view my entries with this:

Wednesday, March 28, 2012

nGorat bapanyA..



asssalamualaikum kourank...
hik2x..
baru sudah bercakap dengan bakal bapa mertua tadi...
suaranya muda persis bie..
nasib baik x main sergah je tadi... 
kalau tidak, malunya...
huhu..
kelakar orangnyew..
geli hati je bercakap dengan pak cik habidin..
bila pulak nak sembang dengan mak cik ea...
hihi...

aperpun, semoga kedua ibubapaQu dan kedua ibubapa myBie dilimpahi rahmat...
dimurahkan rezeki...
dan...
dipermudahkan segala urusan...
insyallah, ameennn..
(,")


Monday, March 19, 2012

untuk Dia... sleeQ vs najwa

untuk dia.....

video

haa....
lagu baru nie...
dapat dari adeq shayer yg jauh kat sabah nun...
bila kata najwa latiff...
terasa macam nak dengar pulak..

actually first time dengar tak de la mengumpan sangat...!
eh, ayat aper nie?
hahaha.. paham2x je la...
tp, bila banyak2x kali dengar..
macam best pulak...
so, jom layan...
(,")

Thursday, March 15, 2012

lepas gian pakai tudung labuh



assalamualaikum kourank..
ahaa...
akhirnya terubat rindu nak pakai tudung labuh..





after pakai nie.. rasa macam nak buat banyak2x je tudung labuh...
hik2x..
doakan i ke arah kebaikan eh kourank...
(,")



snap pitc "d lost world of tambun"



assalamualaikum kourank...
pejam, celik.. pejam celik...
dah hari ke-3 aq kat ipg ipoh nie...
ahaa... aq dah jumpa kaki jalan utk menjadi geng meronggeng aq selama kat ipoh nie..
muahahaha...
boleh kah begitu?
belasah je kan..
ngee....

so, arie nie baru dapat nak snap pitc utk kelas aq..
ladies sahaja lah kan..
yg lelaki macam segan je nak mintak diorang tangkap gambar...
diorang pun macam jenis yg menyegan je..
betol ke?
hmmmm...

aperpun, nie la classmate i...

 

bak kata org... cikgu nie baju kene banyak...
haa... arie ketiga nie, aq pakai baju nie...
comel x?
mesti la comel kan...
adoi, dah terikut perangai bie dah...
outokke???

 

 

nie classmate i...
dari depan: dayah, kak fiza, kak ekin, kak farhana, ct
kedua: kak salmi, kak wan hasanah, kak ikin, husna, kak munirah ridzuan
barisan belakang: akmal, kak zi, ierah and kak munirah zainul mukhtar

 

 

nie entah saper snap entah..
nak gak masukkan..
hik2x..
kitourank tumpang kelas 50 kat ipg nie..


then, petang itu, kami melantak kat rumah fariza bertudung pink tu..
terus meronggeng ke d lost world of tambun..
tp, untuk snap2x pitc je..
nak mandi-manda maybe next time kot..
huhu..


fariza, kak aza, me and ain


ain, ct, me and kak aza
























rasa macam tak puas lagi bergambar kat sini...
huhu..
nanti i tambah lagi ea...

so, selamat jenjalan ke tambun...













Monday, March 5, 2012

masalah rumah sewa



salam kourank..
outokke...?
arie nie ingat nak masuk rumah baru tu...
aq menyewa dekat kawasan megah ria...
tengok2x owner nak sewa jual rumah tu...
ada something wrong ke pak cik sampai nak kene jual rumah tu?
ahaaaaa...
terus tak jadik...
lagipun tak berniat untuk menetap kat johor...
but, actually kalau ada duit boleh je..
sebab aper? okay what buat business sewa2x rumah nie..
sampingan kan...
tp, belom masanya lagi...
nanti2x lah dulu kan...
huhu...


pening kepala sampai perlu buat mesyuarat secara phone call dengan kawan2x...
usaha jugak carik umah...
at last dapat gak...
actually umah tu macam umah kampung...
tp, boleh la..
kalau tengok tempat pun macam selamat je sebab umah depan jalan utama..
lagipun ramai org melayu walaupun ada org iban sikit2x...

semenjak dok kat sini...
gambaran yg diberikan untuk org iban nie macam teruk2x je diorang..
by d way...
it is human being...
org cina, org india, hatta org melayu sekalipun ada yg okay and ada yg tidak..
cumanya, maybe org iban nie kalau ada perayaan atau majlis, diorang akan celebrate sampai mabuk2x...
tu yg sampai tak sedar ganggu org sekeliling tu...
harap2x semuanya okay lah nanti..
semoga aq dan kawan2x sentiasa dilindungi olehNya..
insyallah, ameennn...

harap-harap semuanya akan berjalan dengan lancar lah...
huhu..
(,")

doakan untuk kitourank ea...
(,")


Saturday, March 3, 2012

kenangan dato' ct [1995]



assalamualaikum kourank..
bagi peminat Dato siti..
kourank ingat tak time nie????


lala


Friday, March 2, 2012

dingin lAvendaR


habis sudah...
baru jer lepas tengok citer nie...

"dingin lavendar"


tp, ending dia...
tak cukup power la....
seyes, macam ada yg kurang...
tp, tak tau aper ea...
hmmm....



by d way...
suka sangat cara berpakaian iera dalam citer nie...
lagi2x time dia belajar kat oversea tu..
baju cotton ngan kasut macam tu..
nampak sweet...
tp, kalau nak buat kat malaysia nie nampak macam tak selesa pulak..

though, kan comel diorang pakai macam nie...
harap2x diorang dapat hidayah untuk mengenakan hijab yg simple but syumul...
ameeennn...
(,")




sekolahQu



salam kourank...
so, i nak memperkenalkan sekolah aq..
nie la sekolahnya...
sk taman rinting 3, pasir gudang...



















canteqkan... ngee..















alhamdulillah.. sangat selesa...
esok nak kemas meja baru.. yeay!!