view my entries with this:

Monday, March 21, 2011

gUnunG Nuang (,")

salam kourank...
hehe..
nak turun jog sebenarnya..
tp, kasut dah di rendam lorh..
kesian kasut i dah penuh kene mekap dengan tanah..
so, dia sedang dalam proses penyucian sekaligus tak dapat nak berkhidmat kepada tuan dia yang nak pegi jog petang nie..
lalalalaalala...
so, take a dance step this evening...
(,")

naper kasut u jadik macam tu eh?
actually, it was about...
ekspedisi ke gunung Nuang...
semenjak dua menjak nie memang banyak bejalan...
jejalan jer kejenya...
thankz dekat someone...
sangat best...
hehehehe...

so, kitourank bertolak dengan riangnya pada lebih kurang jam 0730 (pagi)..
before sampai ke destinasi sempat la singgah dekat empangan semenyih...
damai jer kan...
ngee..
(,")

dah ambik udara sekejap, kitorank teruskanlah perjalanan...
sedap2x bawak motor tu....
nak tau aper jadik..'
sempat la kitourank buat lagak ngeri..
huhu..
jatuh motor la kourank...
eksiden..
sabar jer la...
awak, sowwy...
mosyi-mosyi, sowwy..
huhu..
i'm realy-realy sorry...



then, mula la pendakian ke Gunung Nuang...
Gunung Nuang nie gunung yang tertinggi dekat Selangor..
semangat mahu mendaki puncak tertinggi...
1493 meter..
Chaiyok!!

hehe..
before nie kan i pernah naik bukit Broga...
macam rilekz and steady jer kan..
so, mula berjalan tu, memang rilekz la...
my dear sorang neyh...
awal2x dah macam dah ketawa2x jew kan sebab dia dah pernah naek...
naik punyer naik...
x sampai kaki bukit lagi dah mandi peluh dah...
baju, beg abis basah...
tp, layan jer la kan...
muehehehe..

then..
sampai la dekat kaki bukit..
what a nice view...
air terjun...
waaa...
best!!

jumpa group2x doctor...
macam maner tau?
 yer la, ader orang tu super peramah...
jumper semua orang buat macam kawan lama..
but, it was a nice attitude i guess...
ngee
(,")

sambung lagi jalan2x daki gunung...
trek, okay la...
sampai la kat kem Lolo...
boleh camping'plus'mandi-manda dekat situ...
bila naek lagi...
destinasi seterusnya was kem Pacat...
tp, start dari kem Lolo nie..
trek memang x boleh tahan bai...
actually, memang before sampai kaki bukit dah nampak tanah licin..
tanah merah...
kitourank pakai sport shoes..
siDia pakai runner shoes...
memang prob la kan...
melangkah jer, macam nak turun balik..
hehe...
it's more difficult after kem Lolo...
nak sampai Pacat...
uish... 
x leyh jadi neyh, katanyer...
dengan cuaca nak ujan, tanah macam nie, kasut macam tu...
memang x berapa nak selamat la..
lastly, kitourank decide turun balik...
huhu...
x tercapai la nak menawan puncak gunung..
tp, x per...
it was a fun experience..
tq awak...
(,")

lainnya....


ulat gonggok...
sebesar ibu jari tangan saya...





trek best...
sangat2x mencabar...
so, pesanan untuk kourank....
kalau nak naek gunung Nuang...
better bawak tent...
camping semalam and sambung daki on 2nd day..
kasut, kalau ader spkie booth, guna la yg itu...
carik kasut yg boleh grip lebey tau..
hmmm..
aper lagi...
air...
bawak air banyak2x...
sebotol kompem tak cukup..
bukan botol kecik, botol bosar punyer...
nak daki gunung lagi after this...
yieeppppiiieeee...
(,")



0 comments: