view my entries with this:

Wednesday, November 19, 2014

Mac sar abie dania


assalamualaikum....
minggu lepas dania g majlis anugerah cemerlang abie...
actually, masa siap2x kul 9.30 pagi tu dania dah gesek2x mata mengantuk..
tp, oleh kerana ummie dia nak berjalan jugak, terpaksa la dia ikut je...
separuh perjalanan okay, separuh perjalan lagi...

and bila acara berlangsung...
abie kerja, ummie ambik seat, bagi si kecik nie susu botol..
titon le dia, tak kisah dah hinga' kelilin...


garang betul muke tdo...
bagi amaran kat ummie dia ngantuk sangat..
hoho...


sampai lenguh la belakang ummie..
tomey anak ummie, moga jadi anak solehah...


dahsyat sar klia nie...
mac buat kat bilik kuliah USIM tu...
makanan pun best...
sekolah ummie cuma dapat makan kek pisang dengan karipap jew...
huhu..


walau kelam kabut sikit... tp, utk first try... kire inovasi la..
bagi pihak en hubby, tahniah buat ustaz ustazah & pibg yang menjayakan majlis..
semoga dipertingkatkan lagi untuk tahun hadapan...

chaiyok!!


Gm klang


assalamualaikum korang...
minggu lepas berkesempatan g gm klang...
ingat nak window shopping je..
at last 'ter'hilang word window tu....


tara.. dapat 3 pasang baju...
50 hinggit...
kalau kedai biasa, mungking 60 hinggit lebih..
mane taknya, baju je pun dah 20 hinggit...
hmmm..
jom jalan gm klang...
ngee...


Majlis anugerah cemerlang skjht2



alhamdulillah... berakhir sudah mac skjht2 2014..
kali nie, bahagian aq adalah bahagian hadiah...
nak pitam rasa tngah preggy2x ni duduk berdiri..
kalau dulu suka la amik gegambo bebanyak...
sekarang nie dah kureng dah, semenjak ada anak nie kan..
matang agaknya...
kih..kih...

first time aq tengok hadiah kelas ada sumbangan daripada guru kelas sendiri..
kalau sebelum nie just based on badjet je...
and lagi satu sekolah ni dapat beberapa sponsor daripada syarikat penerbitan...
so, dapat la budak2x nie hadiah sampingan buku...
bukan buku biasa.. novel tau...
mungkin sebab dekat dengan Dewan Bahasa dan Pustaka kot...
huhu...


apepun, perkara paling soperb hari tu adalah bahagian hiasan pentas...
actually, badjet utk sekolah kat kl nie macam ciput je...
hiasa pentas nie pun sponsor daripada guru sekolah sendiri..
bagus cikgu-cikgi sekolah nie..


tara, speacial kan.. 
hias guna belon je. tp comey giler...
belon2x nie x susun lagi nie...

tp, memang sweet.. budak2x pun suka...
sape nak try boleh le untuk sekolah korang ea...
sekian terima kasih...

p/s: nak buat pokok berakar2x mcm kat belakang i tu cuba google ea sebab cikgu sekolah i google je and try... 
hasilnya jadik.. alhamdulillah...


nile web low performance...



performance nile slow...
tu dia...
assalamualaikum... tengok betapa terujanya sampai salam pun x sempat nak bg dulu...
hua..hua..hua...

tp, tu la nak ngadunya... baru nak shopping kat nile.. tp, lambat betul loadingnya...
agaknya dah ramai viewer and buyer from that site...
biasala, service ok, barang ok, harga ber'darab' ok nya...
tp, bukak kali nie..
terpampang...


penat tunggunya tak keluar2x...
macam mana nak shopping utk hubby nie?
waaa...



Friday, November 14, 2014

baby strong



assalamualaikum korang..
haaa.. hari tu aq ada nak citer pasal kuatnya second baby nie kan...
so, nak ceritanya time tu aq tak tau lagi tngah preggy... 
jadiknya, sepanjang bulan pertama tu aq belasah benda yg tak boleh belasah..
nenas, air tebu, air kelapa...
air tebu ngan air kelapa tu org cakap x elok utk trisemester...
tp, tu la... baby dok steady je dalam peyut nie ha... 
selesa betol dia...
hik..hik...

kemudiannya, dalam sebulan tu jugak aq ligat berjalan...
dari rumah ke sekolah aq drive lebih kurang 15 minit...
(padahal en suami bawak 5 minit je.. kiki...)
lepas tu after naik erl sampai kl central kene berjalan lebih kurang 100m nak ke monorel...
sampai di monorel hang tuah... kene jalan pulak lebih kurang 500 m ...
so, perjalanan dalam sehari aq ke sekolah adalah lebih kurang 1.2 km...
banyak tu...

tp, baby masih dok steady di dalam perut...
so, memang aq bajet si tecik agak strong or rahim mommy dia yg strong..
tu yg bila upt positive ummie ngan abie dia blur...
kakak dania je steady, cuma merengek la sikit...

tp, so far.. alhamdulillah...
baby dalam peyut ni pun dah masuk 3 bulan dah..
doakan aq selamat dan dipermudahkan sampai dan sesudah kelahiran ea...
alhamdulillah...

till d next entry..