Tuesday, February 11, 2014

Kelas mengaji utk anak

Assalamualaikum korang.. Ade x reader kat sini yang dah ade anak sekolah rendah @ tadika.. Cer..cer angkat tangan... Maybe ada tp sikit kot sebab selalunya housewife nie mana nak sempat berblog nie kan..apepun, kepada sahabat2x dan adeq2x Qu yg membaca blog nie, aq nak kongsi masalah aq.... Aq as ustazah kat sekolah rendah x mampu nak guide keseluruhan anak korang mengaji kat sekolah..

Qu nak mintak korang letak diriqu ini.. Huhuhu... DLam satu kelas paling sikit pun 35 org. Peruntukan untuk mengaji cuma sejam... Time tu nak kejar BIG.. Time nak keja hukum tajwid.. Kalau seminggu tu, dalam pdp yg proper, aq just boleh manage 10 org murid je.. Memang x sempat nak tengok semua....

Jadiknya, para ibu bapa di luar sana, qu nak mintak tolong kat u all... Tolong la antar anak korang gi kelas ngaji... Bukan mahal sangat pun qu rasa... Kalau parent sendiri boleh ajar.. Lagi la bagus.. Bagus sangat2x.. Hihi... Qu teringin jugak buat kelas mengaji di rumah.. Tp keadaan sekarang x mengizinkan.. Insyallah kalau dapat dok dekat ngan hubby, akan qu usahakan.. Nak mintak tok wan baby jagakan baby.. Hihi....

Apepun, bagi kita sendiri yg dah besar x tau mengaji.. Belajar la.. Cari ustaz atau ustazah yg okay.. Yg tidak memerli utk ajar  u all.. Rugi x pandai mengaji nie.. Saham akhirat... Utk tu dulu ea... See uutk next entry... Daaaa.. Wassalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh...

0 comments: