Skip to main content

maRry me mAry..

salam kourank!!
baru jer lepas abis tengok citer:
marry me, mary
sambil 
siapkan assignment last for this semester...



ahaa....
first sight nak tengok citer nie, of corse la sebab actress dia yang cumel...
i'm not a lesbian okay..
tp, suker lagi actress or woman singer than 'namja'..
ehehehe...
so, jangan jealous...
time tengok citer nie...
kalau ikut my feel...
hmmm...
sekejap turun sekejap naik la...
it's about mary yg terpaksa tipu her dad that she had been married with guy kat gambar atas tu...
kenaper kene tipu parent pulak?
haaa...
sebab bapak dia suruh dia kawen dengan orang yang dia tak kenal...
at last, bapak dia curi id dia and register perkahwinan tu...
senang jer kan kawen kat korea..
huhu..
and then, bila dah jadik macam tu, both parent pown agreed nak bagi mary masa 100 hari untuk choose weather nak bersama dengan husband dia by law or fake husband...
so, banyak la isu timbul time tu...

utk guy yang kat atas nie..
memang tak yah perkenalkan kowt...
mesti kourank tau punyer...
so, untuk dalam citer nie..
pada mulanya memang dia tak percaya cinta..
mula-mula dia setuju sebab main2x and dia tau bukannyer dia nak jadtuh cinta pown dekat si mary neyh...
tp, akhirnya..
siapa sangka kan..
hehe...


and d other guy..
kalo kourank tengok betol2x..
dia ader berlakon dalam coffee prince..
jadi mamat jepun tu..
so, dia nie la laki mary by law tu..
mulanya dia pown biasa2x jer dengan si mary nie...
tp, at last suker jugak..
so, terjadi la competiton dalam masa 100 hari tu..
dan at last...
kene la tengok...
muehehehe...
sajer je kan..
tengok la..
penat jer orang buat citer, tp kourank tak layan...
but for me...
it's biasa jer...



just yang speacial..
hero and heroin dia punyer style berbeza dari citer2x yang sebelum nie diorang lakon...
and then..
cara mu_kyul (hero) ketawa...
sakit perut i dibuatnya...
buleh pulak dia ketawa gitu..
hik2x..
cumel2x..
so, till the next story 
(,")
night

Comments

  1. hehe..not bad at all...bahasa rojak kot......btw nice blog.....
    i like korean...!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket