Skip to main content

bOys ovEr fLower_ku jAtuH ciNta

BOYS OVER FLOWER

cacang...
actually dah lama dah layan citer nie...
dah 5,6 kali tengok...
tp, tak jemu2x jugak...
ahahahahaaha..
dahsyat betol kan...

ish..ish..ish..
x dapek den nak nolong..


heroin yang sangat cute....
so, i bagi sinopsis sikit ea...
JanDi yg kat atas nie dapat biasiswa utk masuk salah satu sekolah yg berpengaruh kat korea..
semuanya gara-gara nak tutup minda masyarakat tentang kes buli yg berlaku kat sekolah tu..
yang mana JanDi nie dah tertolong salah satu mangsa buli tu time nak delivered baju...
customer business family dia la tu.. (DOBI)
ahaaa...
oleh desakan keluarga dia, dia masuk la jugak sekolah tu...

then, mula dari situ la bermulanya kisah trajedi dan cinta si miskin JanDi nie...
Jun Pyo yg merupakan satu-satunya pewaris business besarnya mula berminat untuk kenekan JanDi after si comel tu berani melawan kehendak dia..


and at last mula jatuh cinta kepada gadis miskin dan kasar tu..
hehehe...

JiHoo pulak merupakan cucu kepada ex-president Korea...
salah astu geng Flower4 tu la...


dia nie lain sikit daripada 3 geng F4 yang lain
dia la yang banyak tolong JanDi masa kene buli...
jadi hero di awal episode la...
ngee...
cute kan...
kalau kourank nak tau, dia nie leader kumpulan SS501..
namun begitu dah bergerak solo sekarang...

2 kawan dia yang lain nie pulak..
cacang..



haaa..
casanova, diorang nie...
sorang artis seni (tembikar), sorang ketua company@mafia underground...
tp, dua-dua pown casanova..
but at last...
yg comel tu berubah dan jatuh cinta dekat kawan baik JanDi...

actually, citer nie di ambil daripada versi Jepun...
versi citer nie ada banyak sebenarnya..
Jepun ada, Taiwan ada, Chinese ada...
tp, banyak2x versi citer nie i paling suker yg Korean punyer...
sebab konflik dia nampak kemas, tersusun dan teratur...
pelakon2x dia pown quite good looking and berkarisma...
tp, kalo kater nak jatuh cinta giler2x like crazy sampai pengsan2x kat diorang nie tak der la coz i bukan jenis yg macam tu...
just... hhmmmm...
like the story so much...
selain tu, bahasa dia walaupun kasar but still best coz nampak funky gitu...
hahahaha...
and then, kisah persahabatan and percintaan diorang...
aq raser tak mungkin dalam dunia nyata nie akan bare cinta yang macam nie..
banyak sangat konflik...
tp, itulah nilai kesetiaan...
sangat mahal tahu..
lalalala...

try la tengok...
kompem suker (,"_










Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket