view my entries with this:

Tuesday, January 31, 2012

pendaftaran kpli j-Qaf



assalamualaikum kourank...
yeay! dah masuk dah kat IPG ipoh nie..
walaupun masih belom kompem lagi...
coz surat perjanjian masih tak proceed...
but still, seronoklah...
yang aq suka belajar..
untuk mengajar tu, hmmm.. baru nak tanamkan rasa yg teramat suka kat dalam diri ini utk mengajar...
harap2x pensyarah2x kat sini dapat jadikan ia sebagai satu kenyataan pada diri ini...
insyallah...
tambah lagi private lecture yg ada  kat sepang tuh...
wweeeee...

so, far..
aq nak cerita about pendaftaran guru j-Qaf nie..

so, utk pendaftaran j-Qaf nie macam agak rumit jugak la prosedur dia..
tp, jangan kalut okay...
steady je..
for my intake..
lpbs j-QAF ambilan januari 2012..

kourank akan di suruh utk mencetak beberapa borang..
borang a, b,c d, e, f, g dan borang pemeriksaan kesihatan..
borang g adalah senarai dokumen yg kourank perlu sediakan...

1. fail pelajar (kourank akan dapat time mendaftar_sila isi borang keras berkaitan dengan pendaftaran kursus)..
2. surat tawaran IPG yg kourank print from laman web x 5
3. borang perjanjian pendidikan guru (BPPG) _ kourank akan dapat pada minggu pendaftaran
4. borang penjamin dan saksi _juga akan dapat ketika pendaftaran
5. borang a x 2
6. borang x 1
7. borang c x 2
8. borang d x 1
9. borang e x 1
10. borang f x 1
11. borang g x 2
12. salinan kad pengenalan x 5
13. salinan surat beranak x 5
14. sijil spm & stpm x 5 setiap satu
15. ijazah & pengesahan senat (sila minta di jabatan akademik ipt kourank) x 5
16. surat pengiktirafan jpa x 5
17. gambar berukuran passport (sila tulis siap2x nama, no ic, kursus dan major kat belakang gambar) x 5
18. setem hasil RM 10 (sila dapatkan di pejabat pos) x 5 
19. borang pemeriksaan kesihatan x 1 asal, 2 salinan
kalau kourank buat awal, boleh la pegi kat hospital biasa, selalu boleh siap dalam seminggu_and jimat sikit..
kalau rasa macam tak sempat, kourank boleh buat di klinik swasta yg menyediakan perkhidmatan tersebut termasuk ujian urin dan x-ray
20. surat nikah_bg yg dah berkahwin x 5
21. surat majikan suami/isteri bg mengesahkan tempat kerja x 1 asal, 3 salinan
22. surat berhenti sekolah x 1
23. salinan buku akaun bank (no akaun_bsn sahaja okay) x 1
24. wang pos RM100 x 5_atau kourank boleh je buat money order berjumlah M500 di mana2x cawangan pejabat pos malaysia..

salinan yg kourank copy such ic, surat beranak, spm, stpm dan lain2x sila sahkan dulu..

better kourank prepare la siap2x, kalau tidak pening kepala nanti..
terutamanya yg duduk jauh..
sila tunggu entry yg seterusnya ea...


Sunday, January 29, 2012

sekiranya dapat aq sampaikan rasa rindu nie... hmmm..



buat masa nie, sangat merindukan dirinya...
kalau dapat aQ sampaikan rindu nie melalui bayu...
dah lama aQ terbangkan bersamanya..
tp, malangnya tak de angin dr luar dapat masuk kat bilik nie...

kalau dapat aQ sampaikan rindu nie melalui bintang...
aQ akan mintak bintang2x pancarkan cahaya rindu aq nie padanya..
tp, awan mendung galak menutup semua bintang yg mampu di lihat melalui mata nie...

seandainya dapat aQ sampaikan rindu nie melalui bunyi cengkerik di malam hari..
dah lama aQ karang sebuah puisi indah untuk cengkerik2x tu nyanyikan padanya..
tp, tak de pulak cengkerik berdecit riang malam nie...

seandainya rindu aQ dapat disampaikan melalui kegelapan malam padanya...
aQ x nak..
sebab malam yg gelap nie seolah2x akan telan semua kata2x rindu aQ padanya...

bie...
rindu bie sangat2x..
harap bie sihat2x selalu..

ecewah, macam tak de phone je kan...
ada.. tp, boleh mesej jew..
tak puas rasa tak dengar suara dia...
ongkos tngah tak de nie...
kene tunggu 2 bulan baru stabil ekonomi nie..
sementara tu, i had to endure what everyone meant for missing you and L.O.V.E..
sarange my bie...


Saturday, January 28, 2012

he is beautiful




"he is beautiful"

nie la tajuk citer yg aq tengok semalam petang sambung ke pagi nie...
dari semalam asyik bercucuran air mata je disebabkan citer nie..



comel sangat diorang nie versi cartoOn..


nak tau lagi, aQ bagi review sikit key..
actually, citer nie dah lama dah...
tp, tak salah kalau kourank nak tengok kali pertama ke, kedua ke..
still touching jugak...

okay, we will start it..

go min nyu (gurl) ngan go mi nam (boy) nie kembar..
oleh kerana sebab tertentu, manager go mi nam mintak tlg go min nyu gantikan tempat abg dia utk sain kontrak utk join group a.n jell yg merupakan band yg top kat korea..


start dr hari tu, mi nyu pun pretend to be a boy, gantikan tempat abg dia..
tujuan utamanya supaya dia dapat jumpa balik mak diorang..
their father had pass away and diorang membesar kat rumah anak yatim..

 
mi nam

 
mi nyu

berdepan dengan 3 lagi ahli kumpulan a.n jell tu..
banyak cabaran yg dia kene tanggung termasuk la perasaan dia kat salah seorang ahli group tu yakni tae kyung..


tae kyung

min nam vs tae kyung:
cinta, tp tak dilafazkan sebab dia tak sedar dia cintakan mi nyu...
d only person yg tau mi nam is mi nyu membuatkan  mi nyu bergantung kepada tae kyung utk terus bertahan dalam band..
tp keadaan sebenarnya, shin woo yg tau dulu tp dia pretend x tau..
pd satu tahap, tae kyung benci kat mi nyu di sebabkan kisah silam parent diorang...




shin woo

mi nam vs shin woo:
org pertama yg tau mi nam perempuan tp pretend tak tau..
at first just nak main2x tengok macam mana a girl nak adapt staying with many boys...
how she manage to hide her identity but at last jatuh cinta kat mi nyu and cuba sedaya upaya dia utk comfort and edore that girl..


jeremy

mi nam vs jeremy:
at first dia ingat he has feeling to a boy..
bila dia tau mi nam perempuan, dia mula give hope yg dia dapat jadikan mi nyu suri di hati dia...
tp, hmmm..
kourank tau kan macam mana..
huhu..


hee yi

mi nam vs hee yi:
haa.. nie la watak jahat dalam citer nie..
jahat yg canteq...
dia nie entertainer yg sangat famous...
till, disebalik kebaikan dirinya di kaca tv..
sebenarnya semua tu hanyalah lakonan...
trap tae kyung to pretend to be her lover dgn beralasankan identity mi nyu...

just take a look at this story key...
best, memang best...

Friday, January 27, 2012

Giveaway Tahun Baru 2012



ga lagi la kourank..
hik2x..


jemput utk join...



SEGMEN : BLOGWALKING & CLICKING



assalamualaikum kourank..
evening semua...


nak ajak kourank join segmen..
jom kita tambah kenalan jom..
weeee...

nama : 
nama di beri, nurul nadiah binti kamaruzzaman
umur  :
umur yg tercapai utk tahun nie dah suku abad dah...
25 years old
tarikh lahir :
aQ di lahirkan pada 12 rabiulawal 1408 hijrah, so, bulan depan genap la umur aQ 25 tahun..
and kalau kourank perasan, my bufday sama ngan bufday nabi kita... saper bermurah hati boleh la buat pantun ke, sajak ke, gurindam ke...
aper2x lah, ke:
doubledeeya@gmail.com
id fb: shou sakura
ruangan komen my blog...
ngee.. (,")
brpe la korng berblog :
hampir setahun jugak aQ berblog.. 
priority is just for my routine life actually
harapan korang :
harapan aQ ada banyak, tp yg utama adalah utk tidak jemu utk memperbaiki diri kepada yg lebih baik...


nak join?
klik pada banner..
hihi..