view my entries with this:

Tuesday, April 24, 2012

cikgu_oh! cikgu



salam kourank..
this week quite busy coz nazir mau jenguk sekolah...
so, insan yg bergelar cikgu2x kat sini sangatlah busynyer sekarang nie..
sebab file bertimbun2x di tunggu utk disiapkan...

aper kata kementerian sediakan satu jawatankuasa yg menguruskan pemfailan sekolah saje..
x yah lah cikgu sibuk2x hal lain selain memastikan budak2x pandai..
nie, nak keja file, budak terabai...
bukan terabai sangat pun..
tp, preparation and mood p&p still berubah bukan...
faktor kematangan bukan sahaja penentu presentation yg baik okay...
moral itu juga penting!!!



penatnyew...



salam kourank...
sedeyh.. tahap imiginasi aq semakin low nie..
kekreatifan pun semakin kurang...
kenapa ea?
penat sangat kot..
hmm.. rasanya sebab kurang pendedahan terhadap something yg patut ada pada diri...
kene redha je lah..
sebab?
sebab masa tak de..
kat sekolah banyak keje..
utk sekolah.. untuk maktab..
untuk pengurusan, untuk pentadbiran..
huhu...fuh!
ingatan pada diri...
sila jaga kesihatan and tidur mesti cukup..
chaiyok deeya!!!


Friday, April 13, 2012

sedapnyew suara..



pertama kali mendengar dirinya ber'marhaban'...
timbul satu rasa...
rasa ape ea?
entah..
gembira, terharu... dan,
bertuahnya siapa yg menjadi isteri dia...
sungguh, akan aku terngiangkan suaranya malam nie...
alhamdulillah wa subhanallah...
sungguh indah ciptaanNya...
(,")


Thursday, April 12, 2012



mood: penat


Thursday, April 5, 2012

aktiviti 4 d whole week...



jOm Jalan..
adeyh...
oleh kerana susah betol nak tengok blog sekarang nie...
so, entry kali nie memang straight for one week...
apa je yg aq buat minggu nie?..
hmmm...
so far, bila dah jadik cikgu nie..
dah tak ingat hari dah...
eh, silap..
dah tak ingat cuti dah...

kerja 6 hari seminggu and kadang-kadang boleh sampai tahap 7 hari seminggu macam minggu lepas...
adeyh, belum apa-apa dah sakit pinggang dah...
payah la macam nie...
siapa kata jadik cikgu senang?
hah! jawab...
hihihi...

aperpun, life style untuk last week memang terbaik lah..
lebih2x lagi ada cik dayah kiter sorang nie...
so, jom layan...



siapa kata x jadi kadet dah x yah serve...
adeyh..
x abih2x...






actually, this was a preparation made by my school for santapan YB...
tp, last2x minute tak jadik datang pulak..
adoiyai....
penat arrange best2x..
hmmmm...


teringat kak nana!!!



nie la anak-anak kem bestari solat...
semoga sentiasa cemerlang...
tetap bersemangat although pagi tu ujan dengan lebat...
tahniah ustazah ucapkan..
(,")





stop2x...
haaaa...
syok sendiri kejap...
bersih x umah nie aq cuci...
penat tau!!
nie la rumah latest yg kitourank sewa...





peewitt....
seksinya bibirmu!!
hik2x..

so, masa: 0630
tempat: taman layang-layang, pasir gudang...
aktiviti: slimkan badan..



best giler dapat jogging...
rindu kat jurulatih palapes ukm dan kadet2xnya...



 lalalalala...




dan kemudian, petangnya:
tempat: tidak diketahui pada asalnya_trough_DESARU





ingat nak gi pantai pasir layar...
tengok2x sesat sampai DESARU...
tp, seriously...
aq tidak menggalakkan kamoOooo semua ke sana...
carik tempat lain ea...
kalau nak jalan sesaje, or honeymoon dalam keadaan yg errmmm.. mencari ketenangan jiwa..
boleh la..
otherwise, sila carik tempat yg lebih menarik...
statement nie dibuat on 5 april 2012..
sekiranya ada penambahbaikan...
boleh la kourank riki2x..




at last, kitourank stop kat tg. balau_muzium nelayan...
but still..
x puas la...


so, kenapa aq x galakkan gi desaru?
simple je..
first, tempat dia jauh masuk dalam...
then, most of pantai dia was pantai tertutup..
maksudnya, u'll get there at those shore dekat dalam resort...
maybe ada open shore...
but seriously, sangat jauh la nak masuk dalam...
then pantai dia bahaya coz curam and tak landai...
agak bahaya la...
game pown just boleh main till 1900..
so, kalau sampai lewat agak sia-sia...

unless kourank pegi nak duduk resort for kursus ke, aper ke...
so, boooollleehhhlah nak layan kan...
huhu..





aperpun, layan je kan dayah..
janji dapat jenjalan...
lalalalala...
till d next entry..
(,")


Sunday, April 1, 2012

mtQ and ronggeng maiN layaNg-layang




assalamualaikum kourank...
ahaa...
pada 24 mac arie tu sekolah aq antar budak untuk majlis tilawah al-Quran peringkat zon...
berlangsung di SK Masai, pasir gudang, johor...
bermula pada pukul 8 pagi...
sekolah aq handle untuk pendaftaran...
tp, memang agak kelam kabut...
sangat tidak berpuas hati sebenarnya...
bagi cikgu lama, itu mungkin perkara biasa..
tp, bagi aq yang memang terdidik as an officer...
standard aq agak high jugak la...
kalau dalam palapes nie, dah lama kene sekeh kepala...
and...
kalau majlis makan biasa pun nak grand utk majlis biasa la..
aper tah lagi majlis tilawah al-Quran...
sepatutnya, majlis macam nie la nak buat best2x..

sebab aper?
perlu ke?
perlu laa...
agama kita..
agama Islam...
agama Islam nie kan indah...
kalau boleh nak buat best2x biar ramai budak2x nak masuk pertandingan-pertandingan macam nie...
kalau boleh nak grand lagi dari Idola Kecil...
baru la boleh memartabatkan aktiviti2x macam tu kan..
hmmm..
bestnya...
tak per, tahun depan..
kita cuba yang terbaik ea...
yang kali nie jadikan pengalaman yang bermanfaat dalam hidup..
insyallah...







selepas tolong sk masai kemas2x tempat..
aq ngan dayah pown gi meronggeng ke taman main layang-layang nie...


nie la roomate aq yang happy go lucky...
dia nie nampak ja ayu...
tp, otai gak neyh...
hehe..
biasa la..









tara...
selamat datang ke muziun 'plus' taman layang-layang kat pasir gudang nie...


aq nak carik putera buluh betung...
lalalalala...
ooopsss....
bie, jangan marah tau...
hik2x..










lepas gian main buai...
"buai laju-laju"
yieehhhaaaa...
hak2x..


ayunya... sapa nie?
dayah ka?
antara salah satu photoshoot hasil tangan sendiri..
sama ada aq memang bijak, atau tangan nie memang berseni, atau instict yg masyuk, or atau model yg lawo...
ahakz.. 
aperpun, i like photoshoot...
hip..hip.. hooorrreeeyy..





then, ingat nak main layang-layang...
rupa-rupanya hujan...
baru naik main...
hmmmppphhh...




aperpun, boleh la..
carik hari lain pulak la nak main...
ngee...