view my entries with this:

Tuesday, January 4, 2011

brOga hiLL.. part 1

assalamualaikum kourank..
aahaha..
it's new year..
tahun nie sambut new year kat kolej jugak..
x ke mana pown.
still dalam meeting..
but not a formal one..
meeting aper pulak cuti2x cenggini ek..
meeting for vacation kitourank..
muahahaha...

actually, on 26th dicember, niesa ajak gi brOga hiLl..
i pown searching la ket mrGoogle..
first tengok gambar..
wwuuuuu..
it's quite nice..


so, tanpa berlengah...
terus ku katakan 'ya' pada niesa..
maksudnyer setuju la tu..
ahahahaha..
pastu, ku ajak la saper2x..
time tu boleh pulak ramai batch yg bermastautin dekat UKM neyh..
aper lagi..
ala-ala pre_mini_reunion la jadiknyer...
sangat best kowt..
yer la....
dah tak jumper 1 sem kan...
gebang ler mike dengan deme..
muahahaha..
selain budak master, pendidikan and x_tend(diriku la tu)
diyana, masyi, paim, kak nana and tat pown ader...


first meeting for brOgaHill ekspedisi...
31 disember 2010




esoknyer...
macam lambat jugak kowt siap..
4.10am baru bangun..
padahal janji 4.30am..
agak kelam kelibut la jugak..

what?!

so, bertolak la kitourank dalam kul 5am
solat dekat masjid dekat semenyih..
terus meluru dengan jayanyer ke bukit brOga
1 kereta'plus'4 motor
ahli: 14 orang
tempat: brOgaHiLL, semenyih





sampai sini, ingat nak terus..
tp, oleh kerana ramai nak rehat..
ku pown terehat sama la...
kejang juger kaki sebab tak ready pown..
nasib baik before gi tu ader jog sikit2x..
yg dah keje memang agak pancit kugak la although bukit tu just 1.4km jer kan...
ahahaha..
belagak sungguh..
'jer' kat belakang tu...
ceyt!!

yg tu before sampai the first peak..
then, odah, ielah ngan puan azimah dah naik dulu dah..
i macam nak bersama mereka la..
tengok matahari terbit dari puncak sebab diorang kater dah sampai kat puncak..
so, berkejar ler sorang gi ke arah mereka..
sampai2x puncak rupernyer, diorang tak der..
and group yg ramai tu pown still kat bawah before the first peak kan..
so, i sorang la tengok mrSunshine bangun pagi dari puncak tertinggi bukit brOga tu..
agak sedih la sebab deme dah bergambar semua kat bawah tu..
view cantek pulak...
i pulak..
kamera x der..
phone cikai pulak tur..
der.. tertonggok la kat puncak tu kesorangan walaupun time tu tengah ramai..

tengah2x kecewa tu...
tiba-tiba i ternampak pulak sinaran sang mentari...
awan yg 'floating' tanpa tali kat atas or kat bawah..
bersinar macam kilaun cahaya emas lagaknyer..
subhanallah..
cantek bukan ciptaan Allah swt..















time nie dah tak leh tengok sangat dah sebab mrSubshine tu terang sangat..
just snap2x cenggitu jer..




dah cerah dah..
alhamdulillah..
syukran lillah sebab menyinari dunia lagi pada hari tu..
sampai la hari nie..
(,")







yang kat bawah nie view dari first peak..
depe2x la neyh punyer gambaq..
i amik buat kenangan..



jealous...
uwwwaaa...

chaiyok!!




ku_keseorangan..
huhu.. 



 then, oleh kerana diorang lambat sangat...
i pown calling2x la mereka..
bagi mesej tak balas2x kan...
panas jugak aser time tu..
ekekeke...
nampak sangat la diorang tengah gembira bergambar..
ahahahaha..
then, paim kater diorang dah macam tak larat nak naek dah...
bayangkan..
nak sampai first peak pown dah macam aper kan..
nie, nak naik ader lagi 3 peak sebab semua puncak ader 4...
i pown dengan senang hatinya nak turun..
yer la..
sebab nak bergambor dengan deme punyer pasal..
turun punyer turun..
diorang kater nak panjat pulak sampai puncak..
adeyh...
kene panjat balik...
sampai cedera tanganku...
nasib baik cedera yang sangat2x ringan..
tp, nak bgtau jugak..
muehehehehe..


misi diorang nak meneruskan perjalanan..



sedangkan_ku..
sudah terluka...
tp, nampak sikit mantap bukan...
wah!!
terbaeekk buat diri_ku..
antara kami, i org pertama sampai..
bangga bukan..
hamdillah
(,")




parut masih terkesan nie...
bila la nak ilang..
hmmmm..

0 comments: