Skip to main content

gud luck aDeq2x UPSR

salam kourank.. 
dah masok minggu ke 31 pengajaran dalam rancangan pengajaran sekolah-sekolah rendah...
walaubagaimanapun, minggu nie juga terpaksa di tangguhkan sepertimana minggu-minggu yang pernah bertangguh sebelumnya....
hal ini adalah berikutan minggu peperiksaan UPSR yang sedang dijalankan...

ecewah..
ayat tak macam student nak jawab exam pulak kan?
aperpun, minggu nie..
untuk sekolah yang aq ngajar sekarang, tahap 1 telah direhatkan pada hari nie till hari khamis..
hari jumaat pulak cuti kan...
16 September..
Hari Malaysia...
cikgu-cikgu pown banyak goyang kaki..
so, aq tak der banyak kelas sangat utk tahap 2..
yang ada pown aq just ulang jer yg minggu lepas punyer sebab kalau tak, tak adil pulak..
lagi pun, kak mai tak der..
so, aq tak tau nak ngajaq aper...

untuk tahap 1 pulak... 
memang tak sempat la sebab deme dah start cuti...
yang untuk subjek bahasa arab tahap 2 pulak..
yang jauh tertinggal jer aq akan ngajar..
lagipun syllibus diorang dah abis dah...

aperpun, selamat menjawab peperiksaan bagi adeq2x yang sedang dalam mood peperiksaan UPSR...
aq tak nak sebut anak2x sebab terasa tua...
i'm still 23 okay...
yer la..yer la.. 24!
tapi tak masok lagi tau!
hehe...

so, gud luck semua...
semoga al-najah sentiasa bersama dengan antum...

Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket