Skip to main content

24Mei..

24 mei 2011..
waa... arie nie my father nak gi servis kancil dia...
kereta okeyh!!
hik2x...
so, kitourank anak dara yang 2 orang nie tumpang la sekaki..
actually, aQ nak antar borang kerja sambil2x tangkap kerja aper yang patot kan...
lalalala...
bertolak la kitourank gi teluk intan...

before pegi, mak ada bg senarai barang...
ada la barang sikit nak shopping...
such as sumi, gula2x kicap and nasi impit...

nie gambar terbaru aQ..
wah!! tembam..
tidak!!
hak2x..



layan jer la kan...
dah sihat tu pown kire, syukur..
alhamdulillah...
weeeee.. !!

thumb up


second time ikut gi servis kete...
tp, perodua teluk intan dah lain dah..
dah moden dan canggih..
hehehe..
ader waitin' roOm...
ader aircond..
ader makanan...
air panas...
best2x...
selalu datang pown tak per..
muahahahaha...



terselit sijil kat situ..
carik kerja punya pasal...
tp kan...
hmm... layan jer la..
hohoho..


kete dah nak gi buat cek doctOr...
hehehe..
papai..


keje kitourank nie la...
hak2x..
pOsing, jangan tak pOsing..


cak!!
sepc adeQ dah berubah wajah..
lalalala...







nampak sangat bowrink menunggu...
x der keje lain dah kitourank neyh..
ahakz..



teluk intan dah sangat sibuk berbanding dulu...
ader lampu trafik pown still kene call police traffic coz memang sesak betol...
espeacially, jalan nak masuk bandar...
aigooo...


dapat ice_cream..
actually, aQ teringin makan fruitSaladIceCream neyh sebab nampak macam sedap jer kat blog sol..
tp, my_taste tak sama la macam nie..
tak menepati andaian aQ..
so, x berapa suka sangat..
muahaha..
12 jenis buah katernya..
tp, macam x ori buah dia...
semua tin punyer buah...
tak original..
so, sense jadik kurang...
haaa...
macam maner tak gemuk..
banyak songeh sangat...
huk2x..



aperpun, oleh kerana dah beli...
layan jer la kan..
lalalalala...


cak!! nak memperkenalkan..
almari tengah tu aQ beli guna duwit poket sendiri..
sebab buku sangat la banyak ddekat rumah nie...
dah boleh buat mini library dah..
so, my_boOk 'plus' mySibling's bOok...
together2x la kat sini..
hik2x.. 


kebanggan aQ..
my_scrOll..
bila la nak prinT pown tak tau lah..
huhu..


myTesis pown bersemadi kat sini jugak...
buku STPM nie hak milik persendirian sebab yang lain tak der amik STP...
i sorang sajer..
istimewa..
ngee..
(,")



umah pown dah penuh dgn barang kenduri...
rumah besar pown raser kecik jugak...
huhu..







preparation for d camera_Girl...
actually, nak beli yg feminin..
tp, tak masyuk la...
bila la nak berubah nie...
adeyh..
tunggu kawen boleh?
wakakakaka...
layan...






semoga dipermudahkan semuanya...
insyallah...
ameennn..
doakan ea kourank...
(,")

Comments

  1. mwahaha..orange gal tuh nmpk comey ;)
    spew lh agknye,,uhuk3x....

    ReplyDelete
  2. tuuu dia gambar rumah org bakal bkenduri kawen. rumah ned xlama lg pas raya nanti pon cmni la agaknye. hehe.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket