Skip to main content

nak kawen jgn pinjam ALONG



assalamualaiku korang...
ehem... 
input utama yg aq nak share hari nie adalah...
kalau nak kawen, buatlah majlis semampu yg boleh...
kalau parent demand nak macam2x, kome mintak diorang yg prepare kan...
jangan kawen dengan berhutang, oke...

untuk peringatan diri sendiri jugak nie...
ade seorang sahabat..
majlis nak grand, sebab ape?
sebab malu kat jiran tetangga..
duit x der, tp nak gempak jugak...
sebab nak on d spot...
gi pinjam ALONG...
penjamin letak nama kakak, bg alamat kat ALONG..
mak ayah tak tau...
kenduri memang sedap je...
tp, lepas tu....


 merana...
jangan la begitu, oke....

tp, nak katenya masyarakat nie pun satu...
kalau buat kecik2x, buat cepat2x...  bising pulak mulut depe kate macam2x..
nak buat grand menyusahkan diri pulak kan...
dah tu????

x pe, actually...
kalau korang nak kawen tu...
korang dah matang la tu..
insyallah..
so, pk la yang terbaik buat diri oke...
berserah padaNya..
insyallah..
kalau niat korang baik..
akan dipermudahkan...
aq doakan kepada kome kat luar sana yang nak kawen...
semoga dipermudahkan segala urusan..
doakan untuk mike sekali yerp..
hihi...
semoga en fiance dapat menghulur tangannya membawaQu ke syurga..
membawaQu keluar dari segala kealpaan yang pernah aq lalui dulu...
amin ya  Rab..
alhamdulillah di atas inayahMu..
syukran lillah di atas nikmatMu ini...
meminjamkan dirinya buat diriQu...
(,")



Comments

  1. salam kak nadia,saya najwa,pelajar degree ukm ingin minta tolong akak dalam menyiapkan tugasan saya mengenai palapes ukm batch29.tugasan ini diberi oleh mejar jasmy dan saya harap sangat akak dapat bantu dan balas komen ini.Ini email saya najwa_nur95@yahoo.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket