Skip to main content

celCom

xpax..
ada segalanya...
ahaaaaa...
so, sajer jer i nak promote salah satu plan yang ada pada celcom...
actually, dalam celcom nie ada banyak pelan..
8pax, 15pac, blue, executive and macam2x lagi la..
but, utk i yang bergelar student neyh..
i sangat suker guna mid plan xpax...
ye ker mid...
alamak!!
yg penting 8pax la...
so, utk saper2x pengguna selain celcom...
i nak citer nie...
aper yg kiter boleh buat by using this plan...
using my own experience la kan...
topup itu perkara biasa la kan...
and utk 8pax..
kita dapat masukkan 8 nombor istimewa dekat dalam talian kita..
and nombor nie, pada kebiasaannya...
rating:
a cent per sms
'plus'
15 cent per call per minutes...
kalau i tak silap la...
tp, yang bestnyew...
i dapat sms free utk all my 8pax no...
bukan hadiah tau...
i tau2x jer memang dah free...
so, although just ada 8 cent dalam my kredit pown..
still boleh msg dengan orang yg tersayang like my sisters sampai beratus2x mesej...
sangat menguntungkan...
ini bukan after midnight, key..
siang hari pown free...
after midnight...
sms free itu perkara biasa..
kan x pax...
muuuaaahhhaahaaa..
muakzz..
bagi sebijik..


and lagi...
uols boleh proceed untuk demand 2 ringgit kalau dah sesak-sesak sangat...
tp, kene bayar balik la kan bila dah topup...
automatik la dia potong..

dan lagi...
banyak sangat reward yang dia bagi....
selain dapat free messages to all celcom no..
kourank jugak boleh dapat free topup...
lagi2x for those yang memang busy...
kerja memang kene topup banyak kali kan....
memang selalu la dapat reward macam nie...


dan lagi satu...
kourank boleh sharing2x kredit...
for those mom and dad...
lovers 
dan sebagainya...
sharing kan caring...
lalalalalalala...
so sweet...

aperpun, celcom memang di hatiku..
sorry la dekat maxis..
memang pernah guna kamoOooo..
tp, tak masyuk la..
maybe tak pandai guna kowt...
huhu..
mintak maap banyak2x..
saper nak share about maxis..
boleh la kongsi2x...
cer citer..cer citer..


saya bukan peminat ungu...
tp, saya sangat teruja dengan warna biru..

heh..heh..

taraaa...


hik2x...
enjoy celcom everyday..

thumb up

Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket