view my entries with this:

Wednesday, February 19, 2014

Allah.. Allahurabbi...

Astaghfirullah al-azim...
Jiwa rasa kosong... Mcm rabbi pergi diri jasad ini.. Ditinggalkan jauh olehNya atau aq yg tidak sedar telah meninggalkanNya...

Astaghfirullah al-azim..
Hendak rasanya hati meluahkan kepada en syurgaqu...tp, kelu rasa lidah nak bercerita... X tahu ape puncanya...
Akhirnya dilema ini qu layan jua sendiri...
Astaghfirullah.. Ya allag.. Jgnlah Engkau menjauhi hambaMu yg khilaf ini ya Allah.. Bawalah daku ke jalan redhaMu... Bismillah....

Tuesday, February 11, 2014

Kelas mengaji utk anak

Assalamualaikum korang.. Ade x reader kat sini yang dah ade anak sekolah rendah @ tadika.. Cer..cer angkat tangan... Maybe ada tp sikit kot sebab selalunya housewife nie mana nak sempat berblog nie kan..apepun, kepada sahabat2x dan adeq2x Qu yg membaca blog nie, aq nak kongsi masalah aq.... Aq as ustazah kat sekolah rendah x mampu nak guide keseluruhan anak korang mengaji kat sekolah..

Qu nak mintak korang letak diriqu ini.. Huhuhu... DLam satu kelas paling sikit pun 35 org. Peruntukan untuk mengaji cuma sejam... Time tu nak kejar BIG.. Time nak keja hukum tajwid.. Kalau seminggu tu, dalam pdp yg proper, aq just boleh manage 10 org murid je.. Memang x sempat nak tengok semua....

Jadiknya, para ibu bapa di luar sana, qu nak mintak tolong kat u all... Tolong la antar anak korang gi kelas ngaji... Bukan mahal sangat pun qu rasa... Kalau parent sendiri boleh ajar.. Lagi la bagus.. Bagus sangat2x.. Hihi... Qu teringin jugak buat kelas mengaji di rumah.. Tp keadaan sekarang x mengizinkan.. Insyallah kalau dapat dok dekat ngan hubby, akan qu usahakan.. Nak mintak tok wan baby jagakan baby.. Hihi....

Apepun, bagi kita sendiri yg dah besar x tau mengaji.. Belajar la.. Cari ustaz atau ustazah yg okay.. Yg tidak memerli utk ajar  u all.. Rugi x pandai mengaji nie.. Saham akhirat... Utk tu dulu ea... See uutk next entry... Daaaa.. Wassalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh...

Monday, February 10, 2014

jenjalan gi GenTIng



bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum korang...
sape nak pegi genting?
sape nak pegi genting utk main, aq sarankan x yah pegi dulu sebab sekarang nie out door theme park dia masih diubahsuai...
aq sx pasti bila akan siap sebab tak tanya pulak guard kat situ arie tu...

so, aq pegi arie tu pun sebab nak jalan2x dgn my lovely hubby je...
hihi...

antara tempat yang kitorang gi adalah seperti berikut:

actually, waktu kitorang pegi arie tu dalam bulan berapa ea bie?
hmmmm.... cuti sekolah, disember rasanya....
time nie, my baby in my tummy dah nak masuk 4 bulan dah...







all pictures kat atas tu kitorang ambik masa sejukkan enjin kereta...
ada jugak la enjin yang berasap masa mendaki arie tu..
so, jagalah enjin kenderaan anda..
kiki...

and oleh kerana time kitorang pegi arie masih dalam musim hujan...
cuaca sangat la best.. sejuk sangat macam duduk dalam air-cond...
memang best... kabus x berenti la nak katanya...
(,")


then, aq ngan hubby gi taman strawberry...

kat sini kitorang sempat:



petik strawberry sendiri...
aq ingatkan murah strawberry nie...
ciput nak dekat 20 hinggit jugak...
huhu...




apepun, memang best sebab hubby ade kat sebelah kan...
ngee...




then, kotorang gi kat mall dia...
my hubby siap mengimbau kenangan modelling dia lagi...
ehem2x.. pk ape tu?




ada macam kat oversea x?
lalalalala~



so, jom cuti2x malaysia...
lepas nie nak carik bukit fraser pulak..
boleh x bie?
lepas baby lahir ea..
kiki...