view my entries with this:

Wednesday, June 22, 2011

x ley langsai agi..

untuk first month kerja nie x ley nak bayar habuan kat ukm dulu..
sebabnyer, just cukup2x untuk tampung kehidupan untuk bulan depan jak bah!!
ahahahaha..
dah tu?
hmm..
postphone la kan...
and then, kesian my father nak kene antar motor pulak by van..
terasa bersalah jugak sebenarnya..
actually, mintak post guna ktm ajer..
then, my father kater mahal dia sama jer dengan antar sendirik...
so, better antar sendirik..
tak der la dia kater better antar sendiri..
pandai la pulak my father tu kater omputeh kan...
boleh jugak..
tp, sikit2x la..
heheheeh...
aper pun, glad sangat dapat parent macam diorang..
alhamdulillah...
sayang both of u..
muakzz... muakzzz..
so, dengan datangnya my motor kat ukm nie...
mosyi2x pown akan kembali la kepada tuan dia..
thank u mosyi2x..
sebab sabar berkhidmat dengan kawan tuan u sorang nie...
heh..heh..
tq sangat2x..
(,"-

dah tu...
three...
wakakakaka...
okay2x..
so far, keje okay la..
duduk dengan budak2x nie...
x der la merapu sangat..
ader gak merapu sikit2x..
tp, x over la..
jangan aq follow yang tak patot di follow sudah..
terutamanya mamat nepal yang berkampung kat situ..
huhu..
aperpun, doakan my victory in life, key...
rindu kat kourank..
nak blogwalking pown macam tak der masa kan..
bukan aper..
penat..
mau tdo jer skunk nie...
masa terluang je, titon..
muahahahaha....
jangan mare ha...
(,")
daaaaaa....

Wednesday, June 15, 2011

kerja

salam kourank...
harap kourank sihat and eppy jer selalu..
hik2x..
haaaa...
minggu lepas, i dok umah abang i kat teluk intan...
niat nak tolong angkut barang and carik kerja...
at last, my parent datang tolong sekali..
and now, i dah dok ukm dah...
merantau carik kerja kat sini...
alhamdulillah...
dah dapat la kerja nyer...
tp, biasa2x jer lah....
saper nak jumpa i, jemput la datang kat econsave...
tp, kalo nak mintak barang free..
awal cakap x ley lorh..
hik2x..
buat masa nie.. kejenyew macam bowrink je...
tp, kawan2x okay la..
x der la macam kat kilang dulu pe'el deme..
tp, tak tau lah kan..
sebab baru first day jumpa diorang..
harap dengan kerja nie... langsaila utang i kat ukm nie..
then, dapat la tampung aper2x yang patut...
and kourank!!
kalau ada dengar pasal kpli or dpli, sila inform dekat i okay....
duduk sini, alhamdulillah..
kawan2x banyak tolong...
kak nana, dia, akma...
semoga kourank eppy jer selalu, key...
ngee...
aper2x hal sila lah roger i kat no lama ea... kalo tak dapat call...
anto jer mesej ea..
mike bacer jer nanti...
huk2x..
semoga hari esok lebey ceria untuk diri and kourank...
daaaa (,")..

Tuesday, June 14, 2011

nikah day!!


28 Mei 2011
harie nie kire tarikh keramat la untuk my bro...
coz today dia akan melafazkan akad untuk menyunting bakal isterinya dari taman bunga keluarga pakCik Haji Taib..
tp, kalo tengok dr pagi memang steady my bro nie...
tak nampak gentar langsung...
rilekz jer...

before pegi, snap dulu aper yg patot..
termasuk la budak nie kan...
hehe...
eppynyer dia..
this is my nephew...



aper2x hal, bariskan kete dulu kat port atas..



kereta saja...!
bareeeeessssssss... bareeeeeeesssss sediap!!
haaa... tu dia...
ahahahaha..






this is kakak sulung i...
selalu pegi ngan husband..
kali nie kene drive sendiri...
nak cipta rekod nie drive paling jauh.. 
selalu gi balik sekolah jew..
amacam kakak? okay tak?
uishhhh... steady 
(,") hik2x..



i.. naek ngan pengantin lorh...
yeay!!


so, perjalanan di mulakan dengan 2 proton dan 1 honda and diketuai oleh sang kelisa...
yeay!!
hehehe...
by the way, at this time my parent and adeq bongsu i stay coz diorang kene lead rombongan bas yg akan bertolak pada pagi esoknya..
so, selamat tinggal... 
huhu..



haaa.. kalau kourank berjalan ke arah Ipoh by highway..
nie la pemandangan yang banyak memenuhi pemandangan kourank..
canteq...
suker tengok pokok2x yang melekat dekat batu2x gunung neyh...
subhanallah..
(,")

actually, mengikut bajet perjalanan, kitourank akan sampai kat rumah rehat pukul 4..
tp, oleh kerana jalan jam...
then, sempat menyinggah lagi kat bukit merah..
gara-gara memikirkan anak-anak buah dia..
dia pown turut sajer..
even hari nie hari penting dia...
cayalah bang..
nie yg sayang lebey nie..
tp, apakan daya...
hujan lebat membantutkan keinginan kitourank nak meneroka taman tema air tersebut...
makanya...
bershooting-shooting sajer lah kami di sana...
heh..heh..











aik!! sejak bila kome couple neyh?
ahahahaha...


tengok aper la deme neyh...


aik! dah berubah wajah dah...
heh..heh..


then, sambil menunggu ketibaan kakak ipar i yg baru nie, untuk tunjuk rumah rehat...
kitourank tambah lagi koleksi pitc yang sedia ada..
muahahahaha...




abg lepas gian main belon ker?
lepas nie tak ley main dah ea...
ngee...






lambat gak sampai umah tu..
dalam 5 lebey jugak la..
dah sampai, bantai rehat2x kan diri..
malam tu kelam kabut jua..
sebab bilik air ada sebijik jer..
kih2x..
layan jer la kan..
tp, yg syok nyew...
pengantin still cool jer..
pesanan utk kourank...
kalo nak kawen nanti jgn pk rushed2x jer...
rilekz selalu, key..
bukan fikir slow...
but, think calmly...
(,")




hah!! nak start dah...
abang!! chaiyok!!
hik2x...







dan akhirnya, bersatulah dua hati di antara mereka..
tahniah sebab dapat melepasi dugaan sepanjang perkenalan sehinggalah saat indah ini...
semoga ianya akan kekal hingga ke akhir hayat...
mabruk!!
barakallahulakuma....
(,")




jeng..jeng..jeng..
i yang tembam...
hmmm...


akhir kata... semoga berbahagia selalu...
till the next episode (,")

Sunday, June 12, 2011

27 mei 2011
okay..
arie tu, my parent buat kenduri doa selamat sikit...
semoga majlis dan perjalanan berjalan dengan lancar...
nak tau citer perjalanan_nya..
kene tunggu entry lepas nie lah...
huhu..



penat kemas bilik nie...
ecewah..
bajet rajin la tu kan...
wakakaka...


terima kasih kat mak cik yang sporting nie...
dalam bab kerja memang sporting..
tp, bila masuk bab gambar..
mula la lari2x muka..
tak dapat nak expose muker deme...
hik2x...



wah!!
seksi my father...
bapak, bukan aurat kan...
hehe..
sorry, masukkan gambar tak tanya dulu..
huhu..



hah!! lantak2x makanan tu sampai abis..
owwhhh... lupa..
time nie diorang isi perut sebelum solat jumaat..
(,")
















alhamdulillah...
selesai kenduri...
tunggu perjalanan esok pulak..
(,")