view my entries with this:

Monday, January 28, 2013

love to live in peace



assalamualaikum korang....
saje lambai utk petang sabtu nie...
and aq nak buat statement nie boleh tak?

jom kite jadik sopan macam bangsa melayu...
cerdik macam bangsa cina, dan..
tahan lasak macam bangsa India...
hahaha...
semangat 1 Malaysia!!

1 Malaysia???
sokong kerajaan ke?
sorry ea..
i tak suka politik2x nie...
it just, i love to live in peace...
don't u think so???



Tuesday, January 15, 2013

macamMana nak maSukkaN file rEaL plAyer kat daLam PoweR poiNt



"macamMana nak maSukkaN file rEaL plAyer kat daLam PoweR poiNt"

assalamualaikum korang..
ahah!! baru aq jumpa..
sebelum nie tak terpk pown nak carik kat google rupanya ada...
tp, versi melayu...
so, aq ubahsuai ke dalam bahasa melayu supaya korang senang faham okay...

first step...
korang bukak dulu power point..


okay...
mula2x.. korang taip dulu tajuk korang... 
aq buat 10 malaikat...
then, dekat menu yg banyak2x tu..
kan ada File, Home, Insert etc..
korang klik kat insert..
sebelum buat langkah seterusnya..
korang klik kat tajuk yg korang tulis tadi..
then, carik hyperlink (klik kat hyperlink tu...)
dalam ruangan seperti gambar kat bawah nie..




dekat atas sekali..
dalam ruangan Text to Display tu...
korang tulis tajuk yg korang nak bagi kat video tu..
macam aq..
aq guna 10 malaikat..
lepas tu...
korang klik je kat viceo yg korang nak...
klik "OK"
siap!! hihi..
selamat mencuba (,")







Sunday, January 13, 2013

dah macam Org Gaji daaa..........



assalamualaikum korang...
lagi nak merepek...
nak cakap luar nanti mengutuk, mengata pulak...
just nak luahkan perasaan...

so, kitorang la yang buang sampah...
kitorang la yg kemas rumah....
kitorang la yg bersihkan luar rumah...
kitorang la yang bayar bil....
kitorang la masam.. huhu...

antuma???
siap2x keluar shopping...
wangi2x...
canteq2x...
yeay!!

nad, sabar ea...
diorang manja tu...
manja ea....
hmmm... okay!!
(,")

bak kata my fiance...
ikhlas...
yes.. IKHLAS...
insyallah ganjaranNya akan ada buat kite...
peace NO WAR!!
hik2x...


love him...



assalamualaikum u alls...
hari nie i nak jerit kat korang...

that...

"I SAYANG MY EN. FIANCE"

I just love him
ssssssssoooooooooooooooooo
much.

"hamdu ila Allah to let me know him"




Wednesday, January 9, 2013

myPhone



assalamualaikum korang...
aha...
saje nak share dengan korang...
for now, aq guna phone neyh...


GALAXY SAMSUNG MINI2

saje nak promote phone aq nie...
hahahaha...
nampak sangat dah tak de kerja lain...
kiki...


orait...
nak katanya...
before decide utk beli phone nie...
aq dah riki dah kat tenet...
phone ape aq nak guna untuk ganti samsung yg lama..
that's this phone...


...

actually, aq nak beli yg macam brand jugak la...
note ke, ace ke...
tp, at last....
galaxy mini2 yg terpilih...
sebab pilihan...
so, it's affordable...
with nice colour...
yellow lah kan...
semenjak 2 menjak nie...
tertarik dengan colour kuning nie...
hihi...
and for the last but not least...
sesuai la dgn my activities..
maksudnya, aq tak de la nak apply function2x yg mantap2x with this phone..
just need them to fulfill my desire..
hah..ha...

mane tak nya...
kiri, kanan, depan, belakang guna i-phone...
tergugat kowt..
ngee...
x pe, insyallah akan digunakan dengan sebaiknya...
(,")
sape nak join me...
be my geng dgn membeli this kind of phone...
peace!!!


alhamdulillah



alhamdulillah...
setiap lali maujud perselisihan faham...
semakin bertambah kasihku kepadanya...
Alhamdulillah ya Rabbi...
Alaika tarfaqu hamdi...
subhanallah..
walhamdulillah...
wa la ila ha illa anta...
subhanaka inni kuntu min al-zholimin...



Sunday, January 6, 2013

mayQueen



assalamualaikum korang...
MAY QUEEN
yeay!! habis tengok citer nie...





so, episod dia ada banyak..
38 episod kalau tak silap...
so, sabar lah utk sampai episod last key...
hihi...

episod2x awal dia memang best...
aq sarankan sediakan kotak tisu kat tepi korang key...
so, aq briefing sikit pasal this story...

actually, citer nie sangat complicated kalau nak summirize gitu2x je...
i'll try to explain it okay..
kalau korang tak faham jugak...
maksudnya ape???
hah.. haaa...
korang kene la jugak tengok citer tu sendiri, oke?
ngee...

so, hee joo (heroin) merupakan anak yg dipisahkan daripada ibunya oleh bapa tiri dia (bapa kandung)...
nak kata sayangnya mak dia nie kat hee joo...
sampai ke besar pun mak dia still carik hee joo nie...

tanda melecur kat tengkuk belakang dia nie menyebabkan mak dia mula menaruh harapan yg anak dia still hidup..
dia jumpa hee joo masa hee joo umur 11 tahun...
pelbagai kekeliruan x berpihak kepada hee joo utk tahu kebenarannya masa umur dia 11 tahun nie...
by the way, although dia susah..
hee joo ada kawan2x@kekasih2x yg sangat suka kat dia...
depe nie.. kang san & chang hee....
seronok tengok life diorang time kecik2x...
seriously...


by the way... pelbagai kebenaran terungkai bila hee joo dah besar...
antara isu : kematian bapa dia
: kematian bapa and datuk kang san
: dendam chang hee
: diri hee joo sendiri

oleh kerana skop cerita nie di tambah dengan pembinaan drill ship..
ada la maklumat2x ilmiah dalam cerita nie...
sebab tak banyak cerita yang mendedahkan kita dengan benda2x macam nie...
kan...
hihi...

so, enjoy!!!

macam mana nak tukar font kat phone samsung



macam mana nak tukar tulisan kat phone samsung...

assalamualaikum korang...
setelah lama bertukar tulisan kat my mIni 2 nie...
boring pulak...
so, aq nak tukar suasana..
kembali ke tulisan asal..
korang pown sama..
jgn stay je...
kite kene ada pembaharuan utk lebih semangat dalam hidup..
okay???
mmuuuaahhh... sayang korang...

orite...
macam mana nak tukar?
so....

1. korang gi SETTING
2. DISPLAY
3. SCREEN DISPLAY
4. FONT STYLE


and boleh tukar jenis font korang kat sini..
kalau nak font yg advance...
sediakan diri korang dekat tempat yg korang boleh capai wifi dia key...
selamat mencuba...
bye2x...