view my entries with this:

Wednesday, December 19, 2012

cAra kemas almari bAju



assalamualaikum korang!!

closet??
almari??
as a girl...
aq selalu terpk macam mana la nak buat almari aq kelihatan kemas and cantik..
nie barang asyik berterabur je kan...

kalau boleh, aq nak closet yg macam neyh...


macam nie...


dan macam nie...


huhu...
tp, mane la nak mampu...
tambahan pulak..
aq dok menyewa...
kot kene pindah...
x ke susah nak ngangkut..
bukak pasang balik kan....
 so, aq carik tips and nak share dengan korang...

jom!!

ahaaaa...
first of all...
in your closet pastikan bersih...
macam mane nak bersih...
korang keluarkan dulu semua baju2x korang and bersihkan almari...
aq prefer korang pasang lagu time kemas2x nie..
baru meriah..
hah..ha...

1. asingkan baju korang kpd 4 bahagian:
- yg hendak di buang
- yg hendak di sedekahkan
- yg hendak dibaiki
- baju elok

so, just organize baju yg elok dan nak diperbaiki je...

2. susun baju yg disangkut mengikut perincian
maksudnya, yg lengan pendek.. lengan pendek je semua
yg lengan panjang, panjang je...
bagi yg beli baju memang sepasang antara seluar dengan blaus, boleh sangkut sekali utnuk jimat ruang...
then, seelok-eloknya korang susun baju korang dari warna yg gelap, cerah kepada yg menyerlah (u know what i mean?? striking color) hihi...
hanger : guna hanger yg sama.. baru nampak canteq

3. and jangan sangkut baju yg lembap sebab nanti almari korang akan berbau...

4. barang2x kecik macam stoking, sapu tangan ke..
better sediakan bekas tu.. ape ea nama dia...
x pe, tengok gambar..
kih2x..


haaaa... macam nie..
sekarang dah banyak design dah...
just pilih mana korang suka...
oke?
pandai!!
ihik...


5. kalau x lokek...
boleh la beli pewangi untuk almari korang...

macam kat rumah sewa aq..
memang x de closet 
sebab takut kene pindah randah susah nak bawak..
korang pun, selagi x dapat rumah tetap..
x yah la beli closet mahal2x...
kecuali kalau korang prefer nak guna lori untuk pindah randah..
so, never mind..
so, happy holiday guys...
daaaaaaaa..
wassalam..



div class='comments' id='comments'>

2 comments:

  1. Salam..saya mohon share dekat fb sy yer ..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa alaiki salam.. boleh jew.. thankz for sharing awak.. (,")

      Delete