Skip to main content

Segmen : Aku & Dia by Hafizzi Aziz



assalamualaikum u all...
i jumpa segmen...
by Hafizzi Aziz...


3 sikap pasangan saya yang saya sangat suka (,")

yg pertamanya: 
dia suka berfalsafah...
hihi...
bak kata dia, "dah i mintak org yg suka berfalsafah, dapat la yg macam gitu"
it's not refer to membebel key...
dia nie memang suka bagi anologi2x yg aq tak pernah dengar...
although aq sendiri belajar falsafah, but still tak terfikir nak buat analogi2x yg macam dia buat...
ada analogi ke arah romantik...
ada ke arah knowledge...
ada ke arah nasihat...
tp, kalau ke arah nasihat...
atoi, memang jenuh la menahan telinga...
ada je hujah dia...
student syariah kan...
nak menang je selalu...
namun begitu, i rasa senang dengan setiap ungkapan yg keluar dari minda dia, menggunakan suara dia, dengan cara dan lenggok bahasa dia sendiri...
soooooooooooooo  unic..
wink (,"_

yg keduanya:
dia sangat matured and independant...
walaupun org selalu cakap "dia" budak tingkatan 4...
maybe sebab raut muka dia yg.. hmmmm... hehe...
but still, he was as matured as a man can be...
hik2x...
sangat kontra dengan aq yg mcm budak2 nie...


yg ketiganya:
dia pandai masak....
ape je yg dia tak boleh masak...?
kalau nak masak utk mkn sehari2x nie memang master chef la...
kalau x tau pown, ada je idea dia...
i pown kene belajar dari dia agaknya nanti...
insyallah, harapnya lah kan...
(,")
tp kan kourank...
i x pernah rasa lagi...
x berkesempatan lagi nak rasa...
ngee...
kontra la dgn i yg tak suka masak nie....
huhu..


kourank doakan kitourank ea....
(,")

code warna: 29AFD6 please...

doodle gugurl: sakura
doodle lelaki: shouran

nak tag adeq lyssa yg cumel...


Comments

  1. Tahniah.

    http://4.bp.blogspot.com/-Q2OTEUFhI5M/T_xNp57EFoI/AAAAAAAAJyk/-qdpw8kRNgk/s1600/sakura.png

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket