Skip to main content

menDung vs mrSunshine

oleh kerana beberapa isu yang tidak mahu difikirkan...
dan kerana tidak dapat tido dengan lena...
pagi tadi..
sharp 7.30 pagi aQ melangkahkan kaki ke padang..
buat aper?
macam biasa...
meluah persoalan dan pertanyaan yang ada dekat minda dan hati at my bolly...
tp, pagi tadi memang indah...
actually, tengah aQ syok2x shooting...
tiba2x kene tempias air..
pada mulanya ingatkan embun yang ada kat jaring netball tu..
tp, bila di amati dengan penuh prihatin...
muahaahaha...
rupenyew ujan renyai...
tp, sangat sikit la..
tp, ujan la jugak...
berbintik-bintik la jugak court netball tu...

then, bila aQ try shoot dari arah bertentangan..
aQ nampak matahari sedang cuba memancar..
and sakit jugak la mata if just see it without trough anything kan...

and then..
aQ harap tak der la hujan..
sebab di sebelah sini mendung dah tampak mengembangkan empayarnya..
manakala di sebelah sana, matahari masih cuba mencari ruang menyalurkan sinar...
dan sehingga pada satu tahap..
awan mendung berjaya menutup sebahagian sinar mentari tu...
tp, beberapa minit kemudian..
iaitu pada pukul 8 pagi...
aQ terlihat pelangi..
sangat cantik, sangat indah...
jadi, bibirku tersenyum lebar memuji ciptaan Allah...


ia seolah-olah bagitahu kepada diri:
nadia there is so much to gain...
there is so much to prove..
just put still and do not go to anywhere that can pull you down..
chaiyok!!
hehe..

so, mrSunshine telah menang pertempuran pada pagi nie...
aQ harap ia akan bertahan la sampai ke petang..
memang terik pada waktu tengah hari...
malangnya...
tidurku dikejut dengan dentuman..
ku lihat keluar tingkap..
mendung dah bermaharajalela di segenap angkasa...
tiada langsung pancaran cahaya sang mentari...
dan akhirnya...
mencurah-curah air hujan jatuh ke bumi...
diikuti kilat, guruh dan petir sekali...
tetiba hati raser sedey..
tak tau kenaper...
sebab mendung ker?
macam tak mungkin...
hmmm...

tak per..
orang kater, hujan itu adalah rahmat..
ku harap semoga diriku sentiasa tetap pada diri...
just a short time jer lagi...
i can't wait..
just want a happy ending...
(,")

Comments

Popular posts from this blog

beli barang elektrik ansuran

assalamualaikum korang... entry kali nie aq nak share pasal beli barang elektrik secara ansuran... ada jugak blogging cari kedai yang paling sesuai untuk beli barangan elektrik secara ansuran nie... sebenarnya aq tak nak beli.. tp, en abg insist jugak nak beli sebab dia tau bini dia nie pemalas orangnya... takut nanti satu tahap tak de baju nak pakai.. kecik hatiqu.. tp, memang betul pun... hahahaha..
so, akhirnya aq turutkan jua... dah banyak blog.. nak g court memoth tidaklah.. banyak cerita aq dengar pasal cm nie.. so, x berani nak buat ansuran kat situ.. jadi pegilah ke sen heng.. riki2x.. hmm.. macam okay sikit daripada cm... walaupun masih ada interest.. tp, tu lah kan.. nak beli cash, pitih x dok... nak tak nak kene jugak buat ansuran.. 
and disebabkan on badjet jugak, aq ambik je machine panasonic auto yg paling murah yang ada dalam kedai tu... nilai bayaran bulanan yg ada dalam sen heng tu korang jangan percaya sanagat ye sebab nilai sebenarnya akan bertambah bila korang bua…

cara semak baki hutang aeon

assalamualaikum korang... pernah pergi sen heng? beli barang elektrik secara ansuran? pernah x? aq pernah.. and macam biasa kita akan kena buat pinjaman dengan aeon... aq pun x tau pinjaman ke apa ke? yang penting, u all kena bayar ansuran dekat aeon.. aeon ni macam bank kot sbb bila baca2x, kredit card pun dia ada keluarkan.. kayo tul owner aeon ni... and now, aeon terbesar akan di buka kat nilai.. tp, masih dalam pembinaan la..
okay, berbalik kepada tajuk kat atas... macam mana nak semak baki hutang korang.. senang je sebab korang boleh pakai sms.. dan sms ni dikenakan caj tau.. jangan marah pulak kalau kredit tetiba kurang. aq dah bgtau ea... hihi...
korang hantar mesej ke 63633 taip = aeon baki 1234* (1234 tu 4 nombor belakang ic korang)
so, jom la bayar hutang cepat2x...
ada 1 benda aq nak nasihatkan... kalau nak beli phone x payah la hutang2x.. baik korang kumpul duit beli... tunggu la kejap dalam 5 bulan sebelum tu pakai la phone biasa dulu.. sebab apa.. sebab kalau macam aq, …

mAnyaKnyer baju tENtera neYh.. ish..ISh..

bagitau awal2x maap ek gambar tak lawa coz tangkap guna phone  just nak promote2x jer hehe time nie time fessat (Festival Sanjungan Satria) kire macam hari keluarga tp dalam bentuk festival lorh macam2x ader pembukaan la best sebab kitourank main peluru kapur hahaha
then, kene masuk pulak pakaian beragam ehem..ehem.. bukanla.. nak introduce seragam yg ader dalam army malaysia so, selamat menelaah hik2x
p/s oleh kerana kami pegawai kadet, kitourank just pakai aper yang dapat kitourank carik agak selekeh lorh sebab tak tau aper2x thus, baru nak kenal2x saper paling segak agaknyer ek?


no 1: oneDress
Pakaian  ini dipakai apabila  terlibat di dalam sesuatu acara  istiadat sama  ada  di  peringkat  Tentera  Darat,  Angkatan  Tentera Malaysia,  Negeri mahupun  Persekutuan.


no 2: bush jacket