view my entries with this:

Tuesday, April 28, 2015

37 weeks



assalamualaikum korang....
pejam celik pejam celik dah 39 minggu dah kandungan aq...
tngah tunggu timing je la nie...
risau je...
korang doakan dipermudahkan ea...
risau pulak terberanak dalam train...
ekekeke...
apepun, harap semuanya berjalan lancar...
dan harap2x baby keluar time cuti...
senang le sikit....

hari nie kene checkup..
tp, masyallah... malas sungguh rasa nak gi klinik....
serius malas.. bukan sebab kene marah coz hb rendah ke ape ke...
tp just malas...
hahahaha..
boleh tak macam tu..
kuang..kuang...

doakan selamat ea...



Wednesday, April 15, 2015

please help me...



tp, jalan kebenaran x akan selamanya sunyi..
ada ujian yang datang melanda..
ada perangkap menunggu mangsa...

nak call mak, tp kompem akan nangis...
nanti mak risau pulak...
nak call bapak pun sama...
hari tu, bapak x leh nak tdo sebab aq call dok nangis2x...
tp, seriously aq perlukan tempat mengadu sekarang nie...
mood nak mengajar pun x de...
nak ajar ape budak2x nie...
kesian kat budak2x nie...
tp, serius.. air mata x boleh nak berenti nie...
penat aq tahan... bila jatuh, aq seka...
tu je yang mampu aq buat...
secara jujurnya, nak menangis dulu puas2x sebab tadi dok tahan sebab ada dania...
ni pulak natijahnya, mata asyik berair je...



Tuesday, April 14, 2015

oh!! lagi sebulan...



assalamualaikum korang..
ehem... cepat je rasa berlalu...
lagi sebulan je lagi untuk mengalami semula rasa sakit bersalin...
rasa sakit untuk syahid...
subhanallah...
semoga dipermudahkan segala urusan...

although lagi sebulan nak due...
selalu je rasa ngilu... risau pulak kalau baby keluar awal....
and baby nie pun surprise...
tak tau la gugurl ke boboy...
aq harap boy le..
buleh dapat sepasang ye dak...
kalau tak, aby baby je la hero dalam my little family nie....

and adapun sekarang ini mak mertua ngan ayah mertua ke perlis...
yang kata pada awalnya kata nak buat bendang but at last dok upah orang pulak....
baru sampai ke gegendang telinga mengatakan rupanya mak dok merajuk ngan aq...
sebabnya aq tak makan nasi... actually bukan tak nak makan nasi...
tp, time tu aq secara drasticnya mengamalkan pemakanan ubat ibu mengandung secara efektifnya...
waktu mengandungkan dania dulu pun macam nie jugak sebenarnya...
kalau makan ubat secara efesion, aq rasa panas melampau... sampai menggeletar badan..
then, badan rasa x sedap je...
time tu la aq di detect ada blood crample....
aq tak tau problem sebenar apa..
and the last analysis doc bgtau x de apa.. cuma doc suruh jumpa pakar darah after bersalin...
tp, paham2x je la aq nie jenis pemalas... bila berkaitan dengan benda leceh macam tu memang tak buat la...
huhu...

and start minggu lepas, oleh kerana hampir2x nak kene tahan wad disebabkan hb melampau rendahnya...
takat 6.5 je...
and doc dok kecam aq kata nak anto and refer to hospital Kuala Lumpur (HKL)..
aq pun mula la gelabah...
so, aq ambil langkah untuk ambik ubat dengan efision walaupun badan rasa macam nak meletop...
hahaha...
tp, tu la... balik sekolah je aq terus terperap kat bilik...
tak makan le nasi yg mak masak tu....
bukan sengaja.. tp memang tak lalu nak makan, mual je rasa...
aq kalau badan x best or tak sihat... memang tdo la ubat terbaik sekali....
ngee...

sejak 2 menjak nie pun kesian kat kak nor...
selalu dia ambik kelas sebab kesian kat mak buyung nie ha...
terhutang budi rasa dengan kak nor... semoga Allah yang membalas jasanya....

apepun, sebelum meletop 4  minggu lagi...
aq mintak maap ye kalau ada yang terasa hati ngan aq...

and lagi satu...
nak ucap selamat hari jadi kat kakak ipar...
semoga bertambah rezeki tahun nie ek...
aminnn...

sekian dulu...
salam alaik..........