view my entries with this:

Wednesday, December 19, 2012

roOftOp prince



roOftOp prince

assalamualaikum korang!!
aq nak ajak korang tengok citer nie...
serious berair mata...
waa...




baik!!
aq buat summary sikit oke!!

actuallay, citer nie di mulai dengan kesedihan seorang putera raja yg kematian puteri raja...
di gambarkan puteri nie termakan racun dan terjatuh dalam kolam dalam istana...
si putera raja nak carik punca kematian si puteri raja..

flashback untuk 2 situasi yg berbeza..

1. zaman dinasti puteri raja tersebut 
putera raja time dia kecik di carikan jodoh
anak daripada keluarga terhormat di pilih..
keluarga nie ada 2 org anak perempuan...
anak bongsu dia harap kakak dia dapat jadi puteri raja..
tp, ayah dia pilih adik bongsu..
si kakak sangat la sedih, tp turut je sebab org dulu kan..
bukan macam sekarang, tau nak membantah je..
hihi..
namun, dalam hati si kakak nie punya la rasa iri hati kat si adik..
dan secara tak sengaja menghodohkan wajah si adik nie dengan pemanas..
x sengaja, tp ala-ala puas hati la kan..
dah tu, terpaksa la tukar kakak jadi puteri raja sebab kecacatan kat muka si adik tu kecacatan kekal...

manakala putera raja dibesarkan dan berkahwin tanpa mengetahui apa-apa sehingga kematian puteri raja tu...

2. zaman moden
2 org budak perempuan di adik-beradik tirikan apabila si mak kakak dengan si ayah adik berkahwin...
si kakak nie selalu fitnah si adik...
kesian giler..
oleh kerana nak concer life, si kakak nie biarkan adik nie di bawak lori..
so, berpisah la diorang...

untuk 2 scene nie, adik beradik tu adik beradik yg sama...
rupanya diorang nie, di katakan hidupkan semula..
dalam citer je okay..
dalam islam x de kepercayaan nie tau kecuali kat akhirat nanti...
(,")

manakala, kehidupan putera raja zaman moden nie adalah sebagai pewaris harta dan syarikat keluarga..
tp, berebut dengan sepupu tirinya...
actually dia rilekz je...
tp, kejealousan sepupu dia menyebabkan perkara x terduga terjadi...


dek, kerana cinta..
putera raja tu termasuk dalam zaman moden untuk tahu ape sebenarnya yg jadik kat puteri hatinya tu...

apa perkaitan antara 2 situasi nie..
so, korang kene cariklah..


sila klik gambar untuk link ke site cerita ea...


aq andaikan citer nie best sebab lagu dia sangat terkesan...
terutamanya lagu
HURT by ALI
memang superb...
lagu tu memang buat aq rasa aq cintakan dia, tp x mampu bagitau dan x dapat hidup dengan dia but at the same time, cinta kat dia sangat2x...
jadi, hanya boleh jaga dia dari jauh je...
fuh!! haha..

and then, at some part...
memang tergelak besar aq dibuatnya..
hih..hih..


so, enjoy the drama key...
bye2x..




div class='comments' id='comments'>

3 comments:

  1. Crite Korea Saye Suke Tengok Citer Runningman Ngan Star King....

    ReplyDelete
  2. Wahh ! Best eh cerita ni ? Alia asyik tengok iklan cerita ni je . Masih belum tertarik nak tengok ;)

    ReplyDelete
  3. @mr jep... running man and star king akak layan jugak... cer try tengok strong heart-time hodong jadik mc... pown best.. tp, sekarang dah kureng sikit.. hihi..

    @alia... hihi... insyallah akan puas hati. ada gak time rasa jalan citer dia lambat.. but still x leyh terlepas espisode sebab hero and heroin dia so sweet.. akak suka bo yong!! sgt comel dan sopan..

    ReplyDelete