view my entries with this:

Tuesday, January 15, 2013

macamMana nak maSukkaN file rEaL plAyer kat daLam PoweR poiNt



"macamMana nak maSukkaN file rEaL plAyer kat daLam PoweR poiNt"

assalamualaikum korang..
ahah!! baru aq jumpa..
sebelum nie tak terpk pown nak carik kat google rupanya ada...
tp, versi melayu...
so, aq ubahsuai ke dalam bahasa melayu supaya korang senang faham okay...

first step...
korang bukak dulu power point..


okay...
mula2x.. korang taip dulu tajuk korang... 
aq buat 10 malaikat...
then, dekat menu yg banyak2x tu..
kan ada File, Home, Insert etc..
korang klik kat insert..
sebelum buat langkah seterusnya..
korang klik kat tajuk yg korang tulis tadi..
then, carik hyperlink (klik kat hyperlink tu...)
dalam ruangan seperti gambar kat bawah nie..




dekat atas sekali..
dalam ruangan Text to Display tu...
korang tulis tajuk yg korang nak bagi kat video tu..
macam aq..
aq guna 10 malaikat..
lepas tu...
korang klik je kat viceo yg korang nak...
klik "OK"
siap!! hihi..
selamat mencuba (,")







div class='comments' id='comments'>

1 comment: