view my entries with this:

Thursday, March 31, 2011

wink!!

Wednesday, March 30, 2011

aktiviti malam nie...
ahahahaha...
tak tau nak tulis aper dah kourank...
nak citer pasal diri sendiri karang ader pulak menular khabar angin yg x beraper nak betol...
so, i citer aper yg i buat malam nie...
haaa..
sebelum tu...
saper yg menghubungi no celcom saya..
maaf, bateri tengah sakit lorh...
so, prob sikit...
kesulitan itu amat dikesali...

okeyh!!
azam hari nie nak eppy bukan...
setakat pukul 10 nie nampak gayernya berjaya lah..
yeah!!

so, oleh kerana kengantukan..
start pukul 4, tertido jugak sampai pukul 5.30pm atas jemputan...
tttttttuuuuuutttttt...
utk jog..
tp, macam tak larat la..
kesan panadol yang ambik semalam or aper ker..
i pown tak tau...
then, solat asar...
berangan kejap...
tengok video klip...
video klip aper...
sila tunggggguuuuuuuuu.....
muahahahaha....
actually, dah start practice dah petang tu..
tp, stop for solat maghrib....
baca Quran sikit, zikir sikit....
kak shitah tepon offer kerja...
mintak2x la bertahan..
budak2x sekolah tu nakal sangat sampai tak der cikgu pendidikan islam nak lapor kat situ?
hmmm...
masalah..masalah..
teringat kat mak..
tepon la umah lepas rindu...
seronoknyer....
atas nasihat somebody tu...
kalau ader aper2x jadik, jgn amik panadol tu...
gi kat parent...
alhamdulillah...
thankz awak...

lagi...
dah gayut ngan bapak, mak ngan adeq yang dah abis exam asasi kejuruteraan kat uitm...
solat la isyak..
alhmadulillah...
then, mula la program...
ingat nak keluar...
tp, tak jadik la...
sebab lebih tertarik nak sambung step dance yg belajar petang tadi...
so, arie nie i try lagu:
into the new world by snsd...



mak ai...
memang susah giler...

tp, yg bestnyer..
belajar menari nie boleh datangkan peluh...
so, dapatla ganti peluh yang tak keluar petang tadi...
raser dalam 1 kg jugak kot turun malam nie..
tp, nak tambah balik...
sebab tersangat la lapar...
arie nie tak makan nasik agi...
huhu...

so, sambil2x buat entry nie...
ilangkan peluh...
lepas nie mandi...
lepas tu nak beli air jer kowt...
air aper yg boleh buat kenyang eh>
mau 2 bungkus air i beli malam nie...
jangan jealous..
bukan aper...
duit ader kat bank..
nak keluarkan...
x keluar2x jugak...

so,
till the next dansa...
papai..

Tuesday, March 29, 2011


morning kourank
(,")

Saturday, March 26, 2011

sayAng celcOm..

tngah suker2x buat tesis kan...
tiba-tiba mesej masuk..
terkejut jugak sebab sepatutnyer arie nie nombor nie akan senyap sunyi jer..
muahahahaha...
tngah buat tesis ler kononnya...
tp, terperasan kan jugak..
mula-mula jenguk pown tak nak...
tp, hati suruh jugak tengok siapakah gerangan yang bagi mesej neyh...

i tengok muker phone i, phone i tengok muker i...
wah!!
tak terjatuh hati ppown kourank...
then, belek punyer belek punyer belek...
dari Celcom upernya..
dengan hati, akal dan muker yang blur..
bukak la mesej tu...
sebab tau selalu iklan jer yang sampai kan...
bukak.. bukak...
yeay!! dapat top_up RM 10..
nie yang sayang celcom lebey neyh..
eleh..
dan..dan.. nak sayang..
yer lorh..
mesti la sayang...

macam tau2x jer tengah sedey..
siap bagi gift...
mmmmuuuaaakkkzzz...
untuk kamooOOooo..
muehehehehe...




dah ader 20 hinggit...
saper nak i call???
lalalalala....
macam kourank heran kan...
x kire...
nak jugak bgtau kat kourank..
maceh celCom..
maceh 8pax...
lOve kamoOOo banyak2x..
hik2x..



arie nie terasa macam kene shoot dengan revolver...
huhu..
nasib baik bukan M16...
ngee..
(,")

Friday, March 25, 2011

so, at least...
i'll try hard to ignore everything...
nadia..
keep smiling...
(,")

Lirik laGu perginya dirimu(ost lagenda budak setan) buaT dIa naNgis






bila cinta kini
tak lagi bermakna
yang ku rasa kini
hanyalah nestapa
ditinggalkan cinta masa lalu

dulu kau tawarkan
manIsnya janjimu
dan ku sambut itu
dengan segenap hatiku
bila engkau pergi
tinggalkan ku

hilangnya cintamu
menusuk hatiku
ternyata memilih
cinta yang fana

perginya dirimu
merobek jantungku
hingga ku terjatuh
dalam harapan

perginya dirimu
merobek jantungku
hingga ku terjatuh
dalam harapan
dalam harapan

sabar key..
coz harapan akan tetap ada di situ..
(,")

abisla gRadUan pendiDIkan.. sukeRla GuruSandAran...

salam kourank...
baru naek balik citer...
dah timbul usul untuk menyerapkan guru sandaran tidak terlatih (GSTT) ke guru tetap..
it was a nice idea i guess...
cuma pemilihan tu perlukan mereka supaya memenuhi syarat2x dan kriteria-kriteria yang ditetapkanlah...
sebab mendidik anak bangsa ini bukan la main2x...
so, kepada graduan pendidikan...
tambah lagi satu ancaman untuk anda...
yang penting, jangan berputus harap and yakin pada diri..
itu yang paling penting...

alang dan masuk pasal citer sistem pendidikan neyh...
macam nak utarakan sedikit pandangan yang sebenarnya dah dibincang dengan ramai orang...
haaa.. somebody yang berkecimpung kepada corses yang profesioanal seperti law, engineer, medic...
haa...
corse2x macam neyh kire power la kan kalau nak dibandingkan dengan corse lain kan...
tp, segelintir daripada mereka...
yang berkecimpung dalam bidang2x nie menutup peluang orang lain lorh...
mana tak nyer...
belajar susah-susah...
then, jadik cikgu...
hmmm...
dah budak yang hanya layak jadik cikgu kene carik inisiatif lain dalam bidang kerjaya sebab peluang yang ada untuk diorang dah dipenuhi dengan group mantap2x sebegitu...
alasan: susah la jadik engeneer.. kerja, masa tak menentu...
wah! it's apart of life lorh...
u all yg very intelligent neyh..
please generate something yang more useful for others..
saya tahu kamooOOoo bijak...
jadik, decide something intelligently...
muahahahaha...
it just an opinion okay...
aperpun, semoga hari anda eppy selalu...
papai...

sseeccrreeTTttt...


cumel!!!


so, intro x der kene mengena dengan diri...
saya.. biasa and ordinary..
lalalala...

secret terbesar..
ada pada diri...
second terbesar...
ada pada diri...
third terbesar...
share with someone...
but i hope it will be a secret forever...
i hope so...

cayunk kourank...
muaaakkkzzz...
hehehe

Thursday, March 24, 2011

umppHHh..

kourank...
perasan something x?




pipi saya makin tembam...
hehe..
nak bgtau tu jer...
pengajaran di sini...
banyakkan bersenam...
lalalalalala....
ngeh..ngeh..

Wednesday, March 23, 2011

takziah buat tuanku Yang Dipertuan Agong berikutan kemangkatan ibunda tercinta...
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman...
al-fatihah..

Tuesday, March 22, 2011

playfUlL kIss..


cak!!
haaaaa...
i baru lepas abis tengok citer korea nie...
'playful kiss'
cumel!!
jalan cerita...
untuk overall, jalan citer dia...
boleh tahan la...
cuma certain2x part kat awal2x episod macam bowring sikit...
tp, episod2x dah last2x tu...
kire okay...
saper nak ader pengalaman bercinta'plus'kawen time muda...
tengok la citer neyh..

sangat sweet...
selamat menonoton (,")...

siapakAh??

tatkala neyh...
walau tngah ujan...
org lain berselubung dengan selimut...
hati raser panas jew...
sebab aper tu?

aQ nak kene tempias rasa x puas hati orang neyh...
macam maner nak buat ea?

errmmmm..
aper2x hal pown...
please keep smiling 'nadia'..
because it was the best cure in the world..




my beloved ehem adviced me to keep quite...
hmmm...

hehe...
okies...

untuk yang membaca...
maaf la kalau ader yang buat anda'plus'kourank terasa...

please forgive me...
saya mohon maaf daripada anda...


tp, kalau ader yang silap about aper2x yang diutarakan dalam mana-mana entry dalam blog ini...
sila nasihatkan saya..
sila ingatkan saya...
sila tegur saya...
manusia tidak akan lepas dari melakukan kesalahan...

jika ia bukan berkaitan dengan blog...
mungkin perilaku di luar...
keterlanjuran di laman web sosial lain...
saya mintak maaf kepada anda...
mungkin khilaf dari diri saya sendiri...
mungkin ada sesuatu yang saya perlu elakkan di mana saya rasa langkah itu adalah yang terbaik untuk diri saya...
kalau sebelum ini boleh terlindung, kenaper lepas peristiwa itu berlaku ianya tergadah...
bahasa per neyh?
sorry...
kourank faham tak?
huhu..
harap2x faham la eh...


saya mohon sekali lagi...
jika saya ada buat silap, terkasar bahasa, terlanjur kata, ter'over' perilaku...
sila maafkan saya...
nasihatkan saya..
tegur saya..
ingatkan saya...
saya harap anda tidak akan penat untuk menegur diri yang serba kekurangan ini...
semoga hari-hari anda diberkati..
insyallah...




datO' nicOLe menaNg Lagi..


tahniah dato' nicole david coz gemilang di...
CIMB KL OPEN SQUASH CHAMPIONSHIPS 2011
semoga success here and hereafter..
(,")

Monday, March 21, 2011

gUnunG Nuang (,")

salam kourank...
hehe..
nak turun jog sebenarnya..
tp, kasut dah di rendam lorh..
kesian kasut i dah penuh kene mekap dengan tanah..
so, dia sedang dalam proses penyucian sekaligus tak dapat nak berkhidmat kepada tuan dia yang nak pegi jog petang nie..
lalalalaalala...
so, take a dance step this evening...
(,")

naper kasut u jadik macam tu eh?
actually, it was about...
ekspedisi ke gunung Nuang...
semenjak dua menjak nie memang banyak bejalan...
jejalan jer kejenya...
thankz dekat someone...
sangat best...
hehehehe...

so, kitourank bertolak dengan riangnya pada lebih kurang jam 0730 (pagi)..
before sampai ke destinasi sempat la singgah dekat empangan semenyih...
damai jer kan...
ngee..
(,")

dah ambik udara sekejap, kitorank teruskanlah perjalanan...
sedap2x bawak motor tu....
nak tau aper jadik..'
sempat la kitourank buat lagak ngeri..
huhu..
jatuh motor la kourank...
eksiden..
sabar jer la...
awak, sowwy...
mosyi-mosyi, sowwy..
huhu..
i'm realy-realy sorry...



then, mula la pendakian ke Gunung Nuang...
Gunung Nuang nie gunung yang tertinggi dekat Selangor..
semangat mahu mendaki puncak tertinggi...
1493 meter..
Chaiyok!!

hehe..
before nie kan i pernah naik bukit Broga...
macam rilekz and steady jer kan..
so, mula berjalan tu, memang rilekz la...
my dear sorang neyh...
awal2x dah macam dah ketawa2x jew kan sebab dia dah pernah naek...
naik punyer naik...
x sampai kaki bukit lagi dah mandi peluh dah...
baju, beg abis basah...
tp, layan jer la kan...
muehehehe..

then..
sampai la dekat kaki bukit..
what a nice view...
air terjun...
waaa...
best!!

jumpa group2x doctor...
macam maner tau?
 yer la, ader orang tu super peramah...
jumper semua orang buat macam kawan lama..
but, it was a nice attitude i guess...
ngee
(,")

sambung lagi jalan2x daki gunung...
trek, okay la...
sampai la kat kem Lolo...
boleh camping'plus'mandi-manda dekat situ...
bila naek lagi...
destinasi seterusnya was kem Pacat...
tp, start dari kem Lolo nie..
trek memang x boleh tahan bai...
actually, memang before sampai kaki bukit dah nampak tanah licin..
tanah merah...
kitourank pakai sport shoes..
siDia pakai runner shoes...
memang prob la kan...
melangkah jer, macam nak turun balik..
hehe...
it's more difficult after kem Lolo...
nak sampai Pacat...
uish... 
x leyh jadi neyh, katanyer...
dengan cuaca nak ujan, tanah macam nie, kasut macam tu...
memang x berapa nak selamat la..
lastly, kitourank decide turun balik...
huhu...
x tercapai la nak menawan puncak gunung..
tp, x per...
it was a fun experience..
tq awak...
(,")

lainnya....


ulat gonggok...
sebesar ibu jari tangan saya...





trek best...
sangat2x mencabar...
so, pesanan untuk kourank....
kalau nak naek gunung Nuang...
better bawak tent...
camping semalam and sambung daki on 2nd day..
kasut, kalau ader spkie booth, guna la yg itu...
carik kasut yg boleh grip lebey tau..
hmmm..
aper lagi...
air...
bawak air banyak2x...
sebotol kompem tak cukup..
bukan botol kecik, botol bosar punyer...
nak daki gunung lagi after this...
yieeppppiiieeee...
(,")



tomaHawk!!


tomahawk..
it is a peluru berpandu..
this PB bukan lah sesuatu yg baru sebenarnya..
ia dah digunakan untuk menghancurkan Iraq and Bosnia..
kenaper la boleh cipta sesuatu yang merosakkan manusia dan bumi...
hmmmm...
asasnya atas sikap greed la neyh...
manusia..manusia..




kesan.....



huhuhu...
raser2x, kalau Malaysia kene..
agak2x... 
wujud lagi x??
dahsyat2x..


hye kourank!!
eh, tetiba jer kan...
wah!!
lama betol tak jumpa bloggy saya...
mmmuuuuaaaakkkzzz...
rindu kamOOoooo...
ngee...

Wednesday, March 16, 2011

you are my sunshine..
my only sunshine...
you make me happy, when sky are grey..
you never know dear..
how much i love you..
so, please don't take my sunshine away..

the other night, dear..
when i was sleeping...
i dreamed i helped you with my arms..
when i awoke, dear...
i was mistaken..
so, i hid..
my head and i cry...

Tuesday, March 15, 2011

hmmm...
siapakah aQ utk marah...
siapakah aQ untuk gembira...
siapakah aQ untuk bersedih...
macam patung bukan...
hati..
biarkan...
akal...
biarkan...
cendana di puja..
hasrat tak sampai..
cenderawasih di kejar..
tangan tak sampai..
hidup...
astaghfirullah...

ilaika ind qalbi...
hasnan qalbi..
jamlal qalbi..
hasnan akhlaqi..
wa..
jamlal akhlaqi..
kulli hal tujad ilaik..
uwwaaa...
hmmm..

Saturday, March 12, 2011

hmmm...

dah sampai rumah...
bilik pengantin dah lawa...
ecewah..
diri ter'excited' pulak..
wangi jer bilik nie...
macam esok pulak kenduri...
yiepieeeeee...
lalalalaalalala...

tiba-tiba timbul persoalan...
benarkah?
perlukah begini?
ikhlas?
jujur...
percintaan memang sesuatu yang menrumitkan..
ini semua ada kaitan dengan hati...
so, sangat complicated..
sebab hati...
bukanlah satu objek yang tertakluk kepada aktiviti fizikal sahaja...
it's also contain perasaan...
yang mana perasaan itu menjadikan ia sukar untuk diramal dan sukar untuk dibaca..
kadang-kadang kerna hati, tiba-tiba kiter gembira...
dan kadang-kadang, sebab hati kita akan menangis tanpa tau puncanya...
hehe...
hebat bukan ciptaan Allah...
sebut aper kourank??
subhanallah...
pandai..
till the next word...
daaaaaaaaa.......

Tuesday, March 8, 2011

yes!!
kourank, this week balik kampung...
and ader orang kene get ready utk di buli...
lalalalalalalala...

moOd..

actually kan kourank... 
nak continue buat tesis..
tp, alamak!!
moOd dah ader kaki pulak...
laju betol 'dia' lari sampai tak ley nak kejar..
adeyh...
moOd...
tunggu saya la...
stOp2x...
huhu...

Monday, March 7, 2011

drFadhilahKamsah kater aQ...

· Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif
· Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)
· Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah
· Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.
· Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana
Rumusan : -
Tulisan mencerminkan peribadi… Kita boleh menukar tulisan kita untuk mengubah peribadi dan Personaliti kita dengan sengaja supaya kita cemerlang dalam hidup…

fikir-fikirkan kourank (,") 
have a nice night...

(,")..

assalamualaikum kourank..
semoga kourank ceria jer utk hari nie...
hmmm...
nak citer pasal aper ek?
actually, terasa ala-ala insane sekarang nie..
crazy about love???
ayot!!
tak tau...
nak citer, x nak....
nak citer ker, tak nak...
delay dulu la kourank eh...
aQ akan sampaikan bila ia menjadi kenangan terindah buat diri...
semoga kourank jugak mendapat cinta yang best!!
till d next feelin'...

Saturday, March 5, 2011

sembang ngumpat dengan akma....
ahahahahaha..
berdua denganmu..
pasti lebih baik..
aQ yakin itu..
bila sendiri hati bagai langit..
berseimut kabus...
betul ker tu?
gara-gara x ley tdo..
so, kitouank enjoy!!

Thursday, March 3, 2011

mood: sad...

salam kourank..
mood 4 tdoay: sad.. very sad..

i'm thinking bout u,
i'm thinking bout me,
i'm thinking about us,
what we gonna be,
but when i open my eyes..
i realized..
it was only just a dream...
sorry to burden u.
i'm so sorry...


just wanna forget everything...
just like it never happened in my life..
wanna reset everything that come to my mind, come to my soul, come to my heart...
please forget everything..
and...
please forgive me...

Wednesday, March 2, 2011

salam kourank...
hmmm... 
nak open question dekat kourank.. 
kourank suker lagu aper?
sengaja mem'busy'kan diri..
jom join kourank..
muehehehehe...

HapPinesT fOr mE..

salam kourank...
hye2x...
hehehe...
semalam 1 mac...
semalam bufday kak nana... 
happy bufday kak nana..
tp, sorry sangat2x..
x celebrate pown dengan kak nana... 
sebab emosi tngah kesengetan..
seharian tidur sahaja semalam kan...
mueehehehehe..

and hari nie bufday my sis..
eppy bufday buat anda...
arie nie buleh la demand abg lihin makan speacial sikit eh...
ngeh2x..
semoga bahagia and sihat selalu kakak!!
so, arie nie macam eppy2x jer...
malas sudah nak fikir..
just nak abiskan sem nie dengan eppy jugak..
kemelut dalam hati nie nak delay dulu..
rasernyer terkesan tak?
berbekas tak?
time akan menentukan itu...
hehehehe...
sehingga bertemu lagi...
daaa....

Tuesday, March 1, 2011

pernah ker kourank terlibat dengan cinta terlarang???

pernah ker kourank terlibat dengan cinta terlarang???
lalalala...
ha... ayat first tak macam eksklusif gitu...
dulu kan, aQ akan salahkan org bercinta tu tau..
tam..tam..tam.. 
aQ hentam..
aQ bagi sebijik..
2 bijik..
berani la pulak kan...
muehehehehe..

tp, bila dah raser sendiri...
hmmm...
lain pulak jadiknyer...
hahaha...

sebenarnya, banyak kategori cinta terlarang nie..
banyak kisah disebaliknya kan...
macam citer hindustan tu..
hmmm...
moje dosti karoge..
ngee..
sorry tak gheti la nak sebut betul2x...

dalam situasi aQ nie, maybe tak kira cinta terlarang kowt..
sebab bertepuk sebelah tangan sahaja tidak berbunyi kan...
hmmm..
lagipun rasernya, tak sampai tahap cinta la...
just suker jew..
wah!!
nakal..
gulp!!
uhuk2x..

awak, saya mintak maap malam tadi...
sy nak citer kat sini boleh tak...?
kalau awak bacer la..

hmmm...
saya nak mintak maaf dekat awak...
saya nak mintak maap dekat ehem2x..
and sy jugak patut mintak maap dekat uhum2x..
sebabnya........
sebaaaaabbbb...
saya suker kat awak..
nie yang saya takut sebenarnyer..
sebab tu, perjumpaan first itu hari, sy mintak org temankan...
tp, nampaknyer...
awak nampak kan...
nampak x?
okay2x..
bayang2x..
hik2x..
dah start la tu kan...
aperpun, malam tadi awak dah sedarkan saya...
terima kasih sangat2x sebab sedarkan saya...
(,")

lepas nie, kalau awak...
atau ader kenalan yg kenal dekat saya bacer entry nie..
sila buat tak tau eh...
sebab ku_sudah mula bertapak pada spot yang berbeza..
pandangan yang berbeza...
impian yang berbeza..

susah nak munculkan idea nie..
tp, rasernyer aQ berjaya...
bengkak jugak la mata...
hehehe...

alhamdulillah...
semoga kiter sentiasa diingatkan tentang kelemahan diri kiter..
semoga kiter sentiasa berada di bawah lindungan rahmatNya...
ku_ulang...
sila abaikan entry ini sekiranya ia menyelubungi hidup sebahagian daripada kourank..
semoga eppy2x jer untuk hari nie...
aqulu qauli hazha wa astghfirullahi wa lakum...
till the next feelin'
(,")