau berminat nak join, boleh join.. kalau berminat nak beli.. sila pm ye..

maceh baca...



breast pump untuk mommies

assalamualaikum korang.. nak kongsi lagi pengalaman new born baby ni.. and kali ni pasal breast pump... okay.. macam biasa la.. semua orang nak senang kan.. kalau korang riki2x kat internet sangat la banyak jenis breast pump yang korang akan jumpa... and pengalaman sis sendiri.. sis pernah pakai 2 2 jenis. pam tangan pernah.. pam elektrik pun pernah.. kalau korang kat luar sana kaya... boleh je nak beli pam letrik yg beratus2x tu.. and nasihat sis beli yang berkualiti.. 
macam sis.. memang dok menjaga duit ke mana.. ye lah.. gaji cukup2x je buat belanja harian.. hutang banyak.. kiki.. so, masa kakak nia dulu.. sis beli pam letrik... semangat la sebab first baby kan.. tp, sis x boleh la.. sakit nenen masa dia tarik tu.. maybe la jugak sbb beli yang murah je kan.. sbb tu sis cakap.. kalau korang ada duit. beli je yg berkualiti.. yg sis punya pam letrik tu.. pakai sekejap je... dah la sekejap.. susu x banyak mana pun dapat dikumpul. mungkin sbb anak first.. tp, time nenen bengkak pun x …