view my entries with this:

Friday, March 25, 2011

abisla gRadUan pendiDIkan.. sukeRla GuruSandAran...

salam kourank...
baru naek balik citer...
dah timbul usul untuk menyerapkan guru sandaran tidak terlatih (GSTT) ke guru tetap..
it was a nice idea i guess...
cuma pemilihan tu perlukan mereka supaya memenuhi syarat2x dan kriteria-kriteria yang ditetapkanlah...
sebab mendidik anak bangsa ini bukan la main2x...
so, kepada graduan pendidikan...
tambah lagi satu ancaman untuk anda...
yang penting, jangan berputus harap and yakin pada diri..
itu yang paling penting...

alang dan masuk pasal citer sistem pendidikan neyh...
macam nak utarakan sedikit pandangan yang sebenarnya dah dibincang dengan ramai orang...
haaa.. somebody yang berkecimpung kepada corses yang profesioanal seperti law, engineer, medic...
haa...
corse2x macam neyh kire power la kan kalau nak dibandingkan dengan corse lain kan...
tp, segelintir daripada mereka...
yang berkecimpung dalam bidang2x nie menutup peluang orang lain lorh...
mana tak nyer...
belajar susah-susah...
then, jadik cikgu...
hmmm...
dah budak yang hanya layak jadik cikgu kene carik inisiatif lain dalam bidang kerjaya sebab peluang yang ada untuk diorang dah dipenuhi dengan group mantap2x sebegitu...
alasan: susah la jadik engeneer.. kerja, masa tak menentu...
wah! it's apart of life lorh...
u all yg very intelligent neyh..
please generate something yang more useful for others..
saya tahu kamooOOoo bijak...
jadik, decide something intelligently...
muahahahaha...
it just an opinion okay...
aperpun, semoga hari anda eppy selalu...
papai...
div class='comments' id='comments'>

1 comment:

  1. yg ni mmg abg suka...patutnyer yg ambik law, engineer, medic elok teruskan dlm bidang msg2 sbb dah keje mantap..xpyh nak mggatal apply jd cikgu plak..bg la kat graduan mcm abg ni jd cikgu lg baik..hihi

    ReplyDelete