view my entries with this:

Saturday, December 31, 2011

Segmen:Blogwalking and Follow by Tintan

salam kourank...
jOm join segmen nie..


tak nak tag.. tp, nak jemput semua yg bacer blog nie utk jOin..
syarat dia pown tak rumit.. 
x perlu nak like page bagai..
alhamdulillah..
mudah je keje..
baru nampak ikhlas cenggini...
hik2x..

kulit makin teruk bila pakai pencuci muka?

assalamualaikum kourank..
cak!
wah, dah sampai hari terakhir tahun 2011..
tiba saat nie rasa macam sekejap jer kan...?
pejam celik, pejam celik dah nak masuk 2012 dah..

so...
actually nak gi sidai kain nie..
tp, tetiba ada mentol kat atas nie..
menyala lagi tuh...
takut kalau delay, terpadam pulak..
ahakz..

nak dipanjangkan cerita...
actually... aQ bukanlah jenis gugurl yg menjaga muka agar suci murni...
so, nak cakap nak cuci muka tu memang la sangat malas..
ada pencuci muka, 3 tahun tak abis2x..
last2x buang...
maybe sebab kulit muka dah okay... yg pertamanya lah.. 
bukan nak angkut sendiri ea..
ngee..
sebab dapat dari mak kan..
memang kulit mak susah la nak keluar jerawat..
huhu..
dan tambahan pulak dulu memang suka aktiviti outdoor..
aQ pernah citer dulu kan..
masuk macam2x aktiviti sekolah semata-mata tak nak datang kelas...
adeyh..
bila dipk balik..
ahahaha..
kelakar pown ada..
espeacially bila bergelar kadet..
hah!! memang tak pandang la pencuci muka tu...
cuci muka, dapat kene kawad..
terok balik..
bila tak cuci okay pulak..
sebab tu tak suka pakai pencuci muka...

dan lagi satu aQ tak suka pakai pencuci muka sebab bila pakai jew..
mula la naik jerawat..
hampeh jer rasa...
haha..

abih mak ngan kakak aQ bising
'anak dara kene la jaga muka sikit' lah.. apalah...
ngee..

memang jadik masalah la kat aQ..
yelah kan.. 
bila cuci muka ada jerawat, bila tak cuci muka steady...
kalau kourank pilih yg mana?
mestilah tak cuci kan..

at last, my little brother (adeQ iejie) la..
dia la yg menyedarkan aQ..
orite..
macam nie kourank...
actually, kebanyakan pencuci muka yg kiter pakai akan membuatkan muka kiter kering dan juga membuka semua rongga2x yg ada kat kulit kiter..
sebab tu la nama dia pencuci muka..
bila rongga dah terbukak, kotoran akan keluar termasuklah minyak yg menyebabkan jerawat..
oleh sebab itu, setiap kali lepas pakai pencuci muka, kourank kene pakai moisturisor...
moisturisor nie funginya menutup balik semua rongga yg dah terbukak tadi..
so, kalau tak silap aQ konsep dia seperti di atas lah..
kalau kourank nak lebih detaill...
harap merajinkan diri bertanya kepada mr gOogle...
hik2x..

tp, terbukti berkesan la apa yg adeQ aQ cakap tu..
buat masa nie, aQ pakai garnier..
okaylah..
makin berseri nampaknya..
cumanya memang dah kulit gelap kan..
tp, aQ dah start suka kulit gelap nie..
rasa speacial..
sebab aper? yerlah..
bila tangkap gambar dgn kengkawan semua putih..
tiba2x kiter sorang gelap..
kulit pown okay..
so, rasa istimewa..
ahahahaha..
angkat bakul sendirik lagi..
adeyh...


kalau kourank berminat dengan lo'real..
boleh lah klik kat sini


ooopppsss.. sebelum terlupa..
namun begitu ada antara kourank nie yg akan memiliki kulit yg sensitif..
semua tak jadik..
so, kourank kene pegi jumpa pakar kulit utk dapatkan nasihat..
macam my friend...
alhamdulillah, lepas tu kulit dia okay la sikit..



Friday, December 30, 2011

apa nak buat kalau telefon rumah rosak?

assalamualaikum kourank..
awal pagi tadi..
aQ mendapat mesej from my father..
alhamdulillah, my bapak dah pandai baca and bagi mesej..
so, utk benda kecik tak der la susah2x nak call kan..
mesejnya berbunyi begini..

"Ya, tolong laporkan tlkom lain (line) rumah tk ade, bpk tak thu nk buat"...
lihat terbongkar rahsia.. my pa eja line pown salah...
whatever la aper org nak kater..
yg penting, my bapak is my hero..
dia sanggup buat apa sajer asalkan anak2x dia dapat belajar...
haa.. pinjam duit utk beli buku..
antar anak sekolah asrama to have a gud behavior..
tunggu 2 hari berhujan utk tunggu anak dia balik dr sekolah asrama..
ngangkut barang anak dia kiri kanan guna motor bila time cuti sekolah hujung tahun walaupun perjalanan mengambil masa sejam lebih lamanya..
allahu akbar wa hamdu ila Allah mendapat ayah yg sebegitu tabah...
well, dia tak dapat sambung belajar pown sebab masalah kewangan..
dari kecik dah terbuang..
ye lah, mak ayah dah tak der masa kecik..
sekejap numpang sedare sini, sekejap kene tendang pegi sana..
banyak lah kisah sedih kalau nak cerita..

aperpun...
bapak...
terima kasih kerana membesarkan kitourank..
bg a'ya sendiri...
tak mampu a'ya nak balas segala jasa yg bapak dah buat utk anak bapak nie..
semoga Allah membalas segala penat lelah bapak dalam membesarkan seorang anak bernama Nurul Nadiah berbinti kan namamu nie..
semoga limpah kurnia dan rahmatNya sentiasa bersama kedua orang tuaQu..
d.a.n
eppy selalu..
hik2x
(,")

so, kembali kepada topik asal..
apa nak buat kalau telefon rumah rosak..
kourank hanya perlu dail nombor di bawah ini:

100

pilih bahasa 

1 utk bahasa melayu

lapor rosak

tekan 1 utk lapor rosak

masukkan kod kawasan (05), no telefon (4311081) dan butang #

ex: 054311081#

kalau line memang ada gangguan, robot (mesin suara) tu akan bgtau..
kalau ada masalah lain, operator akan disambungkan ke org yg bertanggungjawab..
just ikout jer flow yg dia bgtau...
mudah sajer..
hihi..
hmm... 
bie dah jauh..
rindunyew kat dia..
semoga dia sihat selalu..
and semoga majlis akak kat perlis pown akan berjalan dengan lancar hendaknya..
insyallah..
(,")

gi klcc

assalamualaikum kourank...
haa..
arie nie my best friend datang..
kenal x saper?
ohohoho..
pandai..
dyana...
so, bila dah dapat berdua...
memang tak leyh la nak dok diam kan..
ada je benda nak buat...
so...


taraa...
lepas makan2x dengan kenyangnya..
kitourank sampai kat sini...
KLCC..
yiieepppiee...
before tu...
thankz diyana and basit for d meal...
uurrgghhh.. alhamdulillah...
memang kenyang giler..




canteQ klcc nie waktu malam...






ahahaha...
ada macam model x?
model tak nampak muker la tapinya...
biar nampak view jew...
promote klcc nie..
jeput2x la kome datang beramai2x ea...





and then, kitourank menjejakkan kaki di batang kali...
ingat nak merendam kaki di air panas..
tp, oleh kerana ada jejaka2x seksi di situ..
x jadiklah...


x nampak ke..
meh, i tolong bacakan ayat betolnya...
Kolam Air Panas Hulu Yam..
actually, kawasan nie tak membangun lagi..
so, x sesuai lagi kowt utk kourank datang sekarang...
better pegi kat trolak country resort..
cumanya, kalau bujang teruna...
memang ramai la lepak kat sini malam2x...

kalau u all terasa nak gi sini utk mandi kolam air panas tu..
maybe tahun depan or 2 tahun depan..
akan maju la tempat nie..
so, berendam la kourank sepuas-puasnya, key...
hik2x..
so, misi jalan2x malam nie come to d end jugak...
ngee...
till d next entry..
mau tidur sudah..
(,")
assalamualaikum...

Thursday, December 29, 2011

End Year Mega Giveaway

assalamualaikum kourank...
jOm masuk GA nie...
hihi




anys and zaty and for all d sponsors...
tQ so much for d GA..
eppy greetings for all of u...
and selamat berkenalan kepada semua...
(,")



Wednesday, December 28, 2011

salam kourank...
sebenarnya nak menari nie..
tp, jiwa nak masuk 25 nie menyebabkan diri terasa malas je..
passion ke arah tu dah tak der..
kalau dulu, pantang tak der buat aper, kompem start goyang kaki..
hihihi...
so, nak ke tidak...
nekad lah utk buat jugak..
sebab niat utk menjaga badan..
lama tak jogging nie..
semoga badan sihat lah ea..
keluar peluh sikit..
then, mandi...
tidur lah dengan lena..
dan harapnya dapat jumpa my bie dalam mimpi...

ahahahaha...
tak abis2x kan..
ngee...
layan jer la ea...

pendapat mazhab berkaitan dengan perlantikan khalifah..

salam kourank..
yeay! jom sambung lagi bacer..
so, isu kepada keperluan memilih pengganti kepada rasulullah saw telah terbangkit di kalangan muslimin...
yer la, perlu ke tak perlu khalifah tu..
lagipun rasulullah saw sendiri tak pernah menyuruh muslimin utk mencari seorang pengganti utk menggantikan baginda saw...


seperti yg kourank tahu, di sepanjang sejarah Islam, telah muncul pelbagai mazhab..
antaranya adalah syi'ah, ahl al-sunah wa al-jama'ah, golongan al-khawarij, golongan al-muji'ah dan tidak terkecuali golongan al-muktazilah...
walaupun mereka memberi pendapat yg berbeza-beza, namun secara keseluruhannya...
semuanya bersetuju bahawa melantik pengganti kepada Rasulullah saw itu adalah suatu yg harus dan perlu dilakukan...

pendapat syi'ah

~ khilafah adalah wajib kerana ia rukun agama
~ khilafah tidak boleh dipilih secara bebas kerana Rasulullah telah menentukannya iaitu saiyidina Ali..
~ khilafah perlulah seorang yg maksum

pada awalnya mereka cuma ingin menuntut hak Ali sebagai khalifah, namun selepas saiyidina Ali menjadi khalifah, berlaku sedikit perubahan dimana mereka beranggapan bahawa persoalan pengganti rasulullah ini sebagai persoalan aQidah yg mana adalah tidak munasabah bagi Rasulullah untuk meletakkan pemilihan khalifah di tangan masyarakat umum...
dan saiyidina Ali lah khalifahnya...

pendapat ahl al-sunah wa al-jamaah

pada peringkat awal, ahl al-sunah wa al-jamaah ini terdiri daripada kaum muhajirin dan ansar..

~ mereka sepakat mengatakan bahawa rasulullah saw tidak pernah menyebut siapakah pengganti baginda 
~ baginda juga tidak pula memberitahu cara-cara tertentu untuk menentukan seorang khalifah...
~ tidak jugak menyatakan kriteria terperinci yg perlu ada pada calon khalifah itu...
~ rasulullah hanya menekankan tanggungjawab seorang ketua itu sendiri...
~ menurut mereka lagi, bahkan al-Quran dan al-sunnah sendiri tidak mengemukan sesuatu yg terperinci berkaitan dengan calon khalifah...

namun begitu, ketika ini.. kaum muhajirin menekankan kepada kaum Quraisy yak ni kaum muhajirin Makkah atas dasar mereka merupakan golongan pertama yg beriman dan merekalah yg berada hampir dgn Rasulullah dalam jangka masa yg lebih lama...

pendapat golongan al-khawarij

siapa pulak golongan khawarij nie?
okay, kalau kourank nak tau...
golongan khawarij nie pada awalnya merupakan tentera yg menyokong saiyidina Ali..
namun, setelah perang Siffin...
  mereka menubuhkan kumpulan politik yg berdiri sendiri kerana tidak setuju dengan kedudukan tahkim antara Ali dan Mu'awwiyyah yg mana kemudiannya menjadi persatuan agama yg agresif sehingga menhukumkan kafir kepada mereka yg tidak sehaluan dengan mereka termasuklah Ali, Mu'awwiyyah dan Aisyah..

dalam persoalan pemilihan khalifah ini, mereka menyatakan bahawa:

~ pemilihan khalifah hendaklah dibuat secara bebas
~ seorang khalifah itu tidak boleh meletakkan jawatan selepas dilantik
~ seorang khalifah juga tidak perlu terdiri daripada golongan kaum Quraisy
~ seorang khalifah wajib mengikut perintah atau ia akan dipecat
~ mereka juga menyokong supaya khalifah yg menyeleweng itu perlu di pecat atau di bunuh.. 
mengikut pendapat inilah yg mungkin menyebabkan kepada peristiwa pembunuhan Saiyidina Uthman...

pendapat golongan al-murjiah

~ kumpulum ini tidak menyebelahi mana-mana pihak.. mereka ini bersikap sederhana...
~ mereka tidak bersama kerajaan mahupun pembangkang
~ bagi mereka, khalifah itu juga seorang muslim..., sekiranya seorang khalifah itu melakukan kesalahan, kesalahan itu di serahkan kepada Allah semata-mata

pendapat golongan al-mu'tazilah

actually, pada awalnya, golongan muktazilah nie merupakan golongan yg muncul sebagai kumpulan agama...
mereka tidak langsung melibatkan diri dalam hal politik sehinggalah beberapa dekad selepas itu..
golongan muktazilah berpegang kepada prinsip bahawa manusia mempunyai kebebasan untuk memilih ketua mereka..
dalam isu 'seorang khalifah perlu terdiri daripada bangsa Quraisy'.. mereka tidak berapa bersetuju dengan pendapat tersebut kerana sekiranya telah dimuatkan kategori tersebut di dalam al-Quran atau hadis sudah kaum ansar ketika pemilihan saiyidina Umar ketika tidak akan memberikan tentangan...
(,")

so, ketika itu dulu..
till d next entry..
hehe..

pagi2x lagi dah rindu... nak call
dah tentu2x dia tngah busy kemas2x rumah dgn adeQ2x and 
cousin2x dia yg bagai  ekor kereta api tu..
hik2x.. bak kater yg empunya badanlah kan..
lagipun pagi nie diorang ada tetamu...
insyallah...
harapannya semoga terhindarlah
rumah bie daripada segala yg mengganggu-gugat 
ketenangan pada keluarga my bie tu..

yelah... siapa yg belum pernah rasa 
perasaan rindu tu, tak tahulah macam maner kan..
tp, bagi aQ sendiri... hehe... betol lah
apa yang dikata oleh bidalan... cumanya..
mandi tu memang basahlah, tp bab makan tu memang 
tak kenyang sebab x lalu nak makan teringat kat dia.. hik2x..
bie Qu yg comel!!!

and..

org kater kalau rindu jumpalah..
terubatlah jugak rindu tu... tp, bg kitourank, makin
jumpa makin kuat rindu tu bertaut di hati.. so, biarlah jauh sikit...
sekurang-kurangnya tak der la perasaan rindu tu halang aQ
dari buat segala kerja..
ahahahaha...
dah tahap dahsyat dah nie kan...
hmmm...
alhamdulillah....
nikmat tuhan untuk rasa macam nie...
anugerah tuhan yg Agung..
sangat indah..
subhanallah..
(,")

so, kalau nak diikutkan..
jalan penyelesaiannya, kawen je lah kan...
insyallah, masanya akan tiba jua nanti dengan izinNya..
so, kourank doa2x kanlah ea...
hik2x..
terima kasih...
so, till d next entry...

perbeZaan aNtaRa kHilafAh dan Empayar

sambungan baca buku arie tu..
so, arie nie aQ nak citer pulak pasal perbezaan antara institusi khilafah dan juga institusi empayar seperti empayar kisra dan sebagainya...

terdapat 2 perbezaan ketara antara institusi khilafah dan institusi empayar..

so, institusi khilafah menyandarkan kuasa khalifah kepada kesluruhan pentadbiran sosial masyarakat termasuklah bidang keagamaan, pentadbiran politik, perundangan, kehakiman dan sebagainya..
namun, di kebanyakan institusi empayar, kuasa ketua negara terbatas kepada pentadbiran selain pentadbiran agama... oleh sebab itu terdapat 2 ketua dilantik yang mana maharaja akan memerintah berkaitan pentadbiran politik, perundangan dan kehakiman manakala bidang agama dikuasai oleh tokoh agama seperti pope...

selain itu..

segala keputusan yg diambil oleh seorang khalifah adalah berpandukan kepada al-Quran dan hadith yg juga merupakan wahyu yang diturunkan oleh Allah swt yg Maha Agung dan Maha Mengetahui sedangkan bagi seorang maharaja, undang2x yg digunapakai hanyalah undang2x yg dibuat oleh manusia sendiri..

so, nampak..?
undang2x manusia adalah tidak sempurna kerana penciptaan manusia itu sendiri terbatas berbeza dengan penciptaan Allah swt..

so, antara dua, kourank pilih yang maner>
(,")


Tuesday, December 27, 2011

mAcam manEr nak buat background canTeQ..

okay..
hari nie salah seorang kawan@adeQ tersayang tanya pasal macam maner nak masukkan background blog canteQ sikit selain background yg blogspot sediakan..
okay, utk ini...
sekarang kebanyakan bloggers dah tak minat letak backGround yag crowded2x bahkan lebih suka gunakan yg simple2x je....
blogger sekarang jugak akan tekan kan kepada layout blog...

okay, aperpun...
macam maner nak tukar background to d simple one...

just ikot step nie..

klik design kat bahagian atas kanan kourank...


dapat page macam nie.. kourank klik customize..


klik background...


okay, kalau kourank nak colour sahaja.. klik dekat pilihan colour tu..
kalau nak letak image background klik kat gambar ruangan gambar tu... 



then, yg akan keluar adalah seperti ini..
dah pilih jangan lupa klik done, key...


then, kourank boleh tengok preview dia kat bawah..


tp, kalau kourank dah ada background kourank sendiri kourank boleh la klik dekat upload image...
and then, upload la gambar yg kourank suka tu..


then boleh la apply to blog..
then, view blog..


macam maner pulak nak carik backgorund dia..
senang jew..
kourank boleh google je..
then save as kat lappy kourank..
then, upload la macam biasa key...


itu sajer.. 
mudah kan....

semoga dapat ea...
kalau tak dapat, please roger me kat ruangan komen entry..
aper2x sajer pertanyaan...
tak faham ke..
tak jadik ke...
roger je key..
(,")








bila tiba satu tahap...
akan muncul dugaan yg akan cuba menggoyahkan keyakinan..
tp, insyallah..
untuk kali ini aQ akan menghadapinya dengan tenang..
kerana aQ tahu..
aQ bukanlah yg terbaek yg hadir dalam hidup dirinya...
dan layakkah aQ berada di sampingnya..
aperpun yang terjadi..
aQ berharap aQ akan sentiasa kuat berada di sisinya..
dan aQ menjadi kekuatan si dia..
dan dia akan menjadi kekuatan pada diri ini...
sehinggalah ke akhir hayat kami..
dan dengan mendapat izinNya..
semoga kami berbahagia dan berjaya mengharungi liku-liku hidup ini...
buat org yang tersayang..
"ayg akan sentiasa berada di sisi bie, kecuali bie sendiri membuang ayg dr tempat tu, sayang bie sangat2x"

salam kourank..
i dapat task baru.. 
kalau boleh nak siapkan minggu nie jugak..
sebab minggu depan ada benda lain pulak nak kejar..
ye lah.. dah masuk bulan 1 kan..
so, kene la buat preparation..
terasa dah matang dah.. semua kena ada perancangan kan..
hihi...
semoga kourank jugak begitu..
lalalala...

sAkiT itU suatU niKmaT dan RahMat..

assalamualaikum kourank...
actually semalam aQ sakit perut tau...
then, dapat idea nak buat entry nie...
tajuknya adalah seperti di atas la kan...
ngee...


betol ke sakit adalah nikmat dan rahmat?
kalau kourank pk2x balik, tanpa aQ bagitau pown kourank dah dapat jawapannya...
alhamdulillah...
sepatutnya kiter bersyukur sangat dekat Allah sebab Dia bg kita rasa sakit..
'kanaper? sakit tu kan menyusahkan, menyiksakan, kalau tak sakit lagi bagus'
maybe ada yg akan kater macam tu..
hihi..
jom kita bincangkan...

actually, kourank sendiri tau kan yang Allah itu lagi maha luas pengetahuanNya..
kalau nak diikutkan ilmu kiter dengan ilmuNya..
hanyalah umpama zarah dibandingkan dengan seluas lautan..
dan pada hakikatnya, walau di 'combine' kan seluruh lautan nie pown.. masih belom tentu untuk menyamai ilmu yang ada padaNya...

sakit itu nikmat..
kenaper?
sebab kalau kourank tak rasa sakit, kourank akan merosakkan diri kourank sendiri...
sebagai contoh..
kalau la kiter nak berak kiter tak rasa sakit...
so, kiter simpan semua benda alah tu dalam badan kiter tanpa kiter buang...
tanpa kiter sedari ia akan menjadi busuk dan merosakkan dinding usus di sekelilingnya...
so, kiter akan jatuh sakit...
sebabnya.. sebab kiter tak rasa sakit utk buang air besar..
satu lagi contoh...
kalau kiter tak rasa sakit waktu tangan kiter kene rendam dengan air panas...
air panas yg menggelegak tu...
so, sel2x kiter akan mati tanpa kiter tau lalu merosakkan bentuk tangan kiter yg cantik nie dan sekaligus merosakkan fungsi2x nya... 
kourank nak macam tu?
aQ tak nak...
haaa...
dah dapat dah nikmat sakit?
dah kan..

okay kiter pegi kat sini pulak..
sakit adalah satu rahmat...
so, macam maner pulak dengan sakit teruk macam kanser ke, demam panas ke dan lain2x lagi la...
yg itu, kita katakan sakit yg membawa rahmat..
sakit itu kan menghapuskan dosa-dosa...
Allah nak uji kiter..
sia-sia la Allah jadikan kiter ada akal kalau kiter tak gunakannya..
(astaghfirullah al-azim.. terhenti sejenak mengenangkan kekhilafan diri dan dosa-dosa yg aQ dah lakukan.. astaghfirullah al-azim)..
so, berita gembiralah untuk mereka yang sabar menempuhi ujian2x tersebut..
sebaliknya, bagi yang menyalahkan kembali penciptanya...
berhentilah melakukan yang sedemikian kerana hidup kiter ini hanya pinjaman...
kepada Dia juga akan kiter kembali nanti..
(,")

dan bagi yg sihat...
bersyukurlah kiter dengan nikmat sihat yang ada pada kiter..


sebut aper kourank?
alhamdulillah..
pandai...
(,")

haaa.. tu jer nak bgtau kourank hari nie... semoga kourank eppy selalu.. wink...

Monday, December 26, 2011

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla

salam kourank...
arie nie sy di tag..
oleh siapa?
oleh si canteq emylia

nie nak bgtau kourank...
azyla ada buat GA...
nak ajak kourank join nie...


haaa...
nak tag semua bloggers yg follow blog akak nie..



by d way,
azyla...
banyak betol blog nak kene follow blog sponsor nie...
huhu..

diorang follow akak balik tak?
ngee..
aperpun, this is my support utk emylia and azyla key..
eppy blogging for me, kourank berdua and kourank semua jugak..
yiiieeepppiieee..
till d next entry...


kUrunG siLver D harI istImewA

assalamualaikum kourank..
hik2x..
arie nie akan jadik antara kenangan yg terindah dalam hidup..
tanggal 25 disember 2011
ianya tak der kene mengena dgn jingle2x key...
ngee...

so, arie nie kakak my bie akan melangkahkan kakinya ke satu fasa hidup yg baru..
bunga di taman pak cik hj habidin kini akan dipetik secara sahnya pada hari nie...
(,")

so, malam itu aQ pown siapkan la baju utk hari tersebut..
kurung silver..
silver ke? boleh la kan...
sedondon dgn tema keluarga my bie..
actually segan sangat..
tp...
layan je kan...
ngee..





kad jemputan nie didatangkan khas dari sepang ke tanganQu...
thankz  akak and bie, jemput for d wedding..
kat sini tak leyh nak cakap lebeyh2x macam selalu...
nanti ada viewer yg nak vommit pulak kan..
uhuk2x...
kih2x..


actually tak tau nak kasik aper..
harap2x pengantin suka la ea..
ngee..



so nervous sebenarnyew..
huhu..
so, sampai2x je, majlis akad nikah tengah berlangsung..
kesian bie lambat attend sebab ambik kat sini..
'afwan tau bie...
wink..


and nie hasil tangan bie ngan adeQ beradik dia..
tarrraaaaaaaa........



cak!
buat julung-julung kalinya introduce neyh...
kourank tau kan..
lalalalalala..
(malu 'plus' blushing)..



"khusyu'nya... tengok apa tak tau..."





nie la pengantinnya.. comeykan...







sekian...

gambar parent bie tak amik pown..
segan.. huhu..

alhamdulillah.. segalanya berjalan dengan lancar..
cuma ibu bie tak berapa sihat...
semoga Allah memberi kesihatan yg berpanjangan buat parent my bie and my parent sendiri tentunya..
dan semoga dikurniakan kebahagian dan ketenangan di hati mereka...
insyallah..
tolong aminkan ea kourank..
(,")
maceh...
till d next entry..

Sunday, December 25, 2011

Segmen | Jom Terjah and Follow

salam kourank...
okay, kali nie nak ajak kourank join segmen..
all u have to do adalah klik banner di bawah..
hihi..


azam utk 2012..

yg utama dgn penghuraian umumnya, mestilah nak jadi yang terbaik daripada tahun sebelum nie, tahun 2011..
dan secara khususnya:

i. nak capaikan hajat yg belum tercapai selagi masih bergelar single. for example, nak gi caving pulak, ice skating and some activity lain...
ii. nak dapatkan kerja tetap.. (moga2x dapat j-Qaf tu).. 
iii. nak tolong parent i apa yg termampu utk every month....
iv. nak ikat myBie yg tersayang kat dalam hati i... biar my heart di isi oleh dia sepenuhnya...
(,")

aQ nak cakap tingkatkan iman.. tp, siapalah aQ utk menilai diriQu di sisiNya.. apa yg termampu adalah lakukan yg terbaik untuk memperbaiki diri ini...

kourank doakan azam2x aQ nie tercapai ea... inysallah... harap kourank pown dapat fulfill azam2x kourank..