Skip to main content

nikah day!!


28 Mei 2011
harie nie kire tarikh keramat la untuk my bro...
coz today dia akan melafazkan akad untuk menyunting bakal isterinya dari taman bunga keluarga pakCik Haji Taib..
tp, kalo tengok dr pagi memang steady my bro nie...
tak nampak gentar langsung...
rilekz jer...

before pegi, snap dulu aper yg patot..
termasuk la budak nie kan...
hehe...
eppynyer dia..
this is my nephew...



aper2x hal, bariskan kete dulu kat port atas..



kereta saja...!
bareeeeessssssss... bareeeeeeesssss sediap!!
haaa... tu dia...
ahahahaha..






this is kakak sulung i...
selalu pegi ngan husband..
kali nie kene drive sendiri...
nak cipta rekod nie drive paling jauh.. 
selalu gi balik sekolah jew..
amacam kakak? okay tak?
uishhhh... steady 
(,") hik2x..



i.. naek ngan pengantin lorh...
yeay!!


so, perjalanan di mulakan dengan 2 proton dan 1 honda and diketuai oleh sang kelisa...
yeay!!
hehehe...
by the way, at this time my parent and adeq bongsu i stay coz diorang kene lead rombongan bas yg akan bertolak pada pagi esoknya..
so, selamat tinggal... 
huhu..



haaa.. kalau kourank berjalan ke arah Ipoh by highway..
nie la pemandangan yang banyak memenuhi pemandangan kourank..
canteq...
suker tengok pokok2x yang melekat dekat batu2x gunung neyh...
subhanallah..
(,")

actually, mengikut bajet perjalanan, kitourank akan sampai kat rumah rehat pukul 4..
tp, oleh kerana jalan jam...
then, sempat menyinggah lagi kat bukit merah..
gara-gara memikirkan anak-anak buah dia..
dia pown turut sajer..
even hari nie hari penting dia...
cayalah bang..
nie yg sayang lebey nie..
tp, apakan daya...
hujan lebat membantutkan keinginan kitourank nak meneroka taman tema air tersebut...
makanya...
bershooting-shooting sajer lah kami di sana...
heh..heh..











aik!! sejak bila kome couple neyh?
ahahahaha...


tengok aper la deme neyh...


aik! dah berubah wajah dah...
heh..heh..


then, sambil menunggu ketibaan kakak ipar i yg baru nie, untuk tunjuk rumah rehat...
kitourank tambah lagi koleksi pitc yang sedia ada..
muahahahaha...




abg lepas gian main belon ker?
lepas nie tak ley main dah ea...
ngee...






lambat gak sampai umah tu..
dalam 5 lebey jugak la..
dah sampai, bantai rehat2x kan diri..
malam tu kelam kabut jua..
sebab bilik air ada sebijik jer..
kih2x..
layan jer la kan..
tp, yg syok nyew...
pengantin still cool jer..
pesanan utk kourank...
kalo nak kawen nanti jgn pk rushed2x jer...
rilekz selalu, key..
bukan fikir slow...
but, think calmly...
(,")




hah!! nak start dah...
abang!! chaiyok!!
hik2x...







dan akhirnya, bersatulah dua hati di antara mereka..
tahniah sebab dapat melepasi dugaan sepanjang perkenalan sehinggalah saat indah ini...
semoga ianya akan kekal hingga ke akhir hayat...
mabruk!!
barakallahulakuma....
(,")




jeng..jeng..jeng..
i yang tembam...
hmmm...


akhir kata... semoga berbahagia selalu...
till the next episode (,")

Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket