Friday, September 13, 2013

temuduga spp_ x bawak surat beranak ori penyebab gagal spp?



assalamualaikum korang...
salam ummu al-ayyam..
semoga hari korang barakah hendaknya...
insyallah.. ameenn..

so, betol ke kalau x bawak surat beranak original menjadi punca gagal dalam temuduga spp...
aq x bawak jugak arie tu..
hasilnya..



alhamdulillah..
masih lulus dalam temuduga..
baru aq tau salah seorang penemuduga selain dari tuan haji kahar..
yang seorang itu adalah dari bahagian spp dan rankingnya agak tinggi la jugak..
beliau juga merupakan pengarah salah sebuah politeknik di Malaysia nie..
patut la psiko je muka..
tp, org nya baik dan pemurah dengan senyuman...
beliau adalah tuan haji mohd jusoh..
kalau x silap la...

apepun, ia bergantung kepada rezeki jugak..
antara tips yang berguna untuk korang adalah seperti berikut:

1. berpakaian sesuai dengan profession perguruan.. (kalau boleh pakai kasut bertumit, kalau preganant x yah la ea.. x baik utk kesihatan. selain tu pakai baju dgn tona color lembut.. jangan terlalu gelap dan jangan terlalu terang hingga menyilaukan pendangan mata penguji, cari warna yang lembut tetapi ceria. pemakaian coat atau long suit sangat digalakkan)
2. dari segi menjawab soalan, beri perhatian kepada 2 perkara.. yg pertama, jangan tak jawab langsung apa yang di soal.. walaupun salah, jawab je lah.. yang kedua, jangan terlalu over sehingga penguji merasakan anda tak layak untuk jadi guru.. tp, kalau korang memang dah bagus dalam public speaking.. on je... just believe in your self key.. )

by the way...
aq akan ditempatkan di sekolah lama..
sk taman rinting 3, pasir gudang...
alamat berjauhan lah dengan suami..
uuuwwwaaaaaaaaaaaa....
dan juga kene bersemuka semula dengan rakan-rakan guru dengan status baru iaitu puan nurul nadiah..
muahahahaha...

dah jadik puan..
lepas nie dalam attendance mesyurat... akan hilanglah "cik" dan berganti dengan status "puan"..
huhu..
tetiba terasa tua..boleh tak mcm tu?
huhuhu...

doakan urusan aq dipermudahkan ea korang..
bismillah...
(,")


0 comments: