view my entries with this:

Monday, October 15, 2012

kem unit BeruniforM part 3


cak!! jumpa lagi...
ahaaa.... 
pagi nie aq bangun lambat sikit...
sampai abg2x ustaz bunyi2x...
maaaallluuuuuu...
apepun, seperti biasa...
kalau dah pagi dekat tempat2x macam nie...
mind aq nak jog je la...
ahaaaa... nasib baik ada fizah...
adeq aq sorang nie la yg teman aq jog...
tp, x puas jog gi jeti tu sebab mp3 aq tertinggal...
so, moral kurang lah...
pap..parap..pap..pap..







masuk dalam kem, master Adam ajak join lagi sekali....
tu dia...
layan...
kitourank singgah kat jeti Gelang Patah tu...
u know...
teruja tau, first aq tengok jeti yang guna box2x plastik macam gitu...
combine2x jadik dataran...
interesting...
sungguh...











balik2x je, ustaz nizam ajak pekene roti canai...
pergh...
roti canai dia memang superb lah....
although kawasan tu kawasan kampung...
ye lah... org kampung kan selalu buat breakfast kan...
ni tak, memang nak duduk tu kene que sebab full...
interesting....
sungguh..
hahahaha...

kalau kourank nak try...
gi la kat kawasan Gelang Patah tu...
ke arah jeti...
kalau korang pegi waktu pagi senang je nak kenal kedai tu sebab memang penuh kete kat jalan.....
superb mak cakap!!
wink...


di siang hari aq malas nak ambik port sangat sebab kebanyakan program pihak master Adam yg buat...
cuma yg aq buat just bukak jalan untuk jungleWalk dengan abgNgah...
salah sorang fc...
mula rapat dengan dia...
it's not about we like each other...
tp, sebab pengalaman military....
rindu nak kembali zaman kadet....
best2x...
angah, ada masa belanja akak makan naaaaa.....
















lepas jungleWalk geng2x ustazah LPBS j-QAF and cikgu praktikum nie mengikut jejak langkah bdk2x bermain lumpur...
aim aq nak lepas ropeWalk tu....
first time buat, x sampai separuh dah jatuh dalam lumpur..
pergh, busuk tak tau nak cakaplah...
kaki pulak dah ada rasa gatal2x...
tp, x puas hati punya pasal, arrggghhhhhhhhhhh...
kecepus.... masuk lumpur balik.... ulang for d second round...
and seakan x percaya...
lepas.........
the only girl, the only teacher and the only person yg lepas...
astaghfirullah...
ada tanda riak kat situ...
huhu...
aperpun, it just make me happy....
alhamdulillah..
masih diberi kesihatan oleh Allah...









tiba waktu malam...
barbeque... 
memang banyak giler makan...
uuurrgggghhhh.... kenyang alhamdulillah...

pejam celik...
dah esok pulak....
aktiviti just gotong-royong and majlis penutup...
semoga budak2x aq dapat pengalaman yg dapat mematangkan diorang la...
biar la cepat matang...
jgn jadik macam aq yg rindu nak lepaskan zaman kanak-kanak...
wwwwwwweeeeeeeeeeeeeee...
















buat kourank...
selalu-selalu la join program sementara kita masih muda...
nanti kalau dah ada anak, dah ada suami...
susah.....

kem unit BeruniforM part 2



assalamualaikum kourank...
ehem..ehem...
setelah sekian lama menyepikan diri..
ada dalam sebulan jugak kan???











waaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 
rindu en bloggie saya...
mmmuuuaaaahhh... mmmmuuuaaahhhh....mmmuuuuaaahhh..
hik2x....

aq just nak sambung pengalaman kat kem Gelang patah nie...
so, contributer yg manage kem ini adalah from Dynamic Motivation Consultant..
atau nama glamour campComanden dia Master Adam...

tp, aq carik2x dalam tenet...
x keluar pown nama consultant nie...
maknanya tak pemes la kot..
x pe, korang dengar dulu okay...
haaaa....

malam tibanya budak2x aq, lepas buat bendera ape semua...
lepas kene brainwash about maruah diri...
budak2x nie buat nightWalk masuk hutan using tali..
aq rasa korang pernag try kot...
kitorang start dalam pukul 10 or 10.30 malam macam tu...
nasib budak2x nie baik..
sebab malam tu bulan baik punya... dah macam torch light jugak la aq rasa...
tp, terang2x bulan la kan....
budak2x nie pakat menggigil kepala lutut...
sebab ape?
yelah.... master Adam dok pakat nyakat2x, bagi terkejut-terkejut, buat muka hantu ghaye....
merayu-rayu budak2x nie mintak aq teman...
aq... hahahahaha... biasa lah...
x puas la buat 1 round... tambah lagi 1 beb....
dapat rasa beza jalan dengan cahaya bulan dengan tak...
habis basah my trackSuit dgn peluh...
puas rasa....







habis2x program...
hah! sampai ada yg terkucil dalam seluar...
haaa... baru tau, dapat masuk hutan baru nak zikir bagai nak rak...
baru nak baca surah sampai habis soghe dibuatnya yerp...
kalau kourank takut dekat Allah mcm nie... subhanallah..
aman hidup...
nie dalam kelas, suruh baca Quran kourank lari2x...
suruh baca Quran kourank bersembang...
di manakah adab anda...
aq x kata my viewer tau...
nie haa... budak2x aq nie...
aigoooo2x...

so, tunggu entry lain pulak yerp...