Skip to main content

kem unit BeruniforM part 3


cak!! jumpa lagi...
ahaaa.... 
pagi nie aq bangun lambat sikit...
sampai abg2x ustaz bunyi2x...
maaaallluuuuuu...
apepun, seperti biasa...
kalau dah pagi dekat tempat2x macam nie...
mind aq nak jog je la...
ahaaaa... nasib baik ada fizah...
adeq aq sorang nie la yg teman aq jog...
tp, x puas jog gi jeti tu sebab mp3 aq tertinggal...
so, moral kurang lah...
pap..parap..pap..pap..







masuk dalam kem, master Adam ajak join lagi sekali....
tu dia...
layan...
kitourank singgah kat jeti Gelang Patah tu...
u know...
teruja tau, first aq tengok jeti yang guna box2x plastik macam gitu...
combine2x jadik dataran...
interesting...
sungguh...











balik2x je, ustaz nizam ajak pekene roti canai...
pergh...
roti canai dia memang superb lah....
although kawasan tu kawasan kampung...
ye lah... org kampung kan selalu buat breakfast kan...
ni tak, memang nak duduk tu kene que sebab full...
interesting....
sungguh..
hahahaha...

kalau kourank nak try...
gi la kat kawasan Gelang Patah tu...
ke arah jeti...
kalau korang pegi waktu pagi senang je nak kenal kedai tu sebab memang penuh kete kat jalan.....
superb mak cakap!!
wink...


di siang hari aq malas nak ambik port sangat sebab kebanyakan program pihak master Adam yg buat...
cuma yg aq buat just bukak jalan untuk jungleWalk dengan abgNgah...
salah sorang fc...
mula rapat dengan dia...
it's not about we like each other...
tp, sebab pengalaman military....
rindu nak kembali zaman kadet....
best2x...
angah, ada masa belanja akak makan naaaaa.....
















lepas jungleWalk geng2x ustazah LPBS j-QAF and cikgu praktikum nie mengikut jejak langkah bdk2x bermain lumpur...
aim aq nak lepas ropeWalk tu....
first time buat, x sampai separuh dah jatuh dalam lumpur..
pergh, busuk tak tau nak cakaplah...
kaki pulak dah ada rasa gatal2x...
tp, x puas hati punya pasal, arrggghhhhhhhhhhh...
kecepus.... masuk lumpur balik.... ulang for d second round...
and seakan x percaya...
lepas.........
the only girl, the only teacher and the only person yg lepas...
astaghfirullah...
ada tanda riak kat situ...
huhu...
aperpun, it just make me happy....
alhamdulillah..
masih diberi kesihatan oleh Allah...









tiba waktu malam...
barbeque... 
memang banyak giler makan...
uuurrgggghhhh.... kenyang alhamdulillah...

pejam celik...
dah esok pulak....
aktiviti just gotong-royong and majlis penutup...
semoga budak2x aq dapat pengalaman yg dapat mematangkan diorang la...
biar la cepat matang...
jgn jadik macam aq yg rindu nak lepaskan zaman kanak-kanak...
wwwwwwweeeeeeeeeeeeeee...
















buat kourank...
selalu-selalu la join program sementara kita masih muda...
nanti kalau dah ada anak, dah ada suami...
susah.....

Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket