view my entries with this:

Saturday, December 22, 2012

GiveAway #1 : NEW YEAR Giveaway



assalamualaikum readers...
cacang!!
so, aq nak ajak korang utk join this GA...


syarat dia...


actually, x rugi kalau korang like diorang punya facebook page nie..
sebab seriously, baju2x dia nampak canteq.. especially muslimah de apparel tu...
sebab tu aq x teragak2x nak like page dia...



done for 3 terms...

then, i would not say that i have to join this...
but, u guys can try it...
it's fun...
hihi..
lagupun, aq nak tengok...
if menang la kan..
dapat tudung tu ke, baju ke??
kalau menarik, boleh aq jadi customer diorang...
kire macam nak tengok service diorang la..
but, jangan taruk harapan tinggi ea..
i just like to try them on...
sebab nampak quite nice..
don't u think?
ngee...

cepat2x..
this GA will end soon...
before new year...
so, gud luck guyz...





Friday, December 21, 2012

lupa password e-vetting???




assalamualaikum korang..
lupa password e-vetting???
haaa...
aq jenuh carik jalan penyeleseaiannya...
so, just wann share dengan korang..

first of all, bg yg tak tau e-vetting tu ape...
it's a system yg semua kakitangan kerajaan kene isi...
about what???
tapisan keselamatan...
untuk bekerja dengan kerajaan, kite kene free daripada semua jenis provokasi dan perkara2x yg boleh mengancam kedaulatan negara...
so, semua maklumat berkenaan diri kita akan direkodkan dalam sistem tersebut..
jadiknya, kalau ada something wrong je, bahagian berwajib senang la nak ambik tindakan...
kalau dulu, benda alah nie kene buat manual, pakai borang..
mcm mykakak, my fiance, dulu guna borang je..
nak, x nak.. kene jugak siapkan...

sekarang nie, oleh kerana menyahut perkembangan teknologi...
semuanya kita buat online...
tp, satu masalahnya dengan sistem nie...
kalau lupa password...
memang tak boleh godeh sendiri..
kalau macam google ke, facebook ke...
kalau lupa password.. just klik lupa password...
and dengan mudah dapat password baru kan...
but dalam sistem e-vetting nie...



jadiknya, kalau korang dah isi online e-vetting nie...
sila la salin, ingat dan simpan di tempat yg korang boleh capai kalau lupa...
key (,")
hihihi...

aq try carik dalam web..
kot la ada someone yg mengalami masalah yg sama...
x banyak..
yg ada pun, just tulis berjaya je...
penyelesaiannya x de pun..
aq naik fed up...
jadik, melalui pengalaman aq lupa password e-vetting..
aq nak share dengan korang ape yg perlu di buat..

jadik, bg sesiapa yg lupa...
korang ada 2 penyelesaian..
1. korang cuba, try and error je..
kot la dapat kan...
sebab kadang2x browser akan ingat password...
kalau x boleh guna chrome, guna mozzila, kalau x leyh mozzila, guna internet explorer....

2. tp, kalau x boleh jugak...
korang call no telefon nie...

03-88726012/6021/6022/6047- tapisan keselamatan kasar

03-88726134 - tapisan keselamatan halus

sekiranya berlaku pertukaran no, korang klik je kat nombor operator tu..
aq dah link kan dekat page dia...

so, korang call..
bg salam, tanya--- "nie pejabat tapisan keselamatan ke?"
kalau dia kata "ya"..
korang boleh bgtau prob korang..
cakap je lupa password e-vetting pown diorang akan faham...
and, dia akan sambungkan kat pegawai yg bertugas...
bgtau balik masalah tu...

nanti pegawai tu akan reset pendaftaran korang and bantu korang la...
tp, aq nasihatkan call awal...
dalam pukul 9 dah boleh call...
sebab bila aq call time lain...
ya Allah, busy memanjang....
aq harap, entry nie dapat membantu key...

wassalam


Thursday, December 20, 2012

kayuhAn kAsih 2



assalamualaikum korang...
aq nak ajak korang berkayuh nie...
berkayuh amal...
hihi..
sambil menyihatkan badan, sambil mendapat pengalaman, sambil beramal!!!
untuk sape?
untuk ruMah BaktI al-KautHar, BanGi...
kalau aq student ukm lagi, dah lama dah join diorang nie..
best tau naik beskal ramai2x...

jom.. sape dok dekat2x bangi boleh jOin...
especially, ukm student...
 kalau korang tak de beskal..
cuba try call en. bisharuzi kat bawah tu ha..
insyallah dia dapat tolong...

tarikh 5 january 2012...
so, penyertaan RM35 ringgit...
korang akan dapat t-shirt...
sangatlah canteQ t-shirt dia...
nanti korang akan dapat makanan jugak, join lucky draw, dapat sijil and yg penting....
experience...

and kalau ada ape2x pertanyaan...
korang boleh hubungi diorang nie..

en. bisharuzi - 019-2700026
kamarunnizam - 0172216902

and nak tau lebih lanjut.. korang gi sini... kayuhan kAsih 2

selamat beramal korrang !!!!



Wednesday, December 19, 2012

cAra kemas almari bAju



assalamualaikum korang!!

closet??
almari??
as a girl...
aq selalu terpk macam mana la nak buat almari aq kelihatan kemas and cantik..
nie barang asyik berterabur je kan...

kalau boleh, aq nak closet yg macam neyh...


macam nie...


dan macam nie...


huhu...
tp, mane la nak mampu...
tambahan pulak..
aq dok menyewa...
kot kene pindah...
x ke susah nak ngangkut..
bukak pasang balik kan....
 so, aq carik tips and nak share dengan korang...

jom!!

ahaaaa...
first of all...
in your closet pastikan bersih...
macam mane nak bersih...
korang keluarkan dulu semua baju2x korang and bersihkan almari...
aq prefer korang pasang lagu time kemas2x nie..
baru meriah..
hah..ha...

1. asingkan baju korang kpd 4 bahagian:
- yg hendak di buang
- yg hendak di sedekahkan
- yg hendak dibaiki
- baju elok

so, just organize baju yg elok dan nak diperbaiki je...

2. susun baju yg disangkut mengikut perincian
maksudnya, yg lengan pendek.. lengan pendek je semua
yg lengan panjang, panjang je...
bagi yg beli baju memang sepasang antara seluar dengan blaus, boleh sangkut sekali utnuk jimat ruang...
then, seelok-eloknya korang susun baju korang dari warna yg gelap, cerah kepada yg menyerlah (u know what i mean?? striking color) hihi...
hanger : guna hanger yg sama.. baru nampak canteq

3. and jangan sangkut baju yg lembap sebab nanti almari korang akan berbau...

4. barang2x kecik macam stoking, sapu tangan ke..
better sediakan bekas tu.. ape ea nama dia...
x pe, tengok gambar..
kih2x..


haaaa... macam nie..
sekarang dah banyak design dah...
just pilih mana korang suka...
oke?
pandai!!
ihik...


5. kalau x lokek...
boleh la beli pewangi untuk almari korang...

macam kat rumah sewa aq..
memang x de closet 
sebab takut kene pindah randah susah nak bawak..
korang pun, selagi x dapat rumah tetap..
x yah la beli closet mahal2x...
kecuali kalau korang prefer nak guna lori untuk pindah randah..
so, never mind..
so, happy holiday guys...
daaaaaaaa..
wassalam..



roOftOp prince



roOftOp prince

assalamualaikum korang!!
aq nak ajak korang tengok citer nie...
serious berair mata...
waa...




baik!!
aq buat summary sikit oke!!

actuallay, citer nie di mulai dengan kesedihan seorang putera raja yg kematian puteri raja...
di gambarkan puteri nie termakan racun dan terjatuh dalam kolam dalam istana...
si putera raja nak carik punca kematian si puteri raja..

flashback untuk 2 situasi yg berbeza..

1. zaman dinasti puteri raja tersebut 
putera raja time dia kecik di carikan jodoh
anak daripada keluarga terhormat di pilih..
keluarga nie ada 2 org anak perempuan...
anak bongsu dia harap kakak dia dapat jadi puteri raja..
tp, ayah dia pilih adik bongsu..
si kakak sangat la sedih, tp turut je sebab org dulu kan..
bukan macam sekarang, tau nak membantah je..
hihi..
namun, dalam hati si kakak nie punya la rasa iri hati kat si adik..
dan secara tak sengaja menghodohkan wajah si adik nie dengan pemanas..
x sengaja, tp ala-ala puas hati la kan..
dah tu, terpaksa la tukar kakak jadi puteri raja sebab kecacatan kat muka si adik tu kecacatan kekal...

manakala putera raja dibesarkan dan berkahwin tanpa mengetahui apa-apa sehingga kematian puteri raja tu...

2. zaman moden
2 org budak perempuan di adik-beradik tirikan apabila si mak kakak dengan si ayah adik berkahwin...
si kakak nie selalu fitnah si adik...
kesian giler..
oleh kerana nak concer life, si kakak nie biarkan adik nie di bawak lori..
so, berpisah la diorang...

untuk 2 scene nie, adik beradik tu adik beradik yg sama...
rupanya diorang nie, di katakan hidupkan semula..
dalam citer je okay..
dalam islam x de kepercayaan nie tau kecuali kat akhirat nanti...
(,")

manakala, kehidupan putera raja zaman moden nie adalah sebagai pewaris harta dan syarikat keluarga..
tp, berebut dengan sepupu tirinya...
actually dia rilekz je...
tp, kejealousan sepupu dia menyebabkan perkara x terduga terjadi...


dek, kerana cinta..
putera raja tu termasuk dalam zaman moden untuk tahu ape sebenarnya yg jadik kat puteri hatinya tu...

apa perkaitan antara 2 situasi nie..
so, korang kene cariklah..


sila klik gambar untuk link ke site cerita ea...


aq andaikan citer nie best sebab lagu dia sangat terkesan...
terutamanya lagu
HURT by ALI
memang superb...
lagu tu memang buat aq rasa aq cintakan dia, tp x mampu bagitau dan x dapat hidup dengan dia but at the same time, cinta kat dia sangat2x...
jadi, hanya boleh jaga dia dari jauh je...
fuh!! haha..

and then, at some part...
memang tergelak besar aq dibuatnya..
hih..hih..


so, enjoy the drama key...
bye2x..




Monday, December 17, 2012

hmm...




bismillahirrahmnirrahim...
aq ada misi baru nie..


agak2x korang tercapai x?
please support me ea..
love korang...
mmuuaaahh (,")