view my entries with this:

Wednesday, January 5, 2011

i-City...

lip-lap...lip-lap...
i-City..
on 2 januari jugak...
after kitourank panjat bRogahiLL..
some of us...
diyana, me, kak nana, hajar & masyi pown memanjangkan kaki ke i-City..
wah.. anak dara berjalan malam gitu..
huk2x..
seram pown ader..
tp, nga..nga.. 
layan kan jugak..
actually, nak ajak akma jugak masa nie..
tp, seat kete diyana dah penuh la pulak..
sorry ek akma...
lain kali kiter jalan2x lagi..

actually, nak ngomel neyh...
tp, tengok gambar dulu..
































tu dia...
punyer la gebang di waktu malam..

actually, awalnya...
kitourank bajet rm2 for a car..
tiba samapai kat mokCik dua org yg jaga tempat masok tu...
nampak2x dia pogang tiket bosar..
tanyer2x, upernyer rm10..
adeyh..
tp, tak kan nak patah balik kan..
ponat ja poi nie ha..
so, masok jer la...

for me la...
actually, i-City tu tak payah la kene bayar masok..
kat dalam tu just nak tangkap gambar jer pown..
tp, menang cam tak masok akal jer kan..
sebab utk semua mentol and lampu lip..lap.. yg ader kat dalam tu jer dah beraper entah elektriknyer..
tp, kalau rm10 macam tak berbaloi jer..
deme nak bayar org yg jaga park ker?
x payah kowt..
pemandu sumer boleh carik park sendirik..
semua dah besar kan...

admin kene pandai la dalam hal nie..
i raser kalo nak jimat untuk bil letrik tu...
tak yah la nak open hari2x...
bukak certain2x day jer..
dah tu, buat la ala-ala festival kat dalam tu...
sewa tapak kat peniaga..
buat pertandingan ker..
dah sah2x ramai orang datang..
mesti meriah giler la..
dah la UITM, shah alam dekat jer dengan tempat tu..
diorang mesti meronggeng punyer kat sana...
cuma utk photographer... cam tak der privasi la pulak kan..
nak privasi, sila sewa sendirik ek tempat tu..
ehehehe...
tak lah..
time nie la nak uji kehebatan kourank sama ada pro ker tak..
betol tak...??
ngee..

lala

tp, utk bayaran rm10 tu memang la i tak setuju..
sangat la membantah..
sebagai pengunjung, raser macam tak berbaloi sebenarnyer...
dah la time datang tu banyak mentol rosak sebenarnyer..
tp, dalam gambar semua muker teruja sebab tak pernah datang kan..
ekekekeke..
and nak tangkap gambar ngan zirafah tu pulak...
kene bayar pulak lagi..
adeyh..
dah la masok rm10..
nak ambik gambar semata-mata dengan zirafah..
kene bayar lagi..
sebenarnyer bayaran tu untuk aper?
boleh saper2x explain tak?
hmmm...

sebenarnya, berbangga ader tempat2x macam nie kat malaysia..
tp, manage la dengan sebaiknya..
kalau nak untung sangat..
buatla worldwide..
join cuti2x malaysia punyer aktiviti...
carge lebey kat foreigner..
bukan dekat orang tempatan ek...
sekian, terima kasih..
(ader terkesan ketidakpuasan hati kat situ.. uhuhuhu)
div class='comments' id='comments'>

1 comment:

  1. teramat suka bfoye2 di awal tahun baru 2011.
    yeahh... nice picture.. yg tlh mjadi bahan bersejarah di i-city.. watever tq korang yg menjemput utk "gEbang" espclly:
    diana(driver)
    hajar(photogrpy)
    masyitah (entertainrment)
    nadiah a.k.a owner blog nih (the adviser)
    me (^_^)

    ReplyDelete