view my entries with this:

Monday, January 31, 2011

gUys spErms??

petang kourank!!
salam alaik...
so, lepas baru tengok V.I.T.A.M.I.N kat KBS tadi..
sajer nak kongsi dengan kourank dalam blog nie..
okay...
untuk hari nie diorang citer pasal:
punca lelaki sperma kaum adam kurang aktif sehingga menyebabkan diorang susah nak dapat anak..
isu nie timbul bila ader sepasang suami isteri nie nakkan baby..
so, diorang test la taap kesuburan diorang and nak mintak nasihat doc utk dapatkan anak yang sihat...
lepas di periksa..
rupernya, hubby dia ader probs...
walaupun ader treatment...
better elakkan..
beol x?
menghindar itu kan lebih baik dari mengubati..
kater my bie..
(,")

so, para kaum adam..
let pay your attention here, key...
actually, permasalahan nie timbul just sebab habit biasa certain2x guys kat luar sana..
1. disebabkan seluar ketat. x kesah la yang kecik atau yang besar..
sekarang kan trend spender ketat, jeans ketat..
bajet sexy..
kuang2x..
terbukti.. itu tidak baik..

2. letak lappy kourank kat lap kourank..
tak tau ker lap??
hmm... peha..
hik2x..

Go to fullsize image

3. gaya tidur kourank...
espeacially, guy yang suka letak bantal celah kangkang..
sebenarnyer, jarang nampak lelaki tdo macam tu..
tp, ader bukan??
kompem ader..
hehe..

so, habit macam tu x elok...
sebab?
actully, semua habit tu akan increase heat pada testicle..
suhu terbaik untuk testicle menurut drKorea tu adalah 1 deegres less daripada suhu badan kiter..
bila bahagian tersebut heated, ia akan mengurangkan keaktifan sperms...

menurut drKorea lagi...
setiap pasangan must get ready to have a child..
untuk mendapatkan anak yang sihat..
mens dinasihatkan for stop smoking 3 bulan sebelum perancangan...
sperms yang paling baik adalah yang berumur 3 bulan kater dr tu.
tp, yang nie aQ x pasti sangat..
beraper lama sebenarnyer jangka hayat sperma...?
yang aQ tau 3 hari jer yang paling lama pown...
mungkin dr awal proses yg aQ tak pernah kaji dalam sains agaknyer...
atau sebab aQ tersalah tafsir sebab translated dalam english..
huhu..
saper ader maklumat lebey, leh la bgtau kat sini eh...
nikotin memang tak baik for them..
daripada aktif, terus tak aktif..

aper lagi maklumat yg dapat eh..??
hmmm...
haaa...
faktor utk decide baby kiter boy or gurlz..
dalam bahagian pemakanan sihat..
menurut kajian, drKorea tu bagi tips macam maner nak dapat anak lelaki atau perempuan..
dikatakan..
kalau kiter makan banyak daging...
kebarangkalian besar akan dapat anak perempuan..
and, kalau kiter makan banyak sayur..
kebarangkalian kiter akan dapat anak lelaki..
sebabnya, sayur tu produce alkalian kat dalam badan kiter..
and alkalian nie yg akan produce genY..
dan sebaliknya..
namun begitu...
semuanya terserah kepada kekuasaan Allah swt..
kalau dikatakan kiter makan banyak daging sampai berpinggan hatta bertalam2x sekalipown..
andai kata Allah decide anak lelaki...
kun fayakun..
anak lelaki jugak la yg kourank akan dapat...
subhanallah..
sesungguhnya daripadaNya kiter datang dan kepadaNya juga lah kiter kembali...
semoga kiter sentiasa dibimbingNya ke jalan yang Dia redhai..
ameeennn...

utk ladies...
ehem2..
merangkap bakal ibu kan...
banyakkan la makan pisang...
dan susu...

1 lagi fakta...
menurut kajian..
perempuan yang mempunyai curve yang baik...
mudah utk memperoleh anak..
sebab..
aQ tertinggal sebab pi amik jagung kat dapur..
ahahahaha...
makan jer tau...
kire badan macam tu produce lebey la..
ngee..

fakta terakhir mengikut kajian diorang nie aQ nak pertikai sikit..
diorang kater sperma paling aktif time winter...
berbanding musim panas...
itu mungkin betol..
tp, timbul isu 'valentineDay'..
dikatakan masa tarikh sekitar nie la merupakan sperma kaum adam paling aktif dan paling bersemangat..
kalau diorang ikut kajian melalui tarikh kelahiran baby yang banyak pada bulan 10 atau 11...
memang boleh disangkal..
sebab, tarikh tu memang couple celebrate..
yang tak cuti pown mintak cuti sebab tarikh 14Feb tu..
walaupun musim sejuk memang melanda kebanyakan atmosphere time tu...
aper lagi..
date...
dah date...
kalau dah kawen tak per..
yang tak halal lagi nie..
start la meraba..
tangan merayap...
muncul la makhluk ketiga antara deme nie..
ah...!! sudah....
hmmm

sebab tu la jugak..
dekat Malaysia nie banyak tarikh kelahiran bayi tak sah taraf muncul pada bulan tu...
tak 10, 11..
tak 11, 12..
macam tau2x pulak time cuti sekolah diorang nak beranak...
nauzubillah...
mintak2x kiter dijauhkan daripada perbuatan2x tu...
nauzubillahiminzhalik ya Allah...
aper yang penting...
walaupun kiter manusia tak sempurna, selalu melakukan kesilapan...
elakkan lah..
yang dah terlepas perbuatan tu..
bertaubat lah..
semoga Allah mengampunkan dosa2x kiter..


waaa...
karang punyer karang dah maghrib dah..
jOm sOlat kourank..
semoga aQ dan kamooOOoo semua mendaopat baby yang sihat dan comel..
till next time..
daaaa..
(,")

Go to fullsize image

minI libRary..

salam kourank!!
semoga pagi kourank ceria selalu...
tika ini, aQ di landa sakit perut...
asyik nak keluar angin jer...
adeyh...
kih2x..
nie semua gara-gara coklat la neyh..
layan jer...

so, aper aktiviti kourank pagi nie?
aQ?
x buat aper pown..
just semalam jer busy...
after sampai Sungkai are tu, parent aQ amik...
kitourank gi beli almari baru...
semua gara-gara kesian kat buku aQ yg terperosok kat dalam kotak tu..
ngeh2x..
first time la beli perabot guna duit sendiri...
just a new feeling tahu..
raser la dewasa sikit...
sebelum nie yg tau nyer beli gula2x, iceCream...
memang tak matured tahu...
ahahahaha...


so, semalam buat projek mengemas dan memansuhkan buku...
bila dah siap...
umah aQ dah ader miniLibrary..
tp, majo subjek computerScience la...
sebab majo family on that corse...
kui2x..
layan...
ngee (,")

Friday, January 28, 2011

aktiviTi pagI...

kring..kring...
start jer alarm esok, aQ nak:
mandi
solat
kemas bilik
tangkap gambar barang shopping..
ahahaha..
kemas beg..
then, cabut balik...
yieehhhaaaa...
kourank, saper x ley balik...
jangan jealous ek..
sabar la dengan dugaan..
bersusah dahulu, bersenang kemudian..
(,")
ehehehehe..

x sabar nak jumpa mak nganbapak kat besout...
ding..ding..
adios hamigos my pren...
papai..
(,")

uJiaN.. mEmanG pelBAgai..

salam kourank...
dah pukul 5 pagi...
awal giler bangun...
terus bukak lappy...
bukak fb...
tetiba ader sorang budak meluahkan perasaan malu...
malu kene puji ker?
ekekekeke...
layan jer la ejad....

cerita pasal dugaan...
hmmm..
actually, setiap orang ader dugaannya yang tersendiri...
ader org, dugaan depa kerna miskin...
ader jugak di sebabkan tak pandai...
selain tu, ader yang sakit...
ader yang berperang dengan benda2x halus...
ader yang berdepan dengan perangai isteri, suami, anak-anak...
ader macam2x la dugaan...

bagi diri aQ..
dalam hidup nie okay jer...
nak kater ader masalah duit..
belom lagi la..
walaupun my parent biasa2x jer kan...
tp, aQ memang ader 1 problem yang memang aQ try nak hapuskan sejak aQ sekolah rendah lagi...
tp, aQ tak cukup kuat la nak halang habit neyh..
banyak kali try pown still kecundang...
paling lama pown sebulan jer..
lepas tu down balik...
sampai sometimes aQ macam ader terpk nak buat diri tidak sedar...
tp, nauzubillah...
jangan la sampai macam tu....

kourank!!
walau aperpun, dugaan yang melanda diri kourank...
yang penting, jangan cepat melatah..
jangan cepat putus asa...
yakin pada diri..
don't step back..
just keep foward..
actually, khusus utk diri_ku speech nie...
sebab sekarang dah start nak down disebabkan masalah tersebut...
aperpun....
happy selalu..

la tahzan...
innallaha ma'ana
(,")

Tuesday, January 25, 2011

sUkan meDia..

salam kourank!!
selamat pagi...
senYuM!!
saper tak der gigi tu?
ahahaha..
x per..
x kan tak der gigi tak ley senyum kan...
senyum2x...
jangan tak senyum..
ahaaa...

so, ahad lepas..
23Januari2011
ahad
9pagi - 5petang
ampangPoint
ku_jadi uru setia utk sukan media...
bidang terjun punyer urus setia...
actually, it just futsal only...

mula2x takot tau..
sebab...
memang x pernah terlibat dengan game  futsal nie..
kalo tengok gitu2x bebudak nie main kat padang ukm tu ader la..
strategi, kaedah, peraturan..
memang tak tau langsung...
kah2x..
tp, belasah jer la kan...

ermmm...
over all...
best la jugak..
ak sempt lagi bermesra-mesra dengan ref futsal tu..
sempat la nak tanya macam2x...
at first takut tau nengok muka depa...
adeyh...
muker garang tak boleh blah...
tp, lepas sembang...
okay jer...
sajer je depe buat muker garang...
aperpun, urus setia utk gelanggan B ari tu (ak) ...
ref bagi 3 kad kuning...
adeyh..
urus setia pown ader main kad2x ker ref...?
layannn....

bila kata media...
upernya banyak la media kat negara kita nie...
macam2x..
tak ketahuan la pulak before this...
antara company media yg ader ari tue:

TV3
TV3 SCORE BOARD
FINAS
BERITA HARIAN
HARIAN METRO
NSTP
KARANGKRAF
HOT FM
MEDIA PRIMA
BERNAMA
ect

macam2x la...
and bila kater media.
mesti la ader artis kan...
ak nampak black mentor arie tu..
tp, buat bodo jer...
kah2x..
kesian dia kan..
and ak and masyi berkesempatan tangkap gambar dengan abg AG hotFM..
memang sporting...
tp, kan...
ehem2x...
macam spoil something sikit...
diorang neyh seksi2x la...
pandang sana aurat..
pandang sini aurat...
adoi!!
jenuh menjaga mata...
abang2x and adeq2x media....
lelaki kalo bukak aurat pown seksi tau..!
so, jaga-jaga aurat anda..
huhu..

lepas abis kerja..
wah!!
ader reward upernyer..
walaupun tak menang cabutan bertuah..
tp, kitourank dapat:

beg AMbank
1 tin milo
2 helai baju
RM 50
and yang paling best..
makan bosar...
baik punya...
terima kasih abg2x berita  harian...
kenaper berita harian???
sebab diorang penganjur...
diorang la yg kasik tu..
banyak tuh diorang untung..
siap boleh bahagi2x masok poket sendirik lagi...
ngeh2x..
layan...
(,")

Saturday, January 22, 2011

CKT pAntAi..

lalalalalalala...
macam aper jer kan...
2 entry satu malam...
bukan eddicted okay...
sajer nak buat speacial entry pasal nie...

ckt...ckt..ckt...
actually, abjad2x nie dah lama dah muncul tp, memang diri x tahu.. apakah??
upernya ckt nie: ChAR kUew tEoW..
saudari diyana ngaJor..
and dia pOwn belajar dari saudara............
ahahaha...

so, selepas berbasi-basi dan berlaku adegan yang ehem2x di mata (rahsia antara_ku dan adeq_ku diyana)..
menapak la kitourank ke KL semata-mata nak pekena CKT..
wah!!
semangat bukan..
dari bangi ke KL..
just nak makan...

sorry..
makan bukan sebarang makan...
ader orang nak belanja tu..
utang2x...
ahahaha...
saudara ejad la tu...
actually, he is one of our friend from palapes UM...
first time nie jumpa...
haa...
kalo kenal time tauliah dulu..
kan tengah itam legap...
muka pown nampak cam singa ja kan semua...
dalam gambaq pown serupa..
tp, okay la...
baik budaknyer...
cuma satu geng ngan diyana...
ekekekeke...
x der la garang maner pown.. sweet jer...

lagi sorang...
haaa...
mantan SUO..
ulang suara..
mantan SUO UM..
waa...
saudara basit...
ahahahaha...
nice to meet u again...
muehehehe...
ilang dah ker marah?
hehehehe...
damai key, daaamaaaaiiii...

aperpun, thankz kat adeq diyana, basit and ejad..
memang best malam nie....
enjoy jer...
hope we'll be friend abadan abada, key...
night...
assalamualaikum

RM1500 masYuk..

yeah!!
dah masuk dah duwit yang ku tunggu2x..
so, elaun pakaian 4 pakaian istiadat dah ada dalam tangan palapes UKM batch 29...
punyer la lama tunggu..
tp, okay la...

tatkala yo universiti lain dah abis joli duit tu..
kitourank baru nak dapat...
tp, okay la...
bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian kan...
ecewah..
boleh pulak malam2x cenggini..
layan jer la key...
muehehehehe...


yes!!
meriah...
walau kene bambu dengan ajutan before tu..
tak aper lah...
pengajaran dan pembelajaran as a yo...
ngutuk belakang?..
astaghfirullah al-azim...
itu sudah pasti..
ehehehehe...
sorry la sangat2x..
time panas jer tu..
dah abis tu, pk positif jer..
huhu..

aperpun, boleh la kowt tambah2x aper yg patot lepas nie...
sebut aper kourank???
alhamdulillah..
syukur...

tea time

Thursday, January 20, 2011

masUk tB...

yeay!!
salam kourank...
nak kepoh kat kourank neyh..
ak masok tb...
ahahahahaha..

e'ele...
beriyer jer kan..
aaaaaahhhh!!
tak kire..
nak jugak kepoh...
muehehehehe...


so, nie kali kedua la kirenyer...
fisrt time waktu kawad kebangsaan, kawad depan agong pada 31 Disember 2008..
sangat lowProfile ketika itu..
masok tv ker, idak ker..
tak menjadi hal pown..
then, ader junior beza 4 tahun tegur time terserempak kat kenduri kawen..
ekekekeke...
start melonjak keterujaan kat situ...
muker maintain jer..
padahal dalam hati..
kalau pk tak pakai baju kurung time tu..
keliling x der org..
kompem dah lompat2x dah...
ngee..

so, yg kedua nie dalam program RIDE FOR GAZA
sambil menderma...
sambil menikmati keindahan ciptaan yang EmpunyaDunia..
sambil beriadah menyihatkan tubuh badan..
sambil tambah kawan, tambah teman...
memang best...
semoga Allah swt memberi bantuan kepada saudara kita kat Palestin terutamanya di GAZA yang tengah menangani kecaman rejim zionis laknatullah...

lepas nie nak masok paper pulak..
boleh???

Wednesday, January 19, 2011

petUa ilAngkan Sakit kepALa..

antibody dah kalah semalam...
adeyh... 
pengunduran dilakukan dengan cara tidur seharian..
patutkah...
dah tdo pown kepala still denyut2x lagi..
at last...
menggatal tangan carik petua utk ilangkan sakit kepala...


yang penting dan mustahak is obat@panadol..
telan la benda putih bulat tu 2 ketol..
insyallah, okay...

ready utk tidur ..
before tdo, bawak2x la berzikir

jangan fikirkan masalah yang ada..
tenangkan hati and fikiran kourank...
fikir perkara-perkara yang positif

minum air rendaman asam keping dengan air suam yang direndam semalaman

ramas kepala dengan air pekat asam jawa..
tunggu sehingga sejuk, barula kourank bilas...

jalan cepat atau bersenam..
masokkan sebanyak mungkin oksigen dalam badan kourank..

urut, insyallah..
ia akan melegakan sebab kebanyakkan sakit ader punca from kaki..

Ketulan ais atau air sejuk boleh meredakan sakit kepala. Ambil sehelai tuala dan masukkan ketulan ais di dalam tuala kemudian lekapkan tuala pada mata untuk beberapa ketika.

so, petua2x kat atas nie jangan la kourank buat semua...
nanti bertambah terok pulak..
kalo kourank baca entry nie tak abis..
jangan la salahkan daku ea...

pilih salah satu mengikut punca sakit kepala kourank..
sebab sakit kepala nie ader banyak sebab..
ader yang sebab stress..
ader yang sebab demam..
and macam2x la..

so, choose yg terbaik la untuk diri..
selamat berpetua..
muehehe..
papai..


Tuesday, January 18, 2011

bikE4Gaza..


tembam dah pipi..
kih2x...
mcm maner la muker buleh jadik cenggini.. adeyh..
ahahahaha..


nie la beskal ukm...
nasib baik ader kome..
kalo tak, x merasa la kitourank biking..
muheheehe...


suker-suki sambil beramal..
dalam kenangan..



seawal 6 pagi dah terpacak kat sini...
semangat2x...
(,")

































kourank kalo nak berbasikal, ikot ekspedisi cenggini..
sila la buat latihan before tu..
takut badan kourank shock jer...





seronok main basikal..
lagi2x kalo turun bukit..
yyyiieeeehhhaaaa....

imbaUan kayUhAn hiJAu..


taiko2x beskal team...
hehe..
sangat caring mereka2x ini..


lorh.. 
naper pulak neyh?? 















best!!
baru tau cara naek beskal ber'gear'...
muehehehe..