Skip to main content

secRet GarDen..


aloha kourank...
anyiong...
waa...
baru lepas menghabiskan citer secret garden...


lihat betaper complicatednyer konflik neyh...
pening x?
lalalala...
makner kater, before buat citer...
just link kan perkiatan antara watak...
so complicated...
macam maner citernyer?
best ke?
best x.. best x?
ahahahaha...
boleh la...
tp, for citer nie...
aQ tak der la addicted sangat sampai perlu habiskan dalam sehari macam citer yg aQ addict..
ahah.. hah..hah..
jangan pening dengan bahasa aQ key, kourank..
muehehehe...


so, the main idea kat dalam citer nie was changing soul...
bayangkan la...
bila lelaki bertukar soul dengan perempuan...
macam2x benda akan timbul...
sama ada dari kehidupan sosial sampai la pengurusan kendiri kan..

over all...
okay la...
just macam tak puas sebab episod 15 tak der...
bak kater akma ia tak menjejaskan aper2x pown..
but for me, agak menjejaskan la jugak...
sebab at that time they got to bgtau org lain yang diorang nie dah tertukar soul...
nak tengok first impression org yg tau tu..
and aper diorang buat...

the cuteness kat heroin was when she angkat kaki bila dia rasa malu...
for hero...
of coz la his attitude..
walaupun nampak annoying...
but nowadays...
i like a bad boy kind...
hmmm...
i wonder...
sedey....
uuwwaaa...

but still...
walaupun biasa...
air mata tumpah jugak menjejeh di pipi tembam nie...
espeacially masa heroin tu accident...
sedey sangat..
huhu..

others...
haa...
dia ada masukkan banyak citer lagenda kat dalam nie..
then, dia sangkutkan dengan poem...
rather that that...
diorang jugak stick with citer ikan duyung than citer dongeng yang lain...
it just made them up link with that story..
but still, it make sense...
nak tau aper yang make sense atau tak...
selamat menonton kourank...
(^^)*

but kourank..
jangan percaya pulak okay...
benda nie just for fun tak per...
untuk percaya dan menjadi pengangan sampai kepada penantian...
sila jangan okay..
(,")



p/s just miss that person so much..
cry a lot ..
me, it just like going to be the bubble in this story...
will vanished when the truth had come right to my mind...
hmmm...


Comments

  1. owh..ye ke kak nad? hehehe..ntah la..akma cume nk taw nape sbb diorg tukar soul je dan nape laki tu yg dipilih ayah ppuan tu utk tkr soul ngan anak dier..wakakaka..kak nad...marry me marry tu besh la...laki tu sgt cOoOOOOLLLLL...hu3x..kak nad..jgn la sedey sbb akma pown dah jd bubble pon..dah ilang pn tp kak nad beruntung...dier sygkan kak nad..tak mcm akma...dier pergi dan terus pergi..siap dah ade pengganti lagi..hu3x~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket