view my entries with this:

Monday, April 29, 2013

nak kawen jgn pinjam ALONG



assalamualaiku korang...
ehem... 
input utama yg aq nak share hari nie adalah...
kalau nak kawen, buatlah majlis semampu yg boleh...
kalau parent demand nak macam2x, kome mintak diorang yg prepare kan...
jangan kawen dengan berhutang, oke...

untuk peringatan diri sendiri jugak nie...
ade seorang sahabat..
majlis nak grand, sebab ape?
sebab malu kat jiran tetangga..
duit x der, tp nak gempak jugak...
sebab nak on d spot...
gi pinjam ALONG...
penjamin letak nama kakak, bg alamat kat ALONG..
mak ayah tak tau...
kenduri memang sedap je...
tp, lepas tu....


 merana...
jangan la begitu, oke....

tp, nak katenya masyarakat nie pun satu...
kalau buat kecik2x, buat cepat2x...  bising pulak mulut depe kate macam2x..
nak buat grand menyusahkan diri pulak kan...
dah tu????

x pe, actually...
kalau korang nak kawen tu...
korang dah matang la tu..
insyallah..
so, pk la yang terbaik buat diri oke...
berserah padaNya..
insyallah..
kalau niat korang baik..
akan dipermudahkan...
aq doakan kepada kome kat luar sana yang nak kawen...
semoga dipermudahkan segala urusan..
doakan untuk mike sekali yerp..
hihi...
semoga en fiance dapat menghulur tangannya membawaQu ke syurga..
membawaQu keluar dari segala kealpaan yang pernah aq lalui dulu...
amin ya  Rab..
alhamdulillah di atas inayahMu..
syukran lillah di atas nikmatMu ini...
meminjamkan dirinya buat diriQu...
(,")



Sunday, April 28, 2013

status kahwin batch 29 palapes UKM



assalamualaikum korang..
tengah boring and tak de keje..
so, mengira ahli batch 29 palapes UKM yang dah kawen...



LTM MAHADI BIN MUHAMAD



LTM SITI HAJAR BINTI MOKHTER



LTM RIDZUAN BIN ABDULLAH



LTM NURUL HAFIZAH BINTI ABDULLAH



LTM NUR SHEDA BINTI MOHD SAID



LTM MOHD IZZUDDIN BIN ABDUL AZIZ



LTM SALIHAH BINTI ZUBIR



LTM AIZUDDIN HAKIM BIN MOHD YUSOF



LTM NOR ELANI BINTI NORDIN



LTM KHAIRUNNISA BINTI ROSLY



LTM NOOR SHAHIDA BINTI MOHD SAID



LTM NUR DIYANA BINTI MD SIDEK



LTM SITI SALWA NABILA BINTI PATHOR



LTM NURUL AKMAL IELAH BINTI ABDUL RAZAK



LTM NUR JOHANA BINTI JOHARI



LTM RAHIMAH BINTI NASIR & LTM MUHAMAD HANIS BIN JUMALI



LTM MUHAMMAD IZZAT SAFWAN BIN AZIZI



LTM NOR AZLINA BINTI ABDUL RAZAK



LTM NUR ASYIKIN BINTI HAMDAN



LTM SITI NORAINI BINTI HASSIN @ MOHD NOOR



LTM NUR HIDAYAH BINTI AZEMI



LTM MOHD FAIZAL BIN MOHAMAD



LTM SUHAINA BINTI BAHARI



LTM MOHD FIRDAUS BIN RAMLI



LTM NURUL ADLI BIN FADZIM




LTM LTM MUHAMMAD KHOMEINI BIN MEOR SHAARI
&
LTM SITI NOR HAKIMU BINTI PUTEK



LTM SITI KHATIJAH BINTI MOHAMAD



LTM NORASHIDAH BINTI  ISHAK



LTM NURUL NADIAH BINTI KAMARUZZAMAN



LTM SITI HAJAR BINTI ARSHAD



LTM NUR HIDAYAH BINTI AHMAD



LTM JAMILAH BINTI KU AHMAD



LTM FAKHRUR RAZI BIN SHAMSUKAMAR



LTM NURUL ATIKAH FARIDA BINTI SAZALI



LTM WAN NUR LUQMAN AL HAKIM BIN W. ABLLAH



LTM RABIATULADAWIYAH BINTI RHAZALI





LTM NURUL HAFIZAH BINTI MOHD HASHIM



LTM IRWANZI BIN IDRUS



LTM MOHD ALEF BIN AINI



LTM MOHAMAD NURUL AZHAR BIN HARIRI



LTM SITI ZALEHA BINTI MOHD NOR






LTM MOHD AMIN BIN BAHARUDIN

LTM MUHAMMAD SHUKRI BIN SHAIDIN
&
LTM MUZAIMA BINTI MUSTAPAA KAMAR

LTM NAZRUL HAFIZ BIN GHAZALI
LTM NOOR SAYFUL AZRIN BIN MOHD YUSOF
LTM MOHD ZAKI BIN JAAFAR
LTM MUHAMAD ZUHAIMIEALUWE BIN ZAKARIA
LTM AHMAD SIDEK MUBARAK BIN  MOHD YUNUS
LTM NIK AFIFI BIN  NIK DAUD
LTM NUR LIYANA BINTI SAMINGAN
LTM NIK  ALYANI BINTI NIK OTHMAN @ NIK DIN
LTM MOHD HAFIZ BIN JOHAR
LTM NAZRUL HAFIZ BIN GHAZALI
LTM HAZMIN BIN SAMLAN
LTM NUR SYAHIDA BINTI MOHD YUSOF
LTM SAKINAH BINTI MUHAMAD
LTM MOHD ROZEKI BIN A. RAZAK
LTM MUHAMAD AIZAT BIN ABDULLAH

so, overall 61 orang from 42 orang...
eh, ramai lagi bujang rupanya...

dengan ini juga saya mengisytiharkan saya telah melakukan jenayah siber...
sorry ea guyz...
i curik gambo kome!!!
ngee..
menghilangkan kebuhsanan...
huhu




budak SMA Marang buat Gwiyomi..



assalamualaikum korang...
haaa.. pemes pulak dah between my geng pasal budak SMA Marang buat Gwiyomi..
aq x nak published kat blog nie sebab kesian kat dia...
x pasal2x bertambah pulak beban dia kat akhirat kelak...
harap2x terbuka la hati adeq aq tu untuk delete video dia..

actually, yg menjadi isu sebab dia budak SMA..
orang yg bela adeq comel nie pun kate la..
banyak lagi orang kat luar, pakai tudung, x nak tegur pown...
nie bukan pasal buyers budak nie kene tegur,  budak yang lain tak kene tegur...
bila orang tegur kita, bersyukurlah...
sebab ape? sebab itu tandanya diorang sayang kat kita...
seolah-olahnya sama la macam isu dadah...
andai kita ambik rasa nak ambik dadah, org lain tahu dan orang lain tegur...
maksudnya, dia x nak kite ambik jalan yang salah..
x nak kite menghumban diri kite kepada kehidupan yang sia-sia..
sama jugak dalam konteks nie..
bila kite buat gwiyomi, pakai tudung labuh, ber'handsock', pegang nama sekolah agama, pegang nama agama Islam...
buat gwiyomi, terbukak aurat kat lengan... org tegur sebab tak nak kite ambik jalan mudah untuk ke neraka...
x nak kite malukan sekolah kite...
x nak orang lain pandang rendah kat sekolah agama...
x nak orang lain hina agama...

aq tau dan berpengalaman kene tegur macam tu..
malunya memang la...
tp, jangan diikutkan sangat ego tu...
syaitan dok bergayutlah kat tepi telinga suruh denied dengan alasan2x yg tak kukuh...
aq rasa, solution yang terbaik buat my adeq tu, just delete video tu...
and duduk senyap2x..
mungkin ada yg caci-maki awak..
tp, biarkan je key...
yg penting Allah tahu apa yang awak rasa...
lama-lama diorang diam la..
and cacian tu akan buat awak tambah pahala je...
org yang caci awak tu sepatutnya x caci awak..
so, relax je dik..
lama-lama diam le deme tu...
harap adeq dapat menjadi muslimah yang canteq luaran dan canteq budi pekertinya...
seumpama puteri nabi Fatimah az-Zahrah...
insyallah, ameenn...




Saturday, April 27, 2013

errkkk???


assalamualaikum korang...
errrkkkk???


aq nak tambah sikit doa tu...
semoga mereka di beri hidayah untuk menutup aurat dengan sempurna ya Allah.. semoga dibukakan hati untuk menggunakan kekayaan mereka membantu rakyat yang susah, ya Allah. menggunakan kekayaan mereka untuk menegakkan agamaMu di muka bumiMu ini ya Allah. jadikanlah mereka isteri, ibu dan pemimpin yang solehah.. sebagaimana sifat itu Engkau lahirkan pada Khadijah ra...
amin ya rab al-alamin


bila keluar gambar macam nie, org mesti nak cerca...
walaupun aq sendiri bila baca doa kat dalam gambar tu... rasa macam ada yang tak kena, tp ia kan satu doa.. Allah itu maha besar... tiba masa dimakbulkan doa itu, diorang jadi hamba Allah yang solehah...
subhanallah, itu kan lebih baik...

ingat, ajaran Rasulullah adalah qudwah hasanah...
kalau kita maki dia, keburukan tu kembali kepada kita balik sebenarnya..
nama Islam jugak yang buruk, betul tak korang...
jadiknya, buatlah macam nabi ajar kita..
berhentilah nak maki2x and memburuk-burukkan..
x  de faedahnya pun...
diorang bukan heran pun...
dapat pahala lagi sebab kutukan dan cacian tu...
jom kita jadi lebih baik dari semalam...
khairun min Allah
wa khairun min al-Nas



handsomeBoy



assalamualaikum korang...
i nak perkenalkan seseorang kat korang....





so, nama dia Omar Borkan Al Gala..
handsome kan...
subhanallah...i x nak citer panjang pasal dia...
cuma nak share dengan korang what i'd thought about...

bila tengok dia nie, lebih kurang sama je time aq tengok en tunang...
"cantiknya ciptaan Allah"
walaupun of corse la Omar nie lagi handsome dari en tunang, but en tunang la still in my heart kan...
cumanya en Omar and en tunang membuat aq terfikir...
macam mana la rupa nabi Yusuf as dan nabiQu, nabi Muhammad...
subhannallah...
segalanya milik Dia..
sesungguhnya Allahu Akbar...
(,")



Friday, April 26, 2013

habis praktikum



assalamualaikum korang...
sorry, lama tak memberi khabar berita sebab last observe untuk praktikum...
nak cerita last observe nie sangat la kantoi...
time nie la port folio tak siap..
tang nie la cakap tersasul-sasul...
time nie jugak la budak2x menjadi hyper tersangat-sangat...


dah jadik macam taman permainan dah aq tengok kelas tu...
alhamdulillah...
lepas jugak..
lulus la walaupun bukan A..
dapat jugak teruskan perjuangan untuk jadik cikgu nie...
alhamdulillah...
semoga lepas nie tak akan putus asa untuk jadi lebih baik....
walaupun dah banjir depan pensyarah..
biarlah...
aq manusia jugak kan...
habis jatuh ego aq..
kikiki...
alhamdulillah...
Allah masih nak aq ingat padaNya...
Allah nak ingatkan aq supaya tidak bongkak...
semoga aq akan dapat mencurahkan apa yang aq tahu dengan ikhlas kepada anak bangsa kerana Allah ta'ala...
janganla di pesongkan niat tersebut...
doakan aq sekali key...
wee....


Monday, April 8, 2013

Mega Topup Giveaway




!Assalamualaikum!
Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira'Hafizzy AzizFuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma, shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.

p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)

-------------------------------------------------------------------------------

UPDATE TERKINI :SENARAI PESERTA !

from me: actually, nie first time GA yg request contestant for copy d entry 100%.. huhu..


FIRST GIVEAWAY BY MIZ RIZHANI




nak ajak korang join... 
cepat2x..
manyak hadiah nie...



Monday, April 1, 2013

shopPing kat poPular



shopping di HARRIS...
assalamualaikum sahabat..
haa...
kalau u all nak tau, bg pelajar IPG and IPT..
kitorang dibeklakan dengan BRiM Baucer buku..
sebanyak..

 

rm250...

so, beserta dengan baucer yg disponsor oleh popular sendiri..
aq berjaya menempatkan diri di antara golongan mereka-mereka yang mampu menghabiskan RM300 untuk bacaan sahaja...
berat giler bakul tu..
nak junjung pun x larat sebab penuh dengan buku...
last2x main tarik tolak, tolak tarik je bakul buku tu...
kiki..

so, baucer nie korang akan dapat kalau korang spent all your 250 vaucer in a day...
so, total of 300 lah kan...






cak!!
habis 300 untuk benda2x nie..
harap2x boleh habis la membaca kesemuanya..
sebab refer to my en. fiance...
buku2x nie kalau tak dibaca..
nanti kat akhirat nanti buku2x nie tuntut balik kat kite...
jadiknya, insyallah... baca sikit2x lama-lama jadi bukit...
dan..
x kan pernah habis untuk kita menuntut ilmu di dunia ini...
insyallah wa lillahi ta'ala..
baru mendapat keberkatan dariNya..
insyallah..
kan???

mmuuuaaahh.. syg korang!!!







assign & sera



salam alaik, kourank...
arie tu aq ketensionan and u know..
habis aq shopping...
and nak kenalkan korang dengan jenama nie...
ASSIGN and SERA...









kalau jumpa boleh la try key..
cloth dia okay jugak...
but jeans tu turun warna la...



Silka hOtel, Johor



assalamualaikum guyz..
just nak share saat berjimba di Silka Hotel, JOhor..
actually, sekolah buat event perpisahan guru-guru SKTR3 yg naik pangkat dan bertukar sekolah...
enjoiy!!



penat pd waktu pagi...


siap2x cepat!!!


hahaha.. interframe muke syaye.. wwweee...


ustaz Nizam...


kak ana...


cikgu azhar...




nom..nom..nom...



syoknya mandi..



cintailah alam sekitar..
pesanan from pihak penaja...
lalalalala~