Sunday, January 6, 2013

mayQueen



assalamualaikum korang...
MAY QUEEN
yeay!! habis tengok citer nie...





so, episod dia ada banyak..
38 episod kalau tak silap...
so, sabar lah utk sampai episod last key...
hihi...

episod2x awal dia memang best...
aq sarankan sediakan kotak tisu kat tepi korang key...
so, aq briefing sikit pasal this story...

actually, citer nie sangat complicated kalau nak summirize gitu2x je...
i'll try to explain it okay..
kalau korang tak faham jugak...
maksudnya ape???
hah.. haaa...
korang kene la jugak tengok citer tu sendiri, oke?
ngee...

so, hee joo (heroin) merupakan anak yg dipisahkan daripada ibunya oleh bapa tiri dia (bapa kandung)...
nak kata sayangnya mak dia nie kat hee joo...
sampai ke besar pun mak dia still carik hee joo nie...

tanda melecur kat tengkuk belakang dia nie menyebabkan mak dia mula menaruh harapan yg anak dia still hidup..
dia jumpa hee joo masa hee joo umur 11 tahun...
pelbagai kekeliruan x berpihak kepada hee joo utk tahu kebenarannya masa umur dia 11 tahun nie...
by the way, although dia susah..
hee joo ada kawan2x@kekasih2x yg sangat suka kat dia...
depe nie.. kang san & chang hee....
seronok tengok life diorang time kecik2x...
seriously...


by the way... pelbagai kebenaran terungkai bila hee joo dah besar...
antara isu : kematian bapa dia
: kematian bapa and datuk kang san
: dendam chang hee
: diri hee joo sendiri

oleh kerana skop cerita nie di tambah dengan pembinaan drill ship..
ada la maklumat2x ilmiah dalam cerita nie...
sebab tak banyak cerita yang mendedahkan kita dengan benda2x macam nie...
kan...
hihi...

so, enjoy!!!

0 comments: