view my entries with this:

Friday, December 30, 2011

apa nak buat kalau telefon rumah rosak?

assalamualaikum kourank..
awal pagi tadi..
aQ mendapat mesej from my father..
alhamdulillah, my bapak dah pandai baca and bagi mesej..
so, utk benda kecik tak der la susah2x nak call kan..
mesejnya berbunyi begini..

"Ya, tolong laporkan tlkom lain (line) rumah tk ade, bpk tak thu nk buat"...
lihat terbongkar rahsia.. my pa eja line pown salah...
whatever la aper org nak kater..
yg penting, my bapak is my hero..
dia sanggup buat apa sajer asalkan anak2x dia dapat belajar...
haa.. pinjam duit utk beli buku..
antar anak sekolah asrama to have a gud behavior..
tunggu 2 hari berhujan utk tunggu anak dia balik dr sekolah asrama..
ngangkut barang anak dia kiri kanan guna motor bila time cuti sekolah hujung tahun walaupun perjalanan mengambil masa sejam lebih lamanya..
allahu akbar wa hamdu ila Allah mendapat ayah yg sebegitu tabah...
well, dia tak dapat sambung belajar pown sebab masalah kewangan..
dari kecik dah terbuang..
ye lah, mak ayah dah tak der masa kecik..
sekejap numpang sedare sini, sekejap kene tendang pegi sana..
banyak lah kisah sedih kalau nak cerita..

aperpun...
bapak...
terima kasih kerana membesarkan kitourank..
bg a'ya sendiri...
tak mampu a'ya nak balas segala jasa yg bapak dah buat utk anak bapak nie..
semoga Allah membalas segala penat lelah bapak dalam membesarkan seorang anak bernama Nurul Nadiah berbinti kan namamu nie..
semoga limpah kurnia dan rahmatNya sentiasa bersama kedua orang tuaQu..
d.a.n
eppy selalu..
hik2x
(,")

so, kembali kepada topik asal..
apa nak buat kalau telefon rumah rosak..
kourank hanya perlu dail nombor di bawah ini:

100

pilih bahasa 

1 utk bahasa melayu

lapor rosak

tekan 1 utk lapor rosak

masukkan kod kawasan (05), no telefon (4311081) dan butang #

ex: 054311081#

kalau line memang ada gangguan, robot (mesin suara) tu akan bgtau..
kalau ada masalah lain, operator akan disambungkan ke org yg bertanggungjawab..
just ikout jer flow yg dia bgtau...
mudah sajer..
hihi..

0 comments: