view my entries with this:

Monday, August 29, 2011

noooOooothing...

salam kourank...
hmmm...
actually, i nak join satu contest dalam salah satu blog nie.. tngah carik idea la nie...
tp, idea tak kuar2x la...
huhuhu...
camner  nie?
nak kene tunggu malam kowt...
hmmm...

Sunday, August 28, 2011

uCapaN rAyeR...

entry kali nie..
i nak kumpul semua ucapan rayer frpm my pren...
and of corse la me, kan...
ahahahahahaha...


me (,")


alep...




cik lollipop!!



saudara jebat...

bOys ovEr fLower_ku jAtuH ciNta

BOYS OVER FLOWER

cacang...
actually dah lama dah layan citer nie...
dah 5,6 kali tengok...
tp, tak jemu2x jugak...
ahahahahaaha..
dahsyat betol kan...

ish..ish..ish..
x dapek den nak nolong..


heroin yang sangat cute....
so, i bagi sinopsis sikit ea...
JanDi yg kat atas nie dapat biasiswa utk masuk salah satu sekolah yg berpengaruh kat korea..
semuanya gara-gara nak tutup minda masyarakat tentang kes buli yg berlaku kat sekolah tu..
yang mana JanDi nie dah tertolong salah satu mangsa buli tu time nak delivered baju...
customer business family dia la tu.. (DOBI)
ahaaa...
oleh desakan keluarga dia, dia masuk la jugak sekolah tu...

then, mula dari situ la bermulanya kisah trajedi dan cinta si miskin JanDi nie...
Jun Pyo yg merupakan satu-satunya pewaris business besarnya mula berminat untuk kenekan JanDi after si comel tu berani melawan kehendak dia..


and at last mula jatuh cinta kepada gadis miskin dan kasar tu..
hehehe...

JiHoo pulak merupakan cucu kepada ex-president Korea...
salah astu geng Flower4 tu la...


dia nie lain sikit daripada 3 geng F4 yang lain
dia la yang banyak tolong JanDi masa kene buli...
jadi hero di awal episode la...
ngee...
cute kan...
kalau kourank nak tau, dia nie leader kumpulan SS501..
namun begitu dah bergerak solo sekarang...

2 kawan dia yang lain nie pulak..
cacang..



haaa..
casanova, diorang nie...
sorang artis seni (tembikar), sorang ketua company@mafia underground...
tp, dua-dua pown casanova..
but at last...
yg comel tu berubah dan jatuh cinta dekat kawan baik JanDi...

actually, citer nie di ambil daripada versi Jepun...
versi citer nie ada banyak sebenarnya..
Jepun ada, Taiwan ada, Chinese ada...
tp, banyak2x versi citer nie i paling suker yg Korean punyer...
sebab konflik dia nampak kemas, tersusun dan teratur...
pelakon2x dia pown quite good looking and berkarisma...
tp, kalo kater nak jatuh cinta giler2x like crazy sampai pengsan2x kat diorang nie tak der la coz i bukan jenis yg macam tu...
just... hhmmmm...
like the story so much...
selain tu, bahasa dia walaupun kasar but still best coz nampak funky gitu...
hahahaha...
and then, kisah persahabatan and percintaan diorang...
aq raser tak mungkin dalam dunia nyata nie akan bare cinta yang macam nie..
banyak sangat konflik...
tp, itulah nilai kesetiaan...
sangat mahal tahu..
lalalala...

try la tengok...
kompem suker (,"_










Saturday, August 27, 2011

jOm buKer...

kourank...
sekarang dah pukul 6.56 pm...
ada setengah jam agi nak buka...
terjerit kecil aq..
arie nie sangat meriah sebenarnya...
sebab mak, bapak, aq, abg adie, kak shitah, kak da, eijie ngan adeq akan berbuka sesama malam nie...
agak meriah la jugak...

so, tadi..
my father sangat semangat beli bumbu untuk buka puasa..
menu untuk arie nie...
kitourank ada ayam masak sup, ikan masak sup, ayam masak kurma, mee hoon sup, sayur campur tumis, air kelapa, air buah, kuih-muih, buah mata kucing, kuih rayer, kek sarawak...
tu dia...
kalah buffet ramadhan kat puri pujangga..
ahahahaha..
suker giler...

tp, my peyut skunk dah tak kuat melantak macam dulu..
so, those food sukar la akan di belasah oleh daku..
tp, maybe on secong thought akan abis jugak..
kiter tengok la nanti, key...

haha..
aperpun.. harap kourank jugak dapat makan manyak2x macam nie...
aperpun, ingat ea..
yang penting, eppy jer time berbuka..
sikit ker, banyak ker..
tu semua kan rezeki daripada Allah..
bersyukur seadanya, key...
hehehe..
till the next entry ea kourank..
harap kourank cumel2x jer selalu...
daaaa...

seBoK demE sHoppIng.. Celoteh dAku...

assalamualaikum kourank...
yeay!! blog i dah berwajah baru...
semua nampak blue jer...
ehem2x..
my favourite tu...
lalalala..

so...
aper nak citer kat kourank ea...
hmmm...
for arie nie...
macam eppy jer sebaaaaabbbbbbbbbbbbbbb...
dah nak rayer...
yeay!!
perasan atau tak, arie nie dah 27 ramadhan dah...
so, makner kater..
ader 3 arie lagi utk berpuasa...
dan ada 3 arie lagi lah untuk kita memperbanyakkan amal ibadat kiter...
kejo yop kejo..
nak tunggu tahun depan..
alamak, lamanyew kan...

namun begitu...
walaupun masih mengejar ibadah2x pada bulan istimewa ini...
di mana ganjaran yg diberikan berganda, ganda... ganda banyaknyer...
start daripada minggu lepas, masing2x dah sibuk buat persiapan rayer..
maner taknya, saper yg bergelar mak ngan bapak tu dah sibuk carik kuih rayer..

sibuk carik baju unutk anak2x..
sibuk mendulang ketupat...
sibuk menjahit manik..
sibuk mengelip-ngelipkan rumah dengan lampu rayer and pelita...
tak lupa juga yg memeriahkan suasana dengan mercun dan bunga api walaupun telah dikawal kini..
kan...

wah!
memang meriah...
tambahan pula kita sambut rayer tahun sekali dengan hari yg bersejarah buat masyarakat kiter..
merdeka!!
pergh...
memang meletop la..
coz kaum lain pown meraikan hari tersebut bersama...
tp, ingat...
rayer2x jugak..
sibuk shopping yer jugak..
tp, jangan sampai berlaku pembaziran, key...
itu yg utama...
sebab Allah tidak suka org yang membazir...
hehehe...

i and my bie pown dah bertolak ke kampung masig2x semalam..
26 Ogos 2011..
tp, dia ke utagha...
i dok tengah2x Malaysia..
berjauhan lah kami..
tak per2x..
janji dekat di hati..
miss u Bie...

kourank.........
selamat puasa kourank untuk hari yg ke-27..
lalalalaala....

Sunday, August 14, 2011

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

There were fun way to celebrate our 'RAYA'.. yiepppieeeee

Wednesday, August 10, 2011

'Cat farish' makan kat puri

ello..ello..ellop...
hye kourank...
salam ramadhan buat semua....
hmmm...
semalam macam tak terduga jer ada artis datang makan dekat puri...
hehe...
selalu tengok dalam movie macam gila2x and separuh tak betol jer kan...
that's all because pembawaan watak yg berkesan...
but yet, dia agak humble jugak orangnyer...
sooooo swwweeeetttt...
hehehehe...

and actually, i bukan lah jenis yg suka sangat tengok2x artis nie..
diorang nie pown manusia jugak kan..
x der bezanya pown..
tp, semalam macam agak2x teruja jugak kan...
oleh kerana tngah kerja...
so, x amik port pown..
tp, curi2x pandang juger...
hik2x...
aperpun, thankz coz sudi datang ke puri pujangga...
bila nak belanja saya makan abg cat?
wow!! gitu..
saper lah kiter an..
ahahahaha...
okey lah..
nka tunjuk gambar kat kourank pown tak der...
sebab tngah kerja..

so, till the next entry...
papai..

Tuesday, August 9, 2011

CIMB Clicks - Internet Banking

 

jom click bersama cimb...

buffet ramadhan di puri pujangga..

salam kourak..
okay!!
nak buat pengumuman nie..
haaa..
saper2x yang nak makan besar di bulan ramadhan nie...
boleh la buat reservation untuk buffet ramadhan dekat hotel puri pujangga, ukm...
rate per person adalah RM45 hinggit untuk dewasa...
and RM22.50 untuk kanak-kanak...
tp, makan memang puas la...
and speacial menu adalah daging cas-cas..
it's daging kambing panggang sebenarnya...
tp, yg buat sedapnyer... dia punya kuah la..
ehehehehe...
menu...
kalu nak cerita memang banyak la...
ada rojak, abc, cendol, nasi pelbagai, buah, kuih-muih...
memang sodap...
ahahahahaha...
and kalau ada sesiapa yang nak stay dekat hotel dia...
promotion untuk bulan puasa sahaja adalah: 
RM88.00 sahaja untuk satu malam....
plus untuk sahur dua orang...
so, saper yang berminat boleh la call no nie ea...
03-8921 3361..
so, selamat mencuba 

Sunday, August 7, 2011

lupa la kourank...
sajer nak bgtau...
skarang i kerja dekat ukm..
as a front office/receptionist...
so, d next entry will be aper yg hotel ukm tawarkan untuk bulan puasa nie..
hopes u guys akan join.
hehehe..
daaa...

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak kourank...

wah...
dah masuk bulan ramadhan...
best kan..

hmmmmm...
dah seminggu dah kiter puasa...
tp, aim aq untuk bulan nie still tak nampak akan tercapai...
masih kabur & aq masih keliru sebenarnya...
tp, aq tak boleh pk sangat sebab nanti akan membawa kepada kegilaan aq raser...
bila timbul persoalan aqidah dan keadilan tuhan...
raser macam takut jer nak pk lebih2x...
sebab takut akan keluar statement yg membawa hati kita kepada jalan yg salah kan...
so, kadnag2x, sebelum sampai matlamatnya, aq akan berhenti...
huhuhu...

hmmmm...
arie nie macam sunyi la jugak...
sebab semua yg dekat tak der kat sisi...
semua berjauhan....
so, mula al terpk nak buka aper arie nie...
sekarang dah pukul 6.30 dah...
nak keluar ke eh?
hmmm... macam nak keluar malam nanti jer...
nak pulun keropok la...
ahahahahaha...

so, untuk buka puasa nie...
jom belasah maggie...
(,")
till d next entry...