view my entries with this:

Monday, December 23, 2013

I wonder why...

Wierd..
There were no hunger at the morning....
Just feel full on my stomach...
When it's come to lunch...
Suddenly i cry...
Just grab the feeling how to eat alone by yourself without anybody accompany u, thus it's others place you sat on...
Just with rice and egg...
It was so different...
So i though, i just have to go trough this path.. Please don't cry...
Please.. Just draw a smile with your lips and it's done...
Waiting for asr... I've feel i've lost my soul more...
Those goods come but no word thank u was sent...
I realized i don't deserve it.. I guess...
Then some word came... "It's all your fault"...
I couldn't say anything because i couldn't think anything...
Is it really my fault?...
There were a heavy rainpour over my heart..
I'm stuck... I'm stuck in this world.

i need a way out.. I need my spirit back... Ya Allah, please let my heart know u better, know u best although i know i couldn't...
But please, for my sake...
Let me know U better...
Sesungguhnya Engkau yg Maha Mengetahui.. Ammmeennn....

Friday, December 20, 2013

Hb turun


Assalamualaikum u allz... 
Espeacially pd ibu2x muda sedunia... Kiki...


Owh, hari nie medical checkup lg.. 
Aq dah terbayang nak termuntah minum air gula... Nasib baik kali nie x kene.. Just ambik darah je...
Namun begitu, hb dah turun... Mrs nurse dok menambah pil2x yg kene makan... Adoiyai...
Gagal... Dah la jenis x suka makan ubat... Acid folix pown jarang dok ambik.. Tp tipu mrs nurse sebab malas nak kene bebel.. Kiki...

Apepun, after this kene daftar kat klinik masai sebab keje kat sana... Haraplah dipermudahkan urusan.. Amin....
Just nak citer tu je.. Harap korang sihat selalu.. Barakallahulak wassalam....


Thursday, December 19, 2013

fB nOtifiCatioN rinGtonE



assalamualaikum korang...
hahaha...
tutorial terbaru yg aq nak bg...
takut2x kalau ade antara korang yg mempunyai pengalaman yang sama macam aq...

pengalaman ape tu...
actually, tiap kali notification fb masuk kat phone nie, setiap kali tu la rasa nak campak phone...
sebab ape?
ringtone dia panjang berjela-jela...
mengganggu-gugat privacy awam je..
first2x dulu excited, phone baru.. tu yg dok letak ringtone panjang2x tu...
kiki...
lama-lama dah lupa macam mana nak betulkan...
so, terpaksalah aq merajinkan diri memberhentikan ringtone tersebut setiap kali berbunyi...
apetah lagi bila fb meriah bagai nak rak..
last2x aq silentkan my phone tu...

dah lama dah nak tukar...
baru hari nie godeh2x baru jumpa...
sebelum nie x jumpa2x naik meluat aq dibuatnya..
huhu...


so, sape yg senasib dengan aq, kalau korang nak tukar notification fb korang, apa yg korang kene buat adalah....
 p/s: yg nie utk samsung mini2 dan seumpanya dengannya sahaja yurp...

masuk fb korang > setting > notification ringtone

then korang pilih...
sekian....



Monday, December 16, 2013

jAga liDah...



bismillahirrahmanirahim...
memulakan bicara dengan isimNya...
semoga hati ini tenang dengan segala kekhilafan insan lain yg terkias pada diri...
berkenaan dengan tajuk entry aq kali nie...
jaga lidah...
actually, dah ramai dah yg menulis pasal nie..
korang mesti dah ramai org tegur pasal nie kan...
dalam dunia nyata, serius aq katakan aq pown kadang2x terlepas jugak daripada mengatakan perkara-perkara yg x berapa nak elok...
tp, tak pe...
kita muhasabah diri ea....


tp, hari nie aq nak cerita mengenai suami isteri la kan...
actually, aq tersalah dengar...
setan biasa la bisik bagai kan...
suka tengok org bergadoh...

hmmm.. dalam hidup berumah tangga memang banyak cabarannya...
salah satu nya bercanggah pendapat...
dan sebagai manusia, aq sendiri selalu membuat spekulasi by my own padahal bukan itu pun maksud si suami...
astaghfirulla al-azim...
namun begitu, utk para suami dan para isteri jagalah percakapan dan tutur kata mu....

jangan sesekali melafazkan "perkahwinan, suami or isteri menjadi penyebab hidup korang jadik bosan"...
pedesup... bila aq terpk kalau my hubby kata macam tu...
memang sedih giler...
rasa x bermakna dah jadi isteri dia...
sia-sia je ape yg kite buat untuk dia....
sampai terdetik baik bercerai je...
oohhhhoooohhhh.. itu yg bahaya tu...
tp, serius...
rasa diri jadik kecik sangat...
rasa x mampu nak bersuara..
terasa macam nak biarkan sahaja masa berlalu tanpa buat ape2x...
macam mayat idup...
nauzubillah...
tp, qu tahu itu semua bisikan syaitan je...
jadi aq cuba hidup balik dengan buat kerja...
so, tak de la terpk2x benda yg x terjadi tu kan...
huhu...

tu je...
selamat beramal...
(,")


my wEd : Perlis



assalamualaikum korang...
fuh.. lama giler tak menjengah bloggy tersayang nie...
sejak dah married nie x banyak nak share sebab dah ade org yg sudi mendengar luahan hati and shared idea...
kiki...
so, nak menulis dalam blog pown x tau nak tulis ape...
huhu..
syoknyah kawen...
hihi...
so, sape yg membujang tu cepat2x la get married ea...

so, entry kali nie tak de ape pown...
just nak share my wed kat perlis on 23rd november itu ari jew...
present to u...
p/s: kalau nak tengok original size, klik kat gambar ea....


aaaa.... aaaammmmm...





pelamin tu handmade tau...
my sisters in law yg buat...
simpple tp mcm nice jugak la...
ala-ala tropican gitu...
maceh (,")


nie pulak meber rapat ++++ my hubby..
kalau salah sorang perempuan mesti dah jadik laki bini dah.. kiki...
oooohhh.. en zaki...


port : Gua Sami,perlis



cak!!




cuba teka sape dapat tangkap bunga tu?
lalalala...





port : sawah dekat umah mak lang (hubby), perlis






gambar2x ni kalau edit, letak love word sikit mesti best kan?
sape rajin nak buatkan?
hihi


actually, photographer candit je nie...
aq saje nak try baling batu yg lompat2x tu...
tp, canteq pulak rasa..
heh..heh..


family my hubby...
actually, terkilan jugak sebab my family, kat tempat sendiri x dapat bergambar, kat rumah hubby pown tak dapat bergambar jugak...
x de kenangan ngan diorang...
redha je... tak de rezeki...
hmmm...

apepun, doakan kitorang bahagia hingga ke akhir hayat ea...
dah nak dapat accompany nie...
rasa nak cepat2x je....
x larat nak tunggu lama-lama...
huhu...
till d ext entry...



Wednesday, October 23, 2013

macaM maNa naK tukAr bahasa adoBe Photoshop cs3 portable



assalamualaikum korang...


adobe photoshop..
yups, there were many things yg korang boleh buat using this software...
after my thumbdrive kene virus, aq punya la carik.. 
tak jumpa2x yg portable nie...
adobe portable nie ringkas and ringan sikit penggunaannya...
so, kalau korang nak edit image yg ringkas2x je okay la...
kalau yg mantop2x maybe akan heng sikit la...
orait...

at last aq jumpa software nie kat sini 

walaubagaimanapun, bila aq open je benda alah nie...
oh my god! bahasa ape dia guna nie?
memang x paham, aq sendiri x berapa nak dapat trace...
apepun, aq akan ajar korang mcm mane nak tukar ke english...
before ape2x, korang try dulu bukak software photoshop tu dalam bahasa ape...
kalau bahasa inggeris, dah okay la..
tp, kalau bahasa selain dari eglish...

firstly, korang bukak file adobe yg korang download tadi...
decompress kan and simpan kat tempat yg sesuai..
x kisah la kat pendrive ke, hard disk ke, on your own lappy ke..
janji ada file tu...
then korang carik file Required
cuba carik file nie tw10428.dat

okay..
.dat kat belakang tu, korang tukar kepada .bak
baca bismillah...
cer try bukak tengok..
jadik x?
selamat mencuba...
(,")


Wednesday, October 9, 2013

e'ele.... tu pown nak touching...



assalamualaikum korang...
hmmm.. pernah dengar tak member korang cakap macam tu kat korang..
aq x pernah la.. tp, aq pernah jugak jengkel dengan ladies2x ngan cepat sangat touching terlebih nie...
but at last, aq pown mcm tu jugak...
lebih2x lagi tengah pregnant nie...
ya Allah, x tau nak cakap macam mana...
masalahnya dengan org sekeliling x de pown...
tp, dengan en suami...
x tau la.. cepat sangat terasa dengan dia...
kalau suara dia tekan sikit pown aq dah sedih...
meleleh air mata keluar...
lepas tu, dia buat tak tau jew...
dia pown malas nak pujuk..
lagi lah... bertambah2x la kesedihan tu...
huhu (sambil skrap tisu buat lap air mata)...

tu lah, betol la org kate...
org yg tngah mengandung nie emosi entah macam ape dah...
penat aq dibuatnya...
penat sangat rasa....

tambah2x hari nie...
dah la penat kat sekolah...
kene deal dengan emosi sendirik pulak...
x tau la nak cakap macam mane...
kalau ikut hati macam nak tdo jew...
x nak pk hal dunia dah...
x yah nak gi ngajo...
x yah nak pk2x benda2x macam2x melayan perasaan yg entah macam ape nie...
tp, aq tau.. org yg lari dari masalah nie adalah org yg tak bersyukur dengan nikmat Allah...

so, aq cuba...cuba...cuba untuk positif kan...
bersyukur dengan udaraNya, keindahanNya, akal dariNya, IslamNya, imanNya...
semoga aq tidak takbur di hadapanNya...
semoga hati aq tenang dengan menginatiNya...
mood: hoping feeling bad goes away.. far.. far.. away...


Thursday, October 3, 2013

2 line... 2 line.... 2 line.... blur? am i an ibu now?



assalamualaikum everyone...
hye...
lama dah tak jumpa korang guna blog nie..
maklumlah, cikgu dah start jadik cikgu balik..
dah tu masih menumpang di rumah orang, memang x banyak masa free+selesa untuk menulis blog nie..
huhu..
apepun, cak!! here i am again..
eh, sorry...
lupe nak bagitau.. start daripada hari nie aq akan bahasakan diri aq cikgu...
nampak lebih manis bukan?
wakakakaka... kelakar jew...


owh!! berkenaan perkara di atas...
hihi...
saje nak kongsi dengan korang...
saat cikgu sedar diri ini telah berbadan 2..

actually, memang cikgu dengan suami memang nak kan baby cepat.. tp x secepat nie pown... mungkin hujung tahun ke...
tup2x.. baru masuk sebulan 2 minggu usia perkahwinan cikgu, cikgu dapat tahu secara blur nyew yang cikgu preganant...
kiki...'

macam mane boleh sedar tu?
haa... nak citer la nie...

kalau nak diikutkan, seminggu selepas period... cikgu rasa angin satu badan... rasa badan berat je dan oleh kerana cikgu jarang kentut (opppsss... sopan la kononnya...) memang nak sendawa je la...
encik usbend siap beli eno halia lagi nak bagi keluar angin...
and then, cikgu rasa loya je.. cikgu ingatkan caused by angin dalam badan la sebab selalu macam tu..
bila start pening and muntah.. cikgu nak bgtau kat usbend suruh beli upt (urine preganant test) tu.. tp, malunya tak tau nak cakap macam mane... sebabnyew kitorang baru je kahwin and then x pernah experienced benda nie kan...

tp, akhirnya cikgu bgtau jugak sebab memang rasa tak sedap badan..
suami pun cakap kat cikgu..
"x pe.. kite beli je la... kite cuba je"
bajetnya nak belajar la macam mane nak guna upt tu kesan@hasil daripada tengok movie adnan sempit 3...
hihi...

before try tu, dah bg tau dkat suami kata jangan mengharap sangat.. takut kecewa pulak kan...
and the result........
jeng..jeng..jeng..
"negative"

huhu..
nasib baik x mengharap sangat..
kalau x mesti kecewa kan...
huhu...
seminggu lepas tu, aq dah start mengidam makan macam2x pulak..
nak laksa la... burger la... sibuk la mr hubby carikkan..
mekaceh cayunk (,")

but next week dah nak kene posting ke Johor...
sedey tol...
uuuuwaaaaa...
tp, nak buat macam mane.. just except sebagai dugaan, mungkin ada hikmah kan...
en suami pun macam kitew jugak..
at last... redha...
insyallah.. semoga ada hikmah di atas segala qada'nya....

masuk and start mengajar, benda lain pulak datang...
asyik nak ter"kencing" jew.. rasa ngilu je... macam x lawas pun ade...
sorry, bahasa.. huhu..

apepun, memang pelik... so, gi la cek kat mr google..


ade yang bg tau kene jangkitan bacteria kat bahagian tu...
searching..searching...searching...
ternampak statement nie..
"tanda-tanda mengandung"
eerrkkk...
harapan timbul semula...


nak kate Allah memang nak tunjuk satu..satu...satu dalil kowt...
datang pulak housemate, she said..

"akak, akak ambik la nie.. kite cilok banyak2x tp bukan boleh guna pown" sambil give me three of sample upt...
and oleh kerana gatal2x nak try...
akhirnya terkoyak jugak satu sample...
kalau x guna, sayang pulak kan..
gune jugak la..
ingatkan result akan dapat lambat jugak, so, sempat la mandi annn..
tp, x sempat pown nak mandi..
laju je...



naik lagi satu line..
betol ke nie?
cikgu garu-garu kepala...
eh, betul ke pregnant nie?
hmmm...
sambil berkire2x dah pregnant or tak... cikgu pun sudahkan mandi...

and pada hari yang sama jugak berkesempatan keluar...
en suami kate, cer try beli lagi satu...
guna upt berbeza.. and selalunya memang others try 2,3 kali kan...
ape lagi, masuk la guardian... beli upt yang power sikit...
balik2x tu gi la mandi, cek lagi sakali...
dah tak menyempat2x dah...
kiki..

aaaannnddddddddddddd.........



pregnant 2-3
kalau ikut guide dia...
kalau keluar macam tu, dah pregnant 4-5 weeks...
really?
blur...
am i an ibu now?
eppy nyeww...

terus gi citer kat hubby..
hubby pown happy sangat...
mekaceh cayunk!!!.
alhamdulillah..
syukran lillah di atas rezekiMu ini..
but sampai sekarang macam percaya x percaya je sebab..
huhu..
entah...
sekian...
hey guys, doakan cikgu ea....
semoga dipermudahkan dalam proses menjadi ibu, ummi, mak, mommy ect...
salam alaik wa barakallahufik..
daaaaaaa..............




Thursday, September 26, 2013

123 cinta???



rindu awak cangat2x...


my zauji...
just with your ibtisam... can make me smile...
just with your kind hearted... can built a rainbow in my life..
your sobrun in every action will alwayz be my zikr to be stronger and sturdy as His khalifa on this ground of His...
your wisdom can guide me to His redha..
and my hubby...


i love u so much thus u guide me to love Allah more...
insyallah wa bismillah..
salam alaik wa barakallah daiman abadan abada my cayunk..
(,")

eppy buFday kak eJa



eppy bufday kak eja!!



chill selalu..
semoga panjang umur, di murahkan rezeki dan happy2x selalu...
with love : nadia (,") hihi...

jalan2x kg. pasir putih



assalamualaikum korang...
aq dah sampai la kat pasir gudang...
mungkin akan bermastautin di sini buat beberapa ketika..
uuuaaaa...
~ ~

apepu, semoga niat ini betul keranaNya...
minggu lepas aq berkesempatan pegi melawat rumah sahabat aq...
tempat: kampung pasir putih, pasir gudang..

kalau korang rasa tension, agak-agak nak tengok laut... dengar bunyi ombak ke...
boleh la datang kat sini...
tp, untuk perempuan, datang la ramai2x sikit sebab rupanya ramai kakitangan lelaki kat sini...


cik masykurah..


cik aminah




datang la key...
(,")



selamat berjalan2x ea...




Friday, September 13, 2013

temuduga spp_ x bawak surat beranak ori penyebab gagal spp?



assalamualaikum korang...
salam ummu al-ayyam..
semoga hari korang barakah hendaknya...
insyallah.. ameenn..

so, betol ke kalau x bawak surat beranak original menjadi punca gagal dalam temuduga spp...
aq x bawak jugak arie tu..
hasilnya..



alhamdulillah..
masih lulus dalam temuduga..
baru aq tau salah seorang penemuduga selain dari tuan haji kahar..
yang seorang itu adalah dari bahagian spp dan rankingnya agak tinggi la jugak..
beliau juga merupakan pengarah salah sebuah politeknik di Malaysia nie..
patut la psiko je muka..
tp, org nya baik dan pemurah dengan senyuman...
beliau adalah tuan haji mohd jusoh..
kalau x silap la...

apepun, ia bergantung kepada rezeki jugak..
antara tips yang berguna untuk korang adalah seperti berikut:

1. berpakaian sesuai dengan profession perguruan.. (kalau boleh pakai kasut bertumit, kalau preganant x yah la ea.. x baik utk kesihatan. selain tu pakai baju dgn tona color lembut.. jangan terlalu gelap dan jangan terlalu terang hingga menyilaukan pendangan mata penguji, cari warna yang lembut tetapi ceria. pemakaian coat atau long suit sangat digalakkan)
2. dari segi menjawab soalan, beri perhatian kepada 2 perkara.. yg pertama, jangan tak jawab langsung apa yang di soal.. walaupun salah, jawab je lah.. yang kedua, jangan terlalu over sehingga penguji merasakan anda tak layak untuk jadi guru.. tp, kalau korang memang dah bagus dalam public speaking.. on je... just believe in your self key.. )

by the way...
aq akan ditempatkan di sekolah lama..
sk taman rinting 3, pasir gudang...
alamat berjauhan lah dengan suami..
uuuwwwaaaaaaaaaaaa....
dan juga kene bersemuka semula dengan rakan-rakan guru dengan status baru iaitu puan nurul nadiah..
muahahahaha...

dah jadik puan..
lepas nie dalam attendance mesyurat... akan hilanglah "cik" dan berganti dengan status "puan"..
huhu..
tetiba terasa tua..boleh tak mcm tu?
huhuhu...

doakan urusan aq dipermudahkan ea korang..
bismillah...
(,")


Tuesday, September 10, 2013

temPat menAriK honeYmoOn_lanGkawi


assalamualaikum korang...
jom.. aq nak citer pasal cuti-cuti malaysia di pulau langkawi..
actually, terdapat banyak tempat-tempat menarik yang ade kat langkawi nie..
honeymoOn ke nie?
eh, x de lah...
sebenaqnya kitorang jalan2x jew kat sini...
x di rancang pown.. memang ada citer2x nak pegi...
tp, x de planning pown..
so, utk korang yg teringin nak pegi langkawi...
plan dulu awal2x..
baru senang dan jimat sikit masa..
pk elok2x nak buat ape kat sana...

so, sape yg ter'jalan-jalan' macam kitorang nie..
tanpa hala tuju..


kat jeti kuala perlis



jom naek ferry!!
36 hinggit..


sampai dah jetty langkawi..
kalau dari kuala perlis, kite dapat tengok pulau dayang bunting..
lokasi scene ombak rindu tu..
memang canteq..
tp, aq dok ferry.. bahagian tengah..
so, x dapat nak tangkap gambaq..
huhu..


sampai dah...



canteqkan view dia...
weee...

sampai2x je korang kat jeti tu, korang gi kat kaunter pertanyaan, korang ambik peta langkawi..
free jew...


dgn peta nie, korang boleh la pilih tempat yg korang nak pegi...
kalau nak kete sewa.. boleh dapat kat jeti tu jugak..
kalau korang ade kenalanbahgaian tourism nie lagi bagus..
macam kitorang, dapat viva dengan harga RM50.. 
and diorang tolong carikan sekali tempat penginapan...
kitorang dapat AB motel kat pantai cenang.. 1 bilik Rm 100
tp, utk motel nie, kitorang x galakkan korang pegi la kat motel nie..
rasa macam equipment dia tak berbaloi je dengan 100 hinggit tu...
tv x de astro, tenet x de, peti ais kosong, hatta air kosong pown x de, kettle x de, sejadah x de...
lepas tu, penyusunan perkakas dalam tu pown macam... entah la..
x syok la rase...
cumanya dia dekat dengan pantai & murah...
so, senang la nak mandi-manda...
aq rasa ade bilik yg mewah sikit kowt..
ape2x hal korang boleh contact pihak AB motel sendirik..
try mintak bilik yang dekat dengan pantai, x perlu nak seberang jalan key...


kitorang sampai dalam pukul 3, terus ambik kete, then gi carik motel tu sendirik..
dalam langkawi nie, korang x yah la risau kalau sesat..
sebab kalau sesat pown, x kemana..
pusing2x sampai balik tempat asal...
kecik je kan..
dah check in, kitorang gi jengok "pak lang"..




nie la "pak lang" tu..
besar gedabak...
hahahaha...





view sunset...


lepas tu kitorang gi pemandangan indah..
tp, yg nie biasa jew..
x de yang menarik sangat time aq gi tu sebab kabus dah start..
jadiknyew, laut ngan pulau tu x berape nak nampak..
just nampak aeroplane berlepas jew...


malam tu kitorang gi pekene ikan bakaq..
lokasi pantai cenang..
okay la..
huhu..




gambar2x kat atas nie dekat kolam air panas..
tp, time nie tengah renovate kowt..
so, x leyh nak masuk...
lokasi nie kitorang jumpa hasil jalan2x pusing 1 langkawi..
kawasan dia dekat dengan tanjung rhu..



haaa.. yg nie aq nak rekomen utk kome2x yg nak gi honeymoon..
gi tanjung rhu nie..
canteq sangat view dia...
cumanya, kawasan tanjung rhu nie sangat dipelihara oleh pihak pengurusannya...
korang x leyh sesuka hati nak mandi, camping ke, mancing ke..
dalam nie x dibenarkan bawak botol arak..
memang kene jaga kebersihan la..
tp, pantai dia...
subhanallah..
memang canteq..
and kat dalam kawasan nie jugak korang boleh ambik pakej utk aktiviti2x lain seperti:

bagi makan kat burung helang...
naik cruise ke..
nak mandi tngah laut ke..
cumanya, aktiviti2x macam nie..
ongkosnya lebih sikit la...
(,")

still ade tempat utk mandi but ada kawasan2x dia...



nampak kan... memang terpelihara...
sampah x de langsung...



lepas tu kitorang gi taman buaya...





buaya nie 3 kali ganda badan aq..
panjang sikit




lebah pown ada..


monyet nie kitorang jumpa kat telaga 7...
tempat nie korang boleh hiking..
tp, time kitorang gi itu hari, baju spare x bawak...
kasut pown tak de...
so, kitorang gi telaga 7 je...
kalau nak ke puncak, sila bawak pakaian yang sesuai..
kalau planning nak hiking saje ke sini pown boleh..
lain kali lah ea bie...
ngee..



he's mine (,")




nak sampai kat atas nie..
menapak hampir 300 anak tangga jugak la..
tp, best..
stamina low giler..
dah tak macam dulu dah..
nasib baik en abang sorang nie pakat tarik..
waaa... bila nak gain stamina balik macam time kadet dulu nie?



segar betol..
eh, lupe nak bgtau..
korang boleh mandi tau kat sini..
bawak baju spare..








nampak tak waterfall kat gambar tu..?
kitorang kat situ la..
tengok betapa jauh lagi nak sampai puncak...
haa.. pakat2x hiking 2 hari tau kroang..
kat atas tu ade kawasan camp..
boleh bina khemah kat situ..
selamat hiking...




Allahu akbar..
Allahu rabbuna



en abg belanja ais krim...


abish da.... balik...
banyak lagi tempat korang boleh pegi..
naik kete cabel..
makan mahsuri..
go-cart..
main pinBall..
caving...
naik yatch...
pantai game such as banana boat..
naik kuda...
macam2x la...
tp, aq tak experience lagi benda2x tu...
so, x gheti nak citer macam mana..
tp, tempat2x tu memang kitorang jumpa la masa pusing2x satu langkawi naik viva itu hari...


selingan sikit...
en suami dapat hadiah bufday + honeymoon oleh kawan ayah..
nak burn macam tu je macam sayang je kan.. 
so, kitorang gi la jugak..
hadiahnya - penginapan 3 hari 2 malan kat height condominium, port dickson...
kat situ ada pool..
bila kate condo, kire macam rumah la..
so, korang boleh masak..
duk berehat kat sini..
atau nak jalan2x satu PD...


suami saye masak..
sorry bie, ayg x berape nak gheti masak..
bie tolong ajar ek nanti..
huhu..

abis da citer kitorang jalan2x..
nanti kalau dapat jalan2x lagi, aq update oke...
bye2x..
salam alaik..
alhamdulillah ala kulli hal...