Friday, January 28, 2011

uJiaN.. mEmanG pelBAgai..

salam kourank...
dah pukul 5 pagi...
awal giler bangun...
terus bukak lappy...
bukak fb...
tetiba ader sorang budak meluahkan perasaan malu...
malu kene puji ker?
ekekekeke...
layan jer la ejad....

cerita pasal dugaan...
hmmm..
actually, setiap orang ader dugaannya yang tersendiri...
ader org, dugaan depa kerna miskin...
ader jugak di sebabkan tak pandai...
selain tu, ader yang sakit...
ader yang berperang dengan benda2x halus...
ader yang berdepan dengan perangai isteri, suami, anak-anak...
ader macam2x la dugaan...

bagi diri aQ..
dalam hidup nie okay jer...
nak kater ader masalah duit..
belom lagi la..
walaupun my parent biasa2x jer kan...
tp, aQ memang ader 1 problem yang memang aQ try nak hapuskan sejak aQ sekolah rendah lagi...
tp, aQ tak cukup kuat la nak halang habit neyh..
banyak kali try pown still kecundang...
paling lama pown sebulan jer..
lepas tu down balik...
sampai sometimes aQ macam ader terpk nak buat diri tidak sedar...
tp, nauzubillah...
jangan la sampai macam tu....

kourank!!
walau aperpun, dugaan yang melanda diri kourank...
yang penting, jangan cepat melatah..
jangan cepat putus asa...
yakin pada diri..
don't step back..
just keep foward..
actually, khusus utk diri_ku speech nie...
sebab sekarang dah start nak down disebabkan masalah tersebut...
aperpun....
happy selalu..

la tahzan...
innallaha ma'ana
(,")

0 comments: